Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » IR és pm alulműködéssel...

IR és pm alulműködéssel szeretnék teherbe esni, de már 1 éve nem sikerül. Mit mondjak a dokinak, hogy végre foglalkozzon velem?

Figyelt kérdés
1,5 éve voltam utoljára vérvételen, azóta csak emelgeti a gyógyszert, mert nem megy a fogyás, viszont meg sem nézeti, hogy milyen a vérképem, azt mondja, hogy feelesleges, és, h felejtsem el, hogy gyerekem lesz.
2021. jún. 17. 17:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

IR-es és pm alulműködésesként mondom a következőket:

1. Ez a doki egy tuskó.

2. Nem csak a kalória a lényeg, hanem a bevitt szénhidrát mennyisége és minősége az, ami fontosabb. Nem sem mindegy, hogy milyen módon osztod el nap közben. Én pl 120-130 gr-os diétán vagyok, és nálam a 40(30)-50-10-30 felosztás a nyerő.

3. A gyógyszert értelmes doki úgy emeli, hogy minden emelés előtt csináltat kontroll OGTT-t. Pajzsmirigy gyógyszerrel hasonlóan.

4. A diétát és a sportot nagyon fontos tartani. Sajnos vannak olyan esetek (pl nálam is), hogy mire észreveszik, annyira el van durvulva a helyzet, hogy mellette kell a magas dózisú merckformin is (én 2x1000-et szedek, a dokim szerint ez a plafon).

5. Ha a kontroll OGTT elér egy bizonyos szintű javulást (nem kell feltétlenül egy IR-rel nem küzdő emberének az értékeit hozni), akkor már lehet szó teherbeesésről és egészséges terhességről is (persze a diétára továbbra is figyelni kell).

6. Saját tapasztalat: túlsúlyosan sem azt várja senki (a normális dokik), hogy mondjuk 30-40 kilótól szabadulj meg, és utána lehet esélyed. Két, egymástól független endokrin dokitól is azt hallottam, hogy 5-15 %-os testsúly csökkenés is már rendbe hozHATja a dolgokat. Ez is egyénenként változik. Nekem 17 kiló ment le, és a TSH-m már szépen beállt, az inzulinom még magas, de valószínűleg sosem lesz olyan, mintha nem lenne IR-em.

7. Ez a doki egy tuskó. Ismerős a helyzet, hogy nem találsz magadnak másik nőgyógyász-endokrinológust, sajnos errefelé sem bő a kínálat. Így én Miskolcról Pestre járok fel. Ott találtam egy olyan orvost, aki nagyon alapos, kedves és nem utolsó sorban odafigyel arra, hogy mikor mit emel. Vele sikerült elérni a javulást. Persze nem kényelmes feljárni, de megéri. Merj váltani nyugodtan!

2021. jún. 17. 23:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de egy jó orvosért érdemes utazni is. Nem hetente kell járni hozzá. Kecskeméten van egy tényleg nagyon jó endokrinológus. Az ő segítsége nélkül nem lennék anya. Csak ajánlani tudom.
2021. jún. 18. 08:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Keress másik orvost, ne pazarold a drága idődet egy ilyen majomra. A te egészséges neked a legfontosabb, ne add fel, kitartást.
2021. jún. 18. 09:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez az orvos hülye. Rengetegen teherbeesnek hasonló gondokkal, bár tény, hogy a legtöbbször nehezebben. A diéta(160g-os)+sport nagyon fontos, mellette inofolic, króm, Q10, d-vitamin is segíthet.
2021. jún. 18. 13:28
 15/15 anonim ***** válasza:
És persze amit az új orvosod mond.
2021. jún. 18. 13:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!