Vannak itt olyanok, akik felvették a CSOK-ot és/vagy a Babavárót, de kiderült róluk utána, hogy meddők?

Figyelt kérdés
Olvasgattam róla, hogy elméletben ilyen esetben elengedhetik méltányossági alapon az úgymond "büntetéseket", de érdekelne, hogy ez a gyakorlatban is igaz-e.

2022. jún. 18. 21:26
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Mi egy gyerekre vettük fel 2016-ban, használt lakásra, 700.000 Ft körül.

Nem sikerült a baba, lombikozni kellett volna elkezdeni, abból több kört futni, és annak is az lett volna csak az eredménye, hogy a büntető kamatot nem kell vissza fizetni, csak a támogatást.

2022. jún. 18. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Mi babavárót vettünk fel, csokot nem. (pont emiatt hogy a semmire nem mertük bevállalni, pedig akkor még nem tudtunk a problémákról)

Hivatalosan meddő vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet gyerekem, ez csak annyit jelent, higy egy év alatt nem sikerült.

Lombikozni fogunk, még van 4 évünk hogy sikerüljön.

Ha nem akkor a babavárónál nincs méltányosság, az 5 évnyi kamatot egyben vissza kell fizetni, és onnantól piaci kamatozású lesz. Az egyben visszafizetés kB 1,2 millió forintot fog jelenteni, ennyi megtakarításunk most is van, utána pedig még mindig kedvezőbb lesz a kamat, mintha bármilyen más hitelt vettünk volna fel.

2022. jún. 18. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem vagyok meddő de egy barátnőm igen.

1 ev utan derült ki a probléma.

Bemenetek a bankba, mondták hogy legyen meg az inszeminacio, ha az se akkor lombik. Egyik sem sikerült, így maradt az örökbe fogadás, vagy visszafizetik. Ők elinditottak az örökbefogadást. Ha nem sikerül X időn belül akkor vissza kell fizetni mindent.

2022. jún. 18. 22:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Babaváró hitel

Felmentés és méltányosság

A kamattámogatás visszafizetése alól felmentés kérhető, ha:

az egyik igénylő fél elhalálozik,

ha az egyik hitelfelevőnek megváltozik a munkaképessége,

a házaspár egészségügyi okokból nem tudta teljesíteni a gyermekvállalást.

Fontos tudni, hogy a visszafizetési felmentés csak a kamattámogatásra vonatkozik, a fennmaradó tartozást is kamattal terhelve kell tovább törleszteni.

2022. jún. 18. 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

2017-ben vettük fel 1 gyerekre a 600.000 forintot. Már akkor 2 éve hiába próbálkoztunk. Ennek ellenére felvettük, mert kiszámoltam, hogy nagyon kicsi kamat megy rá.

Konkrétan a CSOK összege miatt csökkent ingatlanadó csökkent mértékét is leszámolva kb. 12 ezer volt a kamat.

4 éves futamidejű személyi kölcsönnél hol lett volna 600 ezerre ennyi a kamat?

Persze mi tudatosan elkülönítettük rá a pénzt, így, mire vissza kellett fizetni, egyben elutaltam.

2022. jún. 19. 08:43
 6/6 anonim ***** válasza:

1 válaszoló vagyok.

Annyit még, hogy mi már vissza fizettük amíg kell. Annyira nem volt azért vészes, bár kis összeg volt.

Mondta a banki ügyintéző, hogy akik mostanában vették fel, esetleg a babavárót is, és így járnak, azaz nem lesz (elegendő) gyerek, azok már sokkal rosszabbul járnak, mert az Állam emelgeti a kamatot folyamatosan.

2022. jún. 19. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!