Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Elzáródott petevezetékek!...

Elzáródott petevezetékek! Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos mindkét petevezetékem elzáródott, lombikkal lehet csak gyermekünk. Fogalmam sincs mi ennek a menete. Választok egy meddőségi klinikát és bejelentkezek? Beutaló szükséges? Nőgyógyásztól? Ott minden vizsgálatot elvégeznek, vagy előre megcsináltathatom pl a hormon vérvételeket, hogy azzal se veszítsek időt? Mennyi várakozási időre lehet számítani mostanság Budapest környéki meddőségiknél? Az első konzultáció után kb mennyi idő mire az ember eljut a beültetésig?
2022. ápr. 18. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Menj a saját nőgyógyászodhoz, és mindenről felvilágosít. Ő ismeri a státuszodat, a leletek is nála, ő tudja, mi kell mg hozzá. Tudnod kell, hogy most már ingyenes!

[link]

2022. ápr. 18. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is megcsinálta a dokim az átjárhatóságit. Mindkettő el volt záródva. Annyit mondott, hogy innentől ő már nem tud segíteni. Ennek a vizsgálatnak a leletével mentünk a Kaáliba. Telefonon kértünk időpontot első konzultációra. Beutaló nem kellett, csak az eddigi vizsgálatok leletei. Onnan meg elküldtek még más vizsgálatokra is.
2022. ápr. 18. 23:14
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az infókat.

2-es, milyen egyéb vizsgálatokra küldtek el?

Időben kb mire lehet számítani, ha tegyük fel más probléma nálunk nem áll fenn csak az elzáródott petevezetők? Nálatok hogy volt? Volt más gond is?

2022. ápr. 19. 00:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A férjemet is elküldték spermavizsgálatra. Az csak egy kis speckó vitaminkúrát igényelt. Volt valami nemi betegségre is kötelező szűrés mindkettőnknek. Addig nem is csináltak lombikot. AMH vizsgálat, az nekem durván alacsony lett. Hormon vizsgálatok. Aztán volt a leszívás, megtermékenyítés, de szétestek a sejtek, nem tudtak mit visszaültetni. Ezután küldtek gén vizsgálatra, ott találtak valamit a kromoszómákkal, és emiatt fel kellett volna járnunk Budapestre, mert itt nem foglalkoznak petesejt ilyen szintű vizsgálatával. Az időtartamra nem emlékszem, mert ez még az előtt volt pont, hogy olcsók lettek a gyógyszerek meg minden. Mi még 3 napi cuccért 30 ezreket hagytunk a gyógyszertárban. Leszívás előtt két hét stimuláció volt. Előtte két hónap vitamin kúra. Kis se merem számolni. De a beavatkozás ingyen volt 😂

Az első konzultációra nagyon nehezen kap időpontot mindenki. Utána már pörög a dolog a ciklusok miatt is.

2022. ápr. 19. 14:46
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem a kettes vagyok, de az hogy mi mennyi idő meddőségi központtól függ.

Van olyan hely, ahol kérik hogy első konzultációra legyenek meg az alap vizsgálatok (tök jogtalanul, mert nekik kellene megcsinálni), van ahol nem.

Van ahol első konzultáció után hónapokkal később kapsz időpontot lombikra és akár fogamzásgátlót szedetnek veled mert az időponthoz igazítják a ciklusodat, máshol meg a ciklusodhoz igazítva kapsz időpontot, akár már az első konzultáció utáni hónapra.

Nekem Tapolcával van tapasztalatom. Náluk ciklusod első napján kell hívni őket, és még annak a ciklus nak a végére adnak első konzultációra időpontot. Elsőre férfinak van egy sperma minta adás és egy vérvétel, nőnek egy hüvelyi uh és 21. napi vérvétel. Beutalót adnak 3. napi vérvételre és rögtön adnak időpontot 2. konzultációra (leletegyeztetés), akkorra, amikorra várhatóan minden eredmény elkészül. (a 3. napi vérvétel után kB egy héttel)

A leletegyeztetésen elmondják hogy lombik lesz, mert el van záródva mindkét petefészked és megtudod hogy rövid vagy hosszú protokoll. Akármelyik lesz a ciklusod első napján kell őket hívni, ha rövid protokoll akkor rögtön a ciklus 1-3. napján menned kell és felírják az injekciókat, ha hosszú protokoll akkor attól függőben hogy hány naposak a ciklusaid a 21. nap környékére adnak időpontot kezdésre.

Ez Tapolca, máshol máshogy megy.

2022. ápr. 19. 14:51
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget! Ma felhívtam a létező összes meddőségit...

El sem hiszem, már a héten van is időpontunk első konzultációra. (Valaki visszamondta az időpontját. Jókor voltam jó helyen😀.)

2022. ápr. 19. 15:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Tesómnak is azt mondták elvan záródva az egyik . Igy kevesebb esély . Be is jelentkezett pestre lombikra ott gyorsabban mennek a dolgok. Mikor várta hogy megjöjjön a menszesze hogy kezdődjenek a (vizsgálatok? Lehet hülyeséget mondok ) . Nem jött mert terhes lett spontán :) . Amúgy átfújás után sokan lesznek terhesek ha csak ennyi a gond .
2022. ápr. 20. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Hihetetlen mennyi nőnek van ilyen gondja, és olyan könnyen küldenek mindenkit lombikra.

Én még az inkább homokba dugom a fejemet állapotban vagyok....minket már egy év után rögtön a lombikra küldtek de aztán úgy döntöttem hogy nem érdekel és vártam....azóta is várok, de a zsigereimben érzem, hogy a lombik nem az én utam...nehéz elfogadni, hogy a kor eljárt felettem (36 vagyok) de úgy érzem , hogy nekem most sem lelki erőm sem fizikai erőm nem lenne még egy átjárhatóságira sem.....

elfogadom hogy ez a helyzet....

majd megöregszem így gyermek nélkül és igyekszem arra gondolni, hogy talán okkal nem lesz gyermekem, talán jobb is így....

2022. ápr. 22. 22:22
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom 8.-as en is ugyanebben a helyzetben vagyok most. pedig en csak 30 vagyok 5 eve kínlódunk ezzel. Nincs lelkierom lombikra menni pedig az lenne a következő lépes. Annyira akartam gyereket most meg mar az egészhez kedvem sincs elvitte mindet ez a sok csalódás !
2022. ápr. 23. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!