Aki volt már petevezeték átmosáson/átfúváson, milyen érzés volt? Nagyon fájt?

Figyelt kérdés
Magánban mentetek, vagy államiba? Magánban kinek mennyibe került? Tapasztalatokat kérnék szépen, köszönöm.

#meddőség #petevezeték átfújás #petevezeték átmosás
2022. okt. 19. 20:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sogornőm volt, magánban, neki baromira fájt.
2022. okt. 19. 21:00
 2/3 anonim ***** válasza:
93%

Magánban voltam itt: [link] mert itt egy fájdalommentes eljárást használnak, amit ők vezettek be itthon (dr. Vesztergom Dóránál voltam), és amikor utánaolvastam elég ijesztő dolgokat találtam a hagyományos vizsgálati módszerekről (görcsök, fél napig bent kell feküdni, nem mehetsz egyedül haza stb.).

80 000 Ft volt, szóval húzós, de nem bántam meg. Előtte kaptam egy fél fájdalomcsillapító tablettát (valamelyik ilyen tök átlag, patikában kaphatót), de mondták, hogy inkább csak túlzott óvatosságból. Én nagyon parás vagyok, nem szültem még, de messze alulmúlta a félelmeimet: max. 10 másodpercig éreztem egy enyhe görcs szerűséget, amikor áthatolt a méhszájon a szonda, utána tényleg semmit.

Nekem nem volt elzáródás, esetleg lehet fájdalmasabb ha valakinek van, és ezért feszül a petevezeték, ahogy nyomják át a folyadékot, de itt még az is kevésbé fájdalmas, mert nem olyan sűrű a folyadék, mint a hagyományos eljárásban. Mellette szól, hogy a vizsgálat során a méhedről csinálnak egy 4D-s ultrahang felvételt is.

Délelőtt voltam a vizsgálaton, nem is értették a kérdést, hogy mehetek-e egyedül haza, pláne nem, hogy feküdnöm kell-e aznap. További fájdalomcsillapítóra, görcsoldóra nem volt szükségem: délután pici pecsételő vérzésem volt, másnaptól már semmi. Nagyon pici hasi diszkomfort érzésem volt még aznap, de semmi görcs, fájdalom, vérzés, semmi.

2022. okt. 19. 21:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én tegnapelőtt voltam állami hsg vizsgálaton. Hát eléggé fájt, de csak max 2-3 percig tartott, azt meg azért ki lehetett bírni. Olyasmi, mint egy nagyon erős menstruációs görcs. Mondjuk nekem átjárható volt, akinek nem az, annak gondolom lehet jobban fáj.

Először megfogják valami eszközzel a méhnyakat, már az is fáj egy kicsit, nekem olyan szúró érzés volt, aztán ugye felnyomják azt a folyadékot, na az jobban fájt. De mondom, az egész vizsgálat kb 2-3 perc volt, és rögtön mondta is a doki, hogy átjárható mindkettő. Aztán ahogy végzett nekem semmi bajom nem volt, semmit nem éreztem, csak 2 óra múlva otthon kezdtem el görcsölni, de az már fele olyan volt mint a vizsgálatnál, vettem be gyógyszert és elmúlt, vissza se jött. Még aznap meg másnap húzott a hasam, mint amikor izomlázad van a hasizmodban, de azonkívül semmi nem volt. Ja meg vérezgettem azért 2 napig, szóval vigyél magaddal betétet ha mész.

Ha esetleg még valakinek van valami kérdése ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok, amíg friss az emlék. :)

2022. nov. 30. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!