Valaki esetleg tudna ebbe segíteni? TSH, prolactin
Kicsit hosszú lesz, bocsánat.
Tavaly szeptemberben kezdtünk el próbálkozni a férjemmel, augusztusban hagytam abba a fogamzásgátlót.
Egészen novemberig minden hónapban megjött, majd egyszer csak semmi, így januárba elkezdtem vizsgálatokra járni.
Akkor menstruáció hiányában a
TSH 1,579 mIU/l volt a prolactin pedig 532,14 mIU/l A tesztoszteron volt akkor 4,520 nmol/l Ami 3x a max határértéknek.
Elmentem endokrinológushoz kiderült még egy vizsgálattal később az IR, elkezdtük a kezelést, ez volt februárban.
Április óta hálisten minden hónapban megjön 31-33 napra. A tesztoszteron lecsökkent, a doki szerint az IR okozta.
Most újabb hormon vizsgálatot kért az orvos, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy még mindig nem sikerül a családalapítás.
A mai leletemen (21. nap) ami eddig készen van
TSH: 2,758 mIU/l
Prolactin: 1361, 20 mIU/l
Mi lehet annak az oka hogy február óta ezek az értékek ennyit nőttek? Nagyon el vagyok keseredve, egyik gond követi a másikat :( Illetve nagyon megijedtem ettől a prolactin értéktől, ilyenkor már kell koponya mr/ct? (bocsi nem tudom melyik van ilyenkor)
Köszönöm, hogy elolvastad!
Nem kell megijedni. 😊 Nekem is csináltak MRI-t. Az oka az ilyenkor, hogy nem látnak belénk, így keresik az okokat, hogy miért lehet magas. Nekem is 1000 felett volt, mikor megcsinálták, illetve alapjáraton magas volt, 500+ mikor először nézték. Két hétig szedtem rá gyógyszert, ami gondolom csodát nem tett és összejött a baba. Előtte sajnos ker kicsi elment ...De nálam a TSH magasabb volt, 5 és 6 felett.
Egyáltalán nem kell emiatt aggódni (MRI). Még ha lenne is valami, ezek szinte mindegyike ártalmatlan, nem okoz semmi gondot.
Igaza van az elsőnek, megvan a gond, már csak kezelni kell, ami pikk-pakk fog menni.
Kedves 1-es. Ez a két alkalommal volt csak mérve a prolactin, úgyhogy ennél többet én se tudok. Az IR-re csak merckformint szedek, más rendszeresen szedett gyógyszerem pedig nincsen. A fogamzásgátlót 6 évig szedtem, de közbe volt, hogy tartottam szünetet.
Az amikor felírták csak rákszűrés készült, de mindig rendszeres volt tinikorom óta a menzeszem, úgyhogy nem hiszem hogy lett volna, de sose lehet tudni.
2-es Nagyon sajnálom a veszteségedet. 😔 És nagyon köszönöm, hogy elmesélted.
Tudom, hogy a TSH normál tartományban van, csak sok helyen azt mondják, hogy a babához 1 körüli érték a jó, ezért is ijedtem meg.
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek, most kicsit megnyugodtam, ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!