Meddőség... Ti hogyan élitek meg? Mennyire hat ki az életetekre ez a helyzet?
10 évig éltem a meddőségem árnyékában. Ez idő alatt szinte csak műtétről műtétre; lombikról lombikra éltem/ éltünk. Nem mertünk tervezni, nem mertem kilépni a munkahelyemről, ezekhez igazítottuk a nyaralásunkat... mindent.
De ez akkor még nem tűnt tehernek. Úgy voltunk vele, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk; nem érdekes, milyen áron.
Aztán 6 év után sikerült, de a 20. héten elveszítettük az ikerbabáinkat. Életem legmélyebb pontjára érkeztem.
Aztán újra belevágtunk, és újra sikerült, de épphogy csak nem veszítettük el megint a babánkat középidőben.
Lelkileg sokat fejlődtem: sokkal erősebb, és határozottabb lettem; a kevésbé fontos dolgokon pedig már nem őrlődöm. Átértékelődött, hogy mi a fontos, és mi nem.
Aztán újra próbálkoztunk, de 6 beültetésből egy sem sikerült. Eldöntöttük, hogy még egy utolsó esélyt adunk magunknak, mindent a 0-ról kezdve, egy másik intézményben; de aztán befejeztük, és végleg lezárjuk életünknek ezt a nagyon hosszú, és kétségekkel teli időszakát.
Belekezdtünk az összességében 13. beültetésünkbe, de a GNRH után nem tudtuk elkezdeni a stimulációt, mert nem jött meg a mensesem.
Nem jött meg, mert spontán terhes lettem ezidő alatt, elzáródott petevezetékkel, vékony nyálkahártyával...
Orvosilag akkor nevezünk egy párt meddő ék, ha egyéb alatt, rendszeres szexuális élet mellett, védekezés nélkül nem jön létre terhesség. Kár ezen megsértődni, ez a definíció és kész. A meddőség nem azt jelenti tehát, hogy SOHA nem lesz gyereked, csak azt, hogy egy év alatt nem jött össze. Ettől még éppen a 14. Hónapban is összejöhet.
Én egy kicsit más helyzetben vagyok. Egyelőre nem próbálkozunk a párommal, de esküvő után kilátásban van. Viszont tudom, hogy nálam gond van. Egyáltalán nincs ciklusom, évente 1-2 menzeszem volt világ életemben. Nyilvánvaló, hogy nem nagyon kell spontán terhességben reménykedni. Egyelőre belevágni is félek, mert akkor beigazolódhat a dolog és nincs kedvem sem az időre szexeleshez, sem a gyógyszerszedéshez, a lombikhoz pláne nem. Ráadásul már 31 leszek, nem húzhatjuk tovább. Pedig ha valaki még tudna mondani biztosra, hogy 3-6 hónap alatt terhes leszek, amikor szeretnénk és ki is tudom hordani, akkor simán eltolnám a dolgot 35 éves koromig is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!