Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mire számíthatok az alábbi...

Mire számíthatok az alábbi hormoneredményekkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 4 nap múlva megyek endokrinológushoz a laboreredményekkel, de hát érthetően nagyon türelmetlen vagyok, aki esetleg jártas a témában, megköszönöm ha válaszol.

30 évesek vagyunk a férjemmel, babát szeretnénk, 1 éve nem jön össze. Rendszeres ciklusom van peteéréssel, semmilyen problémát, tünetet nem tapasztaltam korábban, csak nem jön a baba. A hormonvizsgálaton derült ki hogy magas a TSH-m és Prolactinom. A 3. napi vérvételen TSH 6,780 mIU/L, (T4, TP0 jó) Prolactin 731 mIU/L. Illetve egy kicsit magas a kortizolszint, nem tudom ez mennyire számít. Minden más érték jó (LH, FSH - az arányuk 1,3 erről is olvastam, hogy számíthat - Progeszteron, Ösztradiol, Tesztoszteron, minden okés.) 21. napi vérvételen a Prolactinom még magasabb, 958), progeszteron 71. Valószínűleg 2 hónappal ezelőtt volt már egy kémiai terhességem, halvány pozi teszt után pár napra jött meg. Kérdésem, hogy ilyen TSH-val (tudtommal 1 körül ideális teherbeeséshez, bár nem tudom mennyire ugrálhat) hogyan jutott egyáltalán pozitív tesztig szerencsétlen szervezetem, másrészt hogyan van 71 progeszteronom ilyen magas Prolactin szint mellett? Nem alacsonynak kellene lennie mellette? Már az is megfordult a fejemben, hogy épp kezdődne a terhesség, azért ilyen jó a progeszteron értékem, de hogy megmaradjon ebben a hónapban sajnos már későn jutok el dokihoz, hogy gyógyszert adjon.. Illetve kérdésem, hogy a prolactinszint is valószínűleg a pajzsmirigy-alulműködés miatt magas? Melyiket fogják kezelni várhatóan, ha az egyik megy le, megy le a másik is? Vagy mindkettőt kell? Nagyon rosszakat olvastam a gyógyszerekről :(

Tudom, hogy hiányzik a T3, illetve cukorterhelésen nem voltam még, decemberbe megyek, kérlek titeket, a tudott értékek alapján segítsetek, ha tudtok. Szerintetek lehet ebből diagnózist felállítani vagy mennem kell még ezer helyre?

2022. nov. 25. 10:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ezt nem igazán értem. Meddőségi kivizsgálást egy év után szoktak kezdeni igen. De semmi nem tiltja , hogy előtte elmenj dokihoz és laborra. Mikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba, úgy kezdtem , hogy nőgyógyászati ultrahang, aztán labor. Kiderült az IR, pajzsmirigy alulműködés.
2022. nov. 29. 13:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Alapvizsgálaton voltam persze, azzal kezdtem (ultrahang, rákszűrés, meg hát félidőben voltam, hogy lásson is valamit, rendben is volt). De nekem még fél év után is azt mondta a doki, hogy felesleges a labor. Én meg hittem neki. Mivel hogy szerinte fiatal vagyok és amúgy panaszom nincs. Oké, hogy semmi nem tiltja, hogy ezt felülbíráljam, de miért nem egyenesen ajánlott ELŐTTE? Honnan jön ez az 1 év?
2022. nov. 29. 13:20
 13/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha semmi tünet nincs , akkor én sem rohantam volna mindjárt laborra. Nekem 40 napos ciklusaim voltak, gondoltam h nincs rendben. Illetve voltak IR gyanús tüneteim. A szomorú az, hogy amíg nem volt tervben a baba, fel sem merült , hogy ennek utána járjak. Ha egy év letelte után mentem volna először dokihoz, hát.... Így már a pajzsmirigy alulműködés és IR rendben van. Még sem jön a baba 8 hónapja.
2022. nov. 29. 22:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Nyilván mondhatod azt is, hogy két éve próbálkoztok.
2022. nov. 30. 08:19
 15/17 A kérdező kommentje:
Mondhatom azt, hogy két éve próbálkozunk persze, de az sem egy életbiztosítás, ha félrevezetéssel akarok kiharcolni egy kezelést. A laborétékek mellett gondolom figyelembe venné azt is, hogy már 2 éve nem sikerül, így állítaná be a gyógyszert is, ami nem biztos, hogy megegyezik azzal, ami a valóság alapján, mondjuk fél év próbálkozás után indokolt. Eszembe sem jutna hazudni az orvosnak.
2022. nov. 30. 08:35
 16/17 anonim ***** válasza:
15# az szerintem is túlzás, hogy hazudjunk a dokinak. Én úgy vagyok vele, hogy nem árt a kivizsgálás. Én már átjárhatósàgin is voltam és a férjem sperma vizsgálaton. De amíg nem telt le az egy év , nem fogok inszemre, vagy lombikra rohanni. Viszont az tényleg hülyeség, hogy rendezetlen a ciklus, tünetek is vannak de csak egy év után csináltat valaki csak labort és akkor lehet H fél - egy év elmegy mire egy IR rendbe lesz rakva. Abban igazad van h alap kéne legyen egy nőgyógyászati vizsgálat és egy hormon panel
2022. nov. 30. 13:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem konkrétan a nőgyógyász adta az ötletet, hogy fogantatáskor adjak meg egy héttel későbbi dátumot utolsó menstruációnak. Hogy ne sürgessék a szülést a végén, mert sok kórházban szerinte indokolatlanul keveset várnak a kiírt ip. után…
2022. nov. 30. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!