Eros bal petefeszek szurkalas?
Sziasztok.
Parommal mar 10honapja babat szeretnenk, 1honapja folsavat szedek es mindketten melle multivitamint es d + kalciumot.
Holnap lenne a nemvart, most reggel ota nagyon szurkal bal petefeszkembel..Mint az ovulacional..Az ovut tuti elkaptuk mert akkor meg jobban ereztem mint szoktam es a nyak is nagyin eros volt.
Valaki jart hasonloan? hogy szurkalt nagyon ? Nekem sosem szokott szurkalni, csak a derekam szokott elnehezedni es a hasam mielott megjon,most viszkont ez a szurkalas valamint parom eszre vette hogy folyton eszek es alszok..Igazabol a mensi elott is nagyobb az etvagyam de akkor inkabb edesseget nassolok most viszont a husokert vagyok oda pedig nem igen szeretem a husokat max a csirket..Na elkalandoztam a kerdestol..Valakinek volt hasonlo? Mindketten fiatalok vagyunk remenykedunk hogy mostmar 10honap utan osszejon mivel ebben a honapban voltunk 2naponta egyutt eddig nem fekudtunk ra a temara annyira.
Azért nem írnak, mert kb ötször kérdezik meg egy nap ugyanezt, és már kissé unalmas. Igen, sokan voltak így, hiszen az egyik leggyakoribb premens jel a petefészek szurkálás, nem, nem jelent terhességet, ilyenkor még nincsenek tünetek. Ettől függetlenül persze sikeres is lehetett ez a hónap, holnap reggel első vizeletből már tesztelhetsz is, az sokkal valósabb eredményt fog adni, mint amit itt látatlanban mi írunk. (ha negatív de nem jön meg, 2-3 naponta ismételd meg a tesztet)
A "tünetek" megjelenése pedig sokszor csak azért van, mert egyre jobban ráfeszülsz a témára (10 hónap után nem csodálom, és megértelek mert mi is egy éve várjuk azt a sikeres hónapot, eddig hiába) és olyat is megtapasztalsz magadon, ami eddig fel sem tűnt.
Amúgy ha 10 hónapig nem jött össze, akkor akár már egy vérvételre is elmehetsz, sose lehet tudni... Én sem vártam ki az 1 évet és milyen jól tettem, kiderült hogy jó pár kezelendő problémám van, aminek a tüneteit gyönyörűen elnyomta a több évig szedett fogamzásgátló :( Így csak most derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem és IR-em van, emiatt vártuk hiába a babát.
Senki (a doki sem) fogja tudni leellenőrizni, hogy melyik hónaptól nem húzott óvszert a párod, ha szeretnél már most is kérhetsz időpontot a vérvételre, felesleges emiatt várni még két hónapot hogy meglegyen az 1 év...
Természetesen közben összejöhet a baba, de mi van ha nem?
Kérj hormonpanelt (lh, fsh, progeszteron, ösztrogén, prolaktin) mindenképp nézess pajzsmirigy hormonokat (tsh, ft3, ft4, anti tpo) illetve menj el egy terheléses vércukor mérésre is. A párod elmehet egy sperma vizsgálatra közben.
Szoktak még ultrahangos peteérés követés is csinálni, sokaknál hiába lesz pozitív az lh teszt (az ugye nem a peteérést mutatja, csak az lh csúcsot) és lehet maga a tüszőrepedés meg nem történik meg.
Ja, és persze egy hüvelyi (nem hasi) ultrahangos vizsgálat sem árt. Így első körben ennyi.
Ilyet nekem ne merj irni hogy melyik naptol nem huzott a parom ovszert .-Mert ez undorito egy mondat volt.
Szevasz
Nem látom be, mi az undorító az óvszer szóban. A válaszom arra irányult, hogy senki, még az orvosod sem tudja leellenőrizni, hogy melyik nap hagytátok abba a védekezést (nem írom le megint, hogy óvszer mert meg fogsz fenyegeti újból) szóval csak emiatt nem KELL kívárni a 12 hónapot, akár már holnap is elmehetsz időpontot kérni. Az irományomból kiragadtad ezt az egy mondatot, a többire semmit nem reagáltál, pedig a lényeg abban lett volna. Amilyen harapós kedvedben vagy, én megcsinálnám azt a tesztet holnap reggel, ki tudja ;)
(az első és egyetlen válaszoló voltam)
Megértelek, frusztráló az biztos.
Mi is november legelején hagytuk el az óvszert (én előtte augusztusban leálltam a bogyóról, de akartunk még várni 1-2 hónapot ezért használtunk még óvszert utána). Azóta volt minden... Egy spontán vetélés is februárban, képzelheted :( mikor végre pozitívat tesztelsz és rá pár napra elkezdesz görcsölni meg vérezni... :(
Ezért is biztatlak a kivizsgálásokra, mert mint írtam azóta kiderült, hogy így valószínűleg nem is fog összejönni (vagy ugyanaz lesz a vége mint februárban és azt nem akarom még egyszer) kívánom hogy nálad ne legyen semmi! De sose lehet tudni sajnos. Mi is fiatalok vagyunk, egészségesen élünk, soha nem dohányzott egyikünk sem és sosem iszunk alkoholt (alkalmakkor sem).
A folsav nagyon jó, én is szedem már 10 hónapja kb, illetve most mellé D vitamint meg a dm-es kismama vitamint (van benne vas, szelén stb). Szokták még az inofolicot javasolni (ez myo-inositol és folsav igazából).
Amúgy meg simán lehet, hogy holnap reggel pozitívat tesztelsz :)
Írd majd meg mindenképp, ha csinálsz tesztet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!