Másnak is rosszul esik ha terhes, boldog nőket lát, vagy kisbabákat toló anyákat, miközben te nem esel teherbe?

Figyelt kérdés

(Félreértés ne essen, nem utálkozni akarok. Az olyan válaszok, hogy ‘örülj másoknak’, ‘én is terhes vagyok és nem érzem igazságtalannak’ itt kéretlenek. )

24 éves vagyok, a férjem 26. Egészséges fiatal pár vagyunk, de nem jön a baba. Nekem nézték a hormon szinteket, cukorterhelést...minden tök jó.

1 éve próbálkozunk.

Mikor mindenhonnan a terhes nők folynak, facebookos pocakfotók, ismerősi körben teherbe esnek, munkahelyen mennek szülni...normális hogy ez rosszul esik? És azt érzem, hogy másnak miért jár meg ha nekem nem? Szerdán teszteltem ismét negatívat. Tegnap a párommal sétáltunk és szembejött 2 nő. Egyik babát tolt, másiknál hatalmas pocak. Elsírtam magam:(

Nővérem is terhes. 10’évvel idősebb tőlem és neki egyből összejött.

Van még aki így érez? Ugye normális ez?

2021. okt. 8. 11:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%

Eddig is pont ugyanannyi kismama mászkált az utcán, csak változott a fókuszpontod és már jobban észreveszed. :)

Nincs gond az érzéseiddel, de ha emiatt elsírod magad, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy nem tudod kezelni őket.

Én mindig igyekeztem a gondolataimat átformálni. Az ő boldogsága nem az én szomorúságom!!! Így tudtam őszintén örülni a barátnőmmel és dajkálni a babáját minimális belső sajgással akkor, amikor nekünk már több, mint fél éve nem jött össze. Az ő babáját imádtam (és imádom a mai napig) kicsit sajátomként is, mégha ez így hülyén is hangzik. Dehát olyan jó érzés, hogy van egy baba a közelünkben! :)

Én most vagyok 8 hetes terhes. 13 hónap után sikerült. Életmódot váltottunk, vitaminokat szedtünk, hormon vizsgálatokon voltam, sportoltam, megtanultam a termékenységtudat módszerét és egyszerűen nem és nem és nem.

Végül úgy döntöttünk, hogy 3 ciklust adunk még magunknak, plusz egy esélyt az aviva tornának. Bejelentkeztem a tornára, mire mentem az alap tanfolyamra már teszteltem előző nap egy pozitívat. :) Azt mondta az oktató, hogy el sem hinném milyen gyakran jár így...

Biztos vagyok benne, hogy nem fizikai oka volt a sikertelenségnek, vagy legalábbis nem jelentős. Én egyszerűen hiszek abban, hogy ez sokkal magasabb szinteken dől el.

Engem sokkal jobban zavartak a "mikor lesz már gyereketek" jellegű kérdések. A sablon válaszunk az volt, hogy tervben van. Valaki értett ebből, valaki nem. A "legcukibb" válasz, amit erre kaptunk, az az volt, hogy "mit kell ezt tervezni, há' egyszer voltunk együtt védekezés nélkül, oszt itt az eredmény", pedig nem terveztük. Köszönjük Emese, ezzel sokat segítettél. :) Amíg élek nem fogom elfelejteni annyira megdöbbenten ott helyben. Ma már persze csak nevetek rajta, de igazán tapintatlan volt. :D

Azzal a gondolattal is érdemes többet foglalkozni, hogy a terhesség/gyermekáldás nem egy "érdem". Nem olyan dolog, amiért többet kell tennem, jobbnak kell lennem, hogy összejöjjön, így nem jobb az a másik páros akinek összejött, mint mi. Függetlenítsd a gondolataidat ezektől a gondolatoktól, más babás családoktól.

2021. okt. 9. 15:45
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
9# Nem értem mit nem értenek ezen sokan.. Nem akarja senki h ők is szenvedjenek vagy nekik is rossz legyen, csak szar érzés h nekik megadatott ami neked nem. Ez telejsen normális. Ettől még nem vagy rossz ember. Nem kell ezt tùldramatizàlni. V többet gondolni bele. Nem is értem miért tekintik ennyire negatív dolognak az irigységet. Tény, hogy van az a szint amikor már beteges és utálatos dolog de ez nem az... Ráadásul nehezen hiszem, hogy itt szinte mindenki tökéletes. Az h pl irigylem a kolléganő szép hosszú haját, mert nekem folyton törik és nem nő meg az miért gáz? Nem akarom h vágassa le , v törjön az övé is. Vagy irigylem azt , aki épp a Maldív szigeteken nyaral..Ez nem azt jelenti h dögöljön meg h ő megteheti és azt kívánom h ő se legyen ott. Ez nevetséges. Ne legyetek már ilyen álszentek.
2021. okt. 13. 14:19
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
19# Attól h belül így érez, miért tolnà rá bárkire a bánatát? Aki frusztrált itt, de nem kicsit, az te vagy.
2021. okt. 13. 14:23
 24/25 anonim ***** válasza:
56%

Engem az idegenek annyira nem zavarnak, de a terhes barátok, rokonok, na nekem az a kemény.

Én fel vállalom hogy irigy vagyok. Irigylem hogy elsőre sikerült nekik, irigylem, hogy ő nem látott negatív tesztet, irigylem, hogy ő hallhatta a babája szívverését, irigylem a boldogságát, amikor megtudta, hogy kislány lesz, irigylem hogy érezhette, hogy egy új élet formálódik benne, irigylem hogy a kezébe vehette a gyermekét, irigylem, hogy a saját testéből táplálja, irigylem hogy napi 9 óra irodában rohadás helyett éjjel-nappal a babájával lehet, minden nehézséggel együtt irigylem. Igenis irigylem az ilyen szaros anyagi dolgokat is. Kap adóvisszatérítést, otthon felújítási támogatást, mindent, amikre én nem vagyok érdemes, mert hiába szeretnék, nem tudok gyereket szülni.

Mindeközben én orvosról orvosra járok. Elkéredzkedek egy órára, két órára a munkahelyemről vizsgálatra, de le kell dolgozni, késő délutánig bent vagyok. Vitaminok, lh tesztek, magánorvosok. Rémisztőbbnél rémisztőbb diagnózisok. Gyógyíthatatlan betegségek, életem végig szükséges gyógyszerek. Meddőségi központ, csak lombik, de arra is kicsi az esély. A neheze csak most jön.

Igen irigy vagyok. Aki pedig azt mondja hogy rosszul esik neki, hogy most inkább kerülöm a társaságát, vagy elsírom magam, az kipróbálhatja milyen a helyemben lenni. Pokoli.

2021. okt. 22. 23:00
 25/25 A kérdező kommentje:

Utolsó egy kincs a válaszod. Szebben le sem írhattad volna.

Engem ma röhögött szembe egy újabb negatív teszt😭 2 nap van mensiig, tuti nem lesz ez a ciklus sem sikeres. Úgy görcsölök majd leszakadok, más meg boldogan babázik és stb. Amiket te is leírtál.

Nem elvenni akarom ezt tőlük, csak én is szeretném...

2021. okt. 23. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!