Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mekkora a petefészek normál...

Mekkora a petefészek normál mérete UH-on?

Figyelt kérdés
Ez az első próbálkozós hónapunk a férjemmel, babát szeretnénk. Előző hónapban amikor még szedtem a fogamzásgátlót, voltam nőgyógyásznál rákszűrésen és csinált Uh-ot is. Ott az van írva, hogy a jobb oldali petefészek 22x14 a másik 20x12 mm-es. Nem túl kicsik? Kinek mekkorák a petefészkei?

2019. nov. 4. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:

"Ivarérett nőkben mindegyik petefészek 5-8 g súlyú, 2,5-5 cm hosszú, 0,5-3 cm széles, 0,6-1,2 cm vastag."

Plusz saját tapasztalat, hogy nekem volt egy petefészek csavarodásom, ahol azt mondták, hogy kb háromszor akkora volt a jobb oldali, ami megcsavarodott, mint a normál és az 100x60 volt.

Szerintem emiatt ne aggódj. Normál méretűek a tieid. Plusz mikor fogamzásgátlót szedsz, ugye nem működik rendeltetésszerűen a petefészked, mert a fog.gátló megakadályozza a peteérést. Valószínű nagyobbak lesznek, amint elkezdenek normálisan hormont termelni illetve elkezd havonta átlag 20-25 mm-es tüszőt érlelni.

2019. nov. 4. 13:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem ez eszembe se jutott hogy a fog. gátló miatt kicsi. De logikus, köszi a választ! :) Sógornőm mondta hogy szerinte kicsik a petefészkeim és megijedtem.
2019. nov. 4. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia,

Én februárba hagytam abba fog.gátlót. Azóta a mensim rendszertelen de a petefészkek normálisak.

Mi a férjemmel most már fél éve próbálozunk a babán, de peteérés eddig nem nagyon Volt vagy csak lemaradtunk róla.

Hétfő óta tesztelek ovu tesztel, hogy ne lőjjünk mellé.

Mondjuk nekem a férjem az első két hónapba megszakította a témát / ha esetleg sikerült volna teherbe esnem, nehogy baj legyen, hogy a fog.gátló nem ürült még ki a szervezetemből és a babának ne legyen semmi baja/.

Sok sikert kívánok Nektek :)

2019. nov. 6. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de az utolsó bekezdés értelmetlen. Olyan nincs, hogy "nem ürült ki a fogamzásgátló és baja lesz a babának" 🙄
2019. nov. 6. 09:32
 5/5 anonim ***** válasza:

#4-es

Miért? A gyógyszernek nem kell a szervezetből kiürülnie/tisztulnia?

Nekem a dokik mondták, hogy kell vagy fél év mire kitisztul a szervezet.

De azért köszi a tanácsot :)

2019. nov. 6. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!