A magas AMH érték valóban utalhat PCOS-ra?
Az én történetem, hogy (tudtommal) alapos kivizsgálásokon vagyunk túl férjemmel, elvileg minden rendben. Babával kb. 4 éve próbálkozunk, túl vagyunk 3 sikertelen inszemináción (1 megfogant, de korán elment). A lombik következne...
Mostanság nem hagy nyugodni a gondolat, vajon mégis mi lehet a probléma?
Az AMH értékem 5,9 volt, amire nem mondtak semmit, csak, hogy nem rossz. Most utána néztem, magasnak számít és ez összefügghet PCOS-al. Ciklusaim viszonylag szabályosak, de kb. 32 naposak. Ezt vajon a kivizsgálások, több UH stb. ellenére lehetséges, hogy nem vették észre? Miből lehet ezt igazándiból észrevenni?
Igazából 3 kritérium közül legalább kettőnek teljesülni kell:
1. Vérzés zavar, ovuláció elmaradása
2. Túlzott férfi nemi hormon termelés
3. Policisztás petefészek
Ugye a policisztás illetve megnagyobbodott petefészek látszik ultrahangon.
A biokémiai jelek pedig a kiderültek volna a hormonvizsgálatok alatt. (Magas LH/FSH arány, magas androgénszintek (pl tesztoszteron), magasabb inzulinszint, inzulinrezisztencia.. stb.
Gyakori a túlzott szőrnövekedés, a túlsúly, nagy haskörfogat, vérzéskimaradás, hosszú ciklusok.
Igazából gondolom teljeskörűen kivizsgáltak. Nem írtál mértékegységet, de az 5,9 ng/ml teljesen normalis AMH érték. PCOS-t csak akkor jelez ha jóval magasabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!