Most terhes vagyok?
Két éve pròbálkozunk a babával de nem jön össze. Elkezdtük a kivizsgálásokat voltam hormon vérvételen tegnap pedig a 21.ik napon megnézték a progeszteron éd az ösztradiol szintet.
A nőgyògyászomhoz július végére kaptam időpontot mert nyaralni van ezért nem tudok kihez segítségül fordulni.
Lényeg a lényeg sok minden felvan sorolva amit nem értek.
Köztük ez a mondat amin megakadt a szemem:
-Terhesség I.trimeszter: 35.68-286.20nmol/L
Nem értem miért van ez oda írva. Valaki segítene mert már tűkön ülök
Sőt! Terhesen sem jó, ha 2,5 fölé megy. Akkor már gyógyszert adnak, illetve emelnek.
A normáltartomány a normál populációra vonatkozik. Azon belül vannak más határok; pl. teherbeeséshez, terhesséhhez is. Írd be a google-be, és olvasgass utána. Úgy jobban meg fogod érteni.
Na tisztázzuk: a TSH magas, ha babát szeretnél erre gyógyszer kell. Az "estek már teherbe magasabb értékkel is" kivétel, ne várj arra hogy te is kivétel legyél. ("DE 4-IG JÓ": Nem, nem jó, aki babát szeretne annak semmiképp. Minimum 2 alatt, de inkább 1 - 1,5 között szeretik az orvosok.)
Az inzulin nem vészes de nem is ideális, tanácsos lenne csökkenteni a bevitt finomított szénhidrátokat és cukrokat.
Az FSH/LH arányod nem vészes mert nem az LH magasabb, (ami PCOS-ra utalna). Ahogy öregszünk, emelkedik az FSH, a tied még egész jó.
A D-vitamin szinted nagyon-nagyon alacsony, mindenképp póütold mert így normális minőségű peteérésed sem lesz. Minimum 75 legyen, de jobban szeretik 100 felett a meddőségiben.
A progeszteron alapján nem volt, vagy csak nagyon rossz minőségű peteérésed. Ebből egyelőre nem lesz baba.
Amit mindenképp, azponnal kezdj el, az a D-vitamin pótlás. Sokat segít minden értéked rendezésében. Nem érdemes a drogériással vacakolni, azért olcsó mert kb semmit sem ér. Olajban oldottat vegyél, rendszeresen szedd hónapokig akár. Ajánlom a GAL D3+K2 forte-t, nekem ez segített. Vagy akár kérhetsz háziorvostól nagy dózisú D3 receptet, bár nekem az sem használt túl sokat.
Rendszeres, könnyű mozgás mindenképp ajánlott.
TSH-ra szedhetsz szerves szelént ( a Jutavit pl elég olcsó és könnyen beszerezhető patikában), azzal nem ártasz amíg el nem jutsz egy normális endokrinológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!