Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nők, akiknek nem lehet gyermek...

Nők, akiknek nem lehet gyermeke, Ti hogyan tudtátok túltenni magatokat ezen?

Figyelt kérdés

2022. okt. 30. 10:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%
sehogy....:) beleőrülsz szép lassan és kifordulsz magadtól...minél többen jelentik be főleg a családon belül annál jobban beleőrülsz a végén már nem leszel önmagad...az élet már csak ilyen....azt gondolom nyugdíjas korunkra már örülni fogunk hogy nem lett gyerek hiszen nem kell érte aggódni, nem lesz beteg, nem lesz autóbaleset, nem fogod végignézni ahogy szenved mert nem lesz...nem fog létezni és ez egy hatalmas nyugalommal fog elárasztani...nyugodt leszel, hiszen a világ nem könnyű de te nem fogsz létrehozni életet aki majd küszködni fog, aki átéli a fájdalmakat, betegséget, szenvedést...:) nem fog létezni és ez megnyugtató...:)
2022. okt. 30. 20:54
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Öö, nekünk is azt mondták, h.nagyjából esélytelen, esetleg a lombik. Én nem hittem el, mentem a termékenységre ható módszerek, gyógyszerek után a végtelenségig. És igazolt az élet. Azóta még inkább hiszem és vallom, hogy csak az higgye el magáról, hogy neki “nem lehet”, akinek hiányoznak az ivarszervei vagy pont már elérte a nyugdíjas kort…
2022. okt. 30. 21:43
 13/18 anonim ***** válasza:
10: Érdeklodhetek hogy miért szeretnél ennyire gyereket?😊
2022. nov. 7. 09:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Amiért a nők többsége akar. De nálam megvolt az a szakasz is, hogy hazudtam magamnak, és beálltam a gyerekmentesek közé, de tudtam, hogy kilóg a lóláb. Szóval én igenis azok közé tartoztam, aki nem meggyőződésből hirdette, hogy nem is akar gyereket, hanem mert azt hittem, így könnyebb lesz feldolgozni, hogy nem lesz. (Nem lett az. Az önbecsapás sosem működik.) De ettől még tudom, hogy vannak, akik tényleg nem vágynak gyerekre, és tisztelem őket, hogy ezt fel is tudták magukban ismerni.

Nekem ahhoz, hogy el tudjam fogadni, hogy nem lesz gyerekem, kellett az, hogy végigjárjam a lehetőségeimet, persze egy számomra ésszerű szintig. Tehát az 5 sikertelen lombik lett volna a vég. Nem mentem volna donorpetesejtért Csehországba, nem költöttem volna milliókat kezelésre, stb.

De végül 2 lombikig jutottunk, mivel az sikerült.

2022. nov. 7. 10:16
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
Kifejted pontosan hogy az hogy amiért a nők többsége akar, az mit jelent? Milyen előnyökkel járna számodra ha lenne gyereked?☺️
2022. nov. 7. 11:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Nézd, sejtem, hogy te megrögzött gyerekmentes lehetsz (bár azért megérne némi önreflexiót magadban az, miféle önigazolást keresve jársz ebbe a kategóriába olvasni/kommentelni, de ez végtére is a te dolgod), ezért úgy tudom elmagyarázni, hogy te is megértsd: amire te egyáltalán nem vágysz, más épp azt akarja. Ebbe így sikerül beleélned magad? A gyermektelenség gondolata nekem olyan, mint neked az, hogy mi lenne, ha mégis lenne.

Előnyöket mondjak? Ne haragudj, ez nem olyan, mintha azzal kapcsolatban sorolnánk fel észérveket, hogy mi az előnye egy dízeles autónak a benzinessel szemben vagy fordítva.

Neked nyilván nem lehetne olyan érvet mondani, amit el tudnál fogadni, mert te a gyermekmentes létet választottad, és láthatóan nem érted, más miért nem gondolkodik úgy, mint te. Ehhez kell(ene) némi empátia, kicsit túllátni a saját nézőpontodon, és akkor nem kérdeznél értelmetlenséget, hanem tudomásul vennéd, hogy mind mások vagyunk. Ami egyiknek szíve vágya, a másik a gondolattól is irtózik. Én mindkét oldalt megértem.

És sokkal nehezebb a helyzet annál, aki akarata és vágyai ellenére lesz gyerekmentes.

2022. nov. 7. 15:38
 17/18 anonim ***** válasza:
16: nem választottam gyerekmentes létet, sőt.. esélyes hogy gyerekünk lesz a párommal. Csak próbálom magamhoz közelebb hozni a gondolatot, hogy vannak akik tényleg szeretnének gyereket, és próbálom megérteni hogy ok vajon miért, vajon milyen előnyt látnak ebben. Csupán ez volt a cél ☺️
2022. nov. 7. 15:43
 18/18 anonim ***** válasza:
#15, ne más kérdése alatt kérdezz.
2022. nov. 7. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!