Mi lesz ennek a vége szerintetek?
Sziasztok! El vagyunk kettyenve és minden olyan bizonytalan lett. Sikertelen a babaprojectünk. Elkezdtük a meddőségi kivizsgálásokat.
Én részem, amit tudunk: középidős uh 3mm-es nyálkahátya, erősen hátra hajló méh, 18mm-es tüsző. A 3.napi vv jó lett, de a 21.napin a progeszteron csak 7.7 nmol. Volt 3 spontán terhességem előző kapcsolatból, egyet tudtam csak megszülni, 9 éve.
A férjem: spermavizsgálata rossz, elsőnél 9milliót találtak de 4% helyett csak 1% a megfelelő alakra. Az ismétlő vizsgálata tegnap ennél is rosszabb lett, csak 6 milliót találtak és maradt az 1%. Kaptunk neki szakorvoshoz augusztusra időpontot, így a júliusi első orvoskonzultációnk viszont szeptemberre tolódott. Az egy hónap alatt full egészséges életmódot élt, szedte vitaminokat, itta a porokat, mégis romlott. Most azt mondta az asszisztens, hogy muszáj eltolni a konzultációs időpontot addig, amíg az andrológus szakvélemény nincs meg, hogy inszem vagy lombik lesz - e javasolt. Ezek alapján tényleg itt járunk? Nincs vele problémám, ha nem természetes úton fogan, mindegy, csak jöjjön a csoda. De úgy érzem, ezt most kicsit nehéz megemészteni. Ilyen értékekkel tényleg ez a két út lehet? Mire számítson a férjem a szakorvosi vizsgálaton? Köszönöm a tapasztalatok leírását 🙂
Sajnos ilyen sperma értékekkel tényleg csodával határos lenne, ha inszem vagy lombik nélkül összejönne.
Az életmódváltás szuper, de legalább 3 hónap mire beépülnek a tápanyagok. De ezek is max azt fogják segíteni, hogy jobb esély legyen a mesterséges megtermékenyítésre, nem pedig a természetesre.
Ha van lehetőség magán andrológusra az lehet tényleg gyorsít a dolgon. De tudom, hogy nyáron nem könnyű orvosokat sem levadászni.
Szerintem egy hónap alatt ne várjatok csodát, főleg ha eddig nem volt épp egészséges életmódpárti..
Csak a fent leírt adatok alapján, bármelyik meddőségi orvos azt mondaná, hogy lombik. 10 millió alatt nem próbálkoznak inszemmel. Pláne, hogy a morfológia is rossz.
A te 3 mm-es méhnyálkahártyád sem elégséges. 800 mg E-vitamin minden nap + fél liter kaukázusi kefír + 1 dl jó minőségű vörösbor, ami segíthet ezen. Ezen kívül neked is több vizsgálat kéne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!