Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Leírná valaki, akinek volt...

Leírná valaki, akinek volt méhszájpolip műtéte?

Figyelt kérdés

Azért ide írtam, mert az enyém a teherbeesést akadályozza. Teljesen elzárja a méhszájat, el kell távolítani.😟

Sajnos, eléggé benne vagyok már a korban, rettegek, hogy nem fog összejönni a gyerek. Akinek volt már ilyen műtéte, leírja, hogy hogy működik? Mennyire kockázatos? Utána hogy alakult? Mikor próbálkozhattatok? Összejött a baba?

2022. jún. 14. 14:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sok minden látszik az ultrahangon, ha olyan nézi, aki konyít is hozzá. Viszont van, ami 2D-s ultrahangon nem látszik, csak 3D-s UH-n, hüvelyi 3D ultrahangot meg relatíve kevesen csinálnak (jellemzően magánban).
2022. jún. 16. 22:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Akkor csak jobb a veszélytelen 3D, meg ha magánban is. Kar, hogy a polipomra az nem megoldás😂 Tudom, hisztinél tűnik, de nálam nem nagyon szokott simán menni semmi. Ha pedig az utolsó utána pillanatban elb.sszák a méhed, és elveszik az utolsó reménysugár is a gyerekre, akkor nem nagyon vigasztal, hogy a másik 99999 ugyanilyen rutinműtétnél minden jól sikerült.
2022. jún. 16. 22:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát ha csak a polypot szedik le és nem csinálnak hozzá se méhkaparást, se hysteroscopiát, akkor kilyukasztani se tudják. Egy polyplecsavarás kapcsán nem tudok olyan szövődményt elképzelni, ami miatt elveszítenéd a méhed.
2022. jún. 16. 22:39
 14/16 A kérdező kommentje:
Na, ez viszont megnyugtató.😊
2022. jún. 16. 22:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Régi kérdés, de azért leírom, hogy nálam hogy zajlott a műtét. Nekem egy hete volt kürettel egybekötött polip-eltávolításom. Előző vasárnap kontakt vérzést tapasztaltam (szex után jelentkező vérzés, ami nem köthető a ciklushoz), ezért hétfőn berongyoltunk a nőgyógyászatra, ahol megtalálták a polipot és péntekre már adták is az időpontot műtétre. Én sem értettem, hogy miért nem lehet csak egyszerűen lecsavarni a polipot, miért kell a küret és az altatás is mellé, és csak azért nem kezdtem el körülményeskedni és kavarni, mert eléggé kiborított, hogy mindenféle alienek nőnek bennem, és minél előbb meg akartam szabadulni a rémségtől, és mert az orvos a kissé bunkó stílusa ellenére nagyon bizalomgerjesztő volt, és olyannak tűnt, mint aki tudja, mit miért csinál. Szóval én mindenben hittem neki :D A beavatkozás egy nagyon rövid, egyszerűnek számító valami egyébként, de nekem is mindenféle beleegyező nyilatkozatot kellett aláírni a lehetséges komplikációkról, pl kilyukasztják a méhem, elfertőződök és meghalok szepszisben stb. De ahogy írtam, 1000%-osan megbíztam az orvosban, így fel sem merült bennem, hogy ezeknek bármilyen realitása lehet ebben az esetben. Nem is volt semmi. (Még most sincs, remélem, ez már így is marad).Miután magamhoz tértem az altatásból, kegyetlenül fájt, de azonnal nyomták is a fájdalomcsillapítót( a záró alapján fentanylt). Semmi további fájdalom nem volt már ezek után-a délután nagy részét a kórház udvarán való sétálgatással, sütikézéssel és kávézgatással töltöttem. A műtét előtt pedig nyugtatót adtak, hogy ne parázzak feleslegesen (egy negyed frontint). Kb 1 körül műtöttek, estére már otthon voltam, pár napig véreztem, de ezen kívül semmi bajom nincs azóta sem. Az esedékes menszeszem most ezzel ki is lett amúgy lőve, ennek fényében még jól is jártam, az általában ennél sokkal rosszabb az első két napon. Jelenleg a szövettani eredményre várok. Az egy kicsit para, főleg a vérzés miatt, mert az ilyenekhez én mindig valami daganatot társítok fejben, de állítólag nagy eséllyel az is negatívan fog visszajönni.
2023. jún. 16. 21:40
 16/16 A kérdező kommentje:

#15! Én nem voltam ilyen szerencsés, elég sokat kellett várnom a műtétre. Ami ott történt, az viszont kritikán aluli volt. Nem hagyták, hogy elolvassam a papírokat és az orvossal se találkoztam, így kérdezni se tudtam semmit. Ennek eredményeképpen egy óriási balhét csaptam a műtőben🤣 Akkor rend lett és nagy kegyesen előkerítették a dokit is, mielőtt bealtattak volna.(Mert ugye nem hagytam, amíg nem találkoztam a dokival, mert ők már nyomtak volna belém.)

A küretet nem úszhattam meg, mert kiderült, hogy a méhtestben volt egy társa 😕

A műtét egyébként jól sikerült, nagyon jól viseltem. Alig véreztem és fájdalmam se volt, pedig felvérteztem magam fájdalomcsillapítokkal, de semmi szükség nem volt rá.

Bónuszként egyébként covidot is kaptam a kórházban, a lábadozással párhuzamosan zajlott😂 Amúgy nem bántam, mert 2in1 is teljesen jól voltam és így legalább kénytelen voltam betartani a kényszerpihenőt, amit vérzés és fájdalom híján nem biztos, hogy sikerült volna.

A doki jóslata ellenére, hogy minden kerek legyen, a műtét után a menstruációm is megjött, pontosan akkor, amikor műtét nélkül kellett volna, noha 1 héttel előtte a méhnyálkahártyám még mérhetetlen vastagságú volt🙄

Azóta viszont volt szerencsém megismerni néhány empatikus, normális dokit is a kórházban, mert volt már egy terhességem azóta, amely sajnos vetéléssel végződött😥

Most a változatosság kedvéért méhszájsebem van, amiből úgy olvastam, hogy időnként lehet polip, úgyhogy én most attól rettegek. Egyébként nem csinálnak vele semmit, én meg várom a csodát, hogy sikerül teherbe esnem, még mielőtt újra állatkert lenne a méhemből😕

A daganattól szerintem ne félj, nagyon ritka, hogy azzal jár, a méhszájseb inkább, de még ott se jellemző. Én nem rég voltam rákszűrésen. Még nem láttam az eredményt, de már elvileg kész van és senki nem hívott, hogy ne vegyek már tartós tejet, úgyhogy ezen nem parázom egyelőre😁

2023. jún. 16. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!