Lehet-e így gyermekem?
38 éves férfi vagyok, a spermavizsgálaton a következőt állapították meg:
Tárgylemezen nézve 2 látóterenként 1 mozgó spermium látható. Oligozoospermia maximalis. A minta DNS fragmentáció vizsgálatra alkalmatlan.
Koncentráció, motilitás: nincs érték
Kicsapódás: ritka
Ez azért döbbenetes számomra, mert egészséges életmódot folytatok, rendszeresen edzek, rizs-csirkemell-hal-zöldség jellegű étezést követek, rengetek vitamint szedek (Az ABC összes betűjével kezdődő vitaminját, nyomelemet, aminosavat, a FER 14-es röhejesen drága átverés dobozán szereplő összes vitamint is évek óta szedem, csak más termékekből összekombinálva) és ennyire nulla eredményt kapok.
Mik az esélyek, mik a kilátások?
Az ilyesminek általában semmi köze az életmódhoz, inkább genetikai probléma lehet a háttérben.
Sajnálom.
Kérdező, nem vágnak ki egy darabot és nem lesz örök nyoma, többféle eljárás van.
De ha neked fontosabb a heréd esztétikai épsége a gyermekvállalásnál, akkor valóban hanyagold inkább a témát. De ezt a pároddal is közöld még időben.
6-os vagyok, nem tudom, miért pontoztátok le, szerintem semmi bántót nem írtam.
Ha valakinek az életébe ez az "áldozat" nem fér bele, lelke rajta. Mindenki maga dönti el, hogy mit vállal és mit nem. Ha a kérdező ebbe nem akar belemenni, hát ne menjen. 38 évesen már elég nagyfiú ahhoz, hogy tudja, mit akar és mit nem.
De szerintem az is tény, hogy ezt illik a partnerrel időben közölni, mert ha mondjuk neki minden áron kell a gyerek, akkor jobb, ha itt elválnak az utak. Vagy elbeszélgetni donorspermáról, örökbefogadásról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!