Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Vashiányom van. Kipróbáltam...

Vashiányom van. Kipróbáltam több vaskészítményt. Mindegyiktől hasmenésem van egy idő után. Ez mitől lehet? Hogy tudnám így a vasat normál szintre emelni?

Figyelt kérdés

2022. febr. 28. 22:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mitől? A vastól. Nekem is mindig vashiányos vérszegénységem volt/van. Sokszor kellett vasat szednem.

Az emberek nagy részének székrekedést okoz, kis részének meg hasmenést.

Én mindig azt csinálom, hogy szedem egy ideig, abbahagyom. Majd újrakezdem. Folyamatosan nem tudom szedni a hasmenés miatt. Simán megy 5x is a hasam egy nap tőle. Nem mindig, de előfordul.

Olyankor több vörös húst eszek, céklát, gránátalmát, piros bogyós gyümölcsöt, spenótot, sóskát.

De nekem is mindig alacsony. 39 éves vagyok, 12 éves koromtól 8-9 napos a menstruációm. És piszok erős. Akkor meg mit akarok? :)

Ez van.

2022. febr. 28. 22:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Fura, általában pont székrekedést okoz. Sima vény nélkül kapható vas készítményeket próbáltál? Lehet azokban van olyan adalék, ami ezt okozza nálad. Én vashiányra vasbort szoktam inni pár havonta, amúgy meg a háziorvos írja ki nekem a neo ferro folgammát. Szerintem érdeklődj a háziorvosnál, ő biztos okosabb mint én :)
2022. febr. 28. 22:48
 3/11 A kérdező kommentje:

1#

Sajnálom, nekem is erős a menstruációm.

A mitől alatt arra gondoltam, hogy lehet-e más közvetett oka ilyenkor a hasmenésnek. Nálam 4-5 szem vastól már garantált a dolog sajnos.

És köszi a választ :) (azt hittem csak én vagyok ilyen balek.. 🤦‍♀️)

2022. febr. 28. 22:53
 4/11 anonim ***** válasza:

2!

1es vagyok. Nekem a receptköteles vastól is megy a hasam. Ugyanis a vastól megy, nem az adaléktól. Vas meg minden vastablettában van :)

2022. febr. 28. 22:53
 5/11 A kérdező kommentje:

2#

Nekem sajnos fordítva, a hasam is fáj ilyenkor.

Maltofert próbáltam, vas komplexből több félét. Korábban én is szedtem neo ferro folgammát, úgy emlékszem abból többet bírtam szedni. Milyen gyakran írja ki neked a doki a neo ferro folgammát?

És köszi neked is :)

2022. febr. 28. 22:57
 6/11 anonim ***** válasza:

4!

Hahahaha teljesen jogos, hogy minden vas készítményben van vas. Olyan ritkán hallani, hogy maga a vas okoz hasmenést, nem arra gondoltam egyből :) Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen mellékhatása van!

Kérdező,

Minden nap kell nekem is szedni, 3 havi adagot ír ki egyszerre. Amit nekem ajánlott orvos ‘praktikát’, hogy reggel felkeléskor éhgyomorra vegyem be C-vitaminnal, így talán jobb a felszívódása, és csak később reggelizek.

2022. febr. 28. 23:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Próbálj ki más fajtát. Nekem is volt 2 amitől nagyon durva hasmenésem volt, de váltottam másra és azóta inkább enyhe székrekedés van, de sokkal jobb ez a felállás.

Nekem a Sorbifer Durules vált be, háziorvos írja fel.

2022. febr. 28. 23:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalatom, hogy megéri az orvossal erről beszélni. Nekem a 6 és 7. fajta vas készítmény volt jó. Jelenleg 2 fajta van, amit felfáltva kell szednem (1-1 hónap), mert másképp nekem is brutális hasmenést okoz (10x is megyek akár egy nap wc-re). Orvosommal nehezen, de 10 hónap alatt rájöttünk. Kemény harcok voltak ezek. Nekem kellett minden nap naplót is vezetnem közben. Azóta semmi bajom nincs már.
2022. márc. 1. 00:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem bél és has gorcseim vannak tőle (nem jár hasmenessel de rohadt fájdalmas), próbáltam több félét, egyiket sem toleralom, a nogyogyaszom kozolte hogy akkor hagyjuk, vészes hiányom nincs és amúgy is pár hét és szülök
2022. márc. 1. 09:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Terhesség végén lett nekem nagyon súlyos a vashiányos vérszegénység, maltofert kaptam én is de hasmenés és elég erős hasfájásom volt tőle. Nem vált be semmilyen tabletta, végül szülés előtt 2 hétig kaptam vénás pótlást attól viszont semmi bajom nem volt.
2022. márc. 1. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!