Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ne görcsöljek túlságosan rá?

Ne görcsöljek túlságosan rá?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan ezt hallom, hogy a teherbeesésnek nem tesz jót, ha rástresszelek, na de ki nem izgul, mikor terhes szeretne lenni? Hogyan lehet "becsapni" magunkat és nem akarni ennyire terhesnek lenni?

2022. nov. 12. 14:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Rövidtávú célokat kitűzni.

Egy wellness februárban, jogsit megcsinálni, időpontot kérni kivizsgálásra, nyaralást tervezgetni, lakást felújítani.

2022. nov. 12. 14:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mióta próbálkoztok?
2022. nov. 12. 15:04
 3/11 A kérdező kommentje:
1 éve. Már voltunk nőgyógyásznál, csak általános vizsgálatot javasolt, mindent rendben talált.
2022. nov. 12. 15:09
 4/11 anonim ***** válasza:
30%

Úgy, hogy alázattal állsz hozzá. Nem úgy, hogy neked ez jár. Próbálkozás után amikor várod a napot, mikor tesztelhetsz, ne úgy állj hozzá, hogy biztos sikerült, ne éld bele magad. Próbálj úgy gondolkozni, hogy mekkora csoda lenne ha sikerülne, el sem hinnéd, milyen hálás lennél, bárcsak esélye lenne. Minden feltételesen. Ha azt látod, hogy negatív, akkor mondd azt magadnak, hogy talán majd legközelebb jön a kis csoda.

Ne az legyen minden célod, hogy baba legyen. Ne veszítsen semmi a varázsából. Legyen hobbid ami lefoglal, ez csak úgy legyen a levegőben, a szívedben, hogy bármikor is jönne ti várjatok, de ne ez legyen minden gondolatod.

Nekünk első próbálkozásra sikerült, így álltam a dolgokhoz.

2022. nov. 12. 15:14
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Ja, utolsó, akinek első próbálkozásra sikerült, könnyen kotkodácsolja jószándékúan a túlpartról, hogy alázattal (mi van???) álljon hozzá. A sikeres teherbeesés nem egy érdem, amiért Canossát illik járni. Semmi köze a rágörcsöléshez, ha egy év után nem jön a baba spontán, rendszeres együttlét mellett, annak nem éppen marginális oka van. Kérdező, kezdjetek komolyabb kivizsgálás sorozatba, ne húzzatok az időt. Sógornőmék így voltak, még úgy is csak évekkel később sikerült nekik lombikkal, hogy már fel év sikertelenség után nekiindultak. Ez sajnos nem olyan szituáció, hogy az idő neked dolgozik.
2022. nov. 12. 16:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Lombik szóba jöhet, ha van már egy 4 éves lányunk?
2022. nov. 12. 16:23
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
Persze, az, hogy 5-6 éve spontán teherbe estél, nem biztosíték a jelenlegi fertilitásodra nézve. Ezért mondtam, hogy innentől kezdve ne húzzátok tovább az időt.
2022. nov. 12. 16:30
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként nem kell rögtön a legrosszabb opcióra gondolni (lombik) előtte azért még vannak lépések pl. Stimulált ciklusok (closty) de ezt megelőzően is javasolt különféle táplálálékkiegészítők fogyasztása: nagy dózisú q10, inofolic, d,e vitamin stb. Valamint aviva torna. Én nem várnék 1 évet egy hormonlaborral 3. És 21. Napi, abból azért nagyjából látszik hogy mi a szitu van e peteérésed, ha ez megvan akkor irány egy endodoki aki lehetőleg nőgyógyász is egyben. Sose értettem miért csak 1 év után kérik a dokik az alap kivizsgálásokat. Lehet évekig próbálkozni ha a hormonjaid nincsenek rendben vagy kimerülőben a petefészek.
2022. nov. 12. 18:35
 9/11 anonim ***** válasza:
74%
Szia, amíg csak erre gondoltam hónapról hónapra,nem jött össze. Nagy döntést hoztam, Elkezdtem egy több éves sulit szeptember közepén. Októberben sikerült a baba. Ennyit a sulimról egyenlőre 🤣. Érted a lényeget, hogy ez az elengedés.
2022. nov. 13. 12:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Én is vártam egy évet a terhességgel, aztán suliba mentem, másfél éves képzés, semmi.

Munkhelyváltás, nyugodtabb környezet, semmi.

Kis szünet, újabb suli, akkor jött össze.

Egy év suli még pont belefért (szerencsére online ment, így a terhesség során amikor úgy alakult, az előírt fekvés is megvolt)

A második évet 1 éves gyerek mellett próbálom csinálni.

Megoldható.

Szóval jó, ha lefogalod magad, mert legalább nem őrülsz meg.

De csodát (velem) nem tett.

2022. nov. 14. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!