Hogy lehet feldolgozni, hogy nem lehet természetes úton gyereked?
Én most ebben a helyzetben vagyok, és elég rosszul viselem ezt az egészet. Úgy érzem a testem nem képes valamire, amire minden nőnek képesnek kell lennie. Tudom ez mennyire mérgező gondolat, de nem tudok túllépni rajta.
Aki volt már ilyen helyzetben, hogy tudta elfogadni, hogy természetes úton nem lehet gyereke? Ráadásul nagyon félek tőle, hogy a lombik is sikertelen lesz, és sosem lehet gyerekem. Ez nekem már az utolsó lehetőség.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki válaszol!
Egyáltalán nem KELL erre képesnek lennie minden nőnek, ez egy téveszme. Mindenkinek másra kell képesnek lennie, ez teljesen egyéni, mindenkinek más az útja, remélem, hogy így vagy úgy te is megtalálod a tiédet és ki tudsz majd teljesedni. Ne csüggedj, minden rendben lesz.
Gondolok rád és nagyon drukkolok, hogy sikerüljön az amire vágysz! 🤞❤️
Nalunk elso korben csak paromrol derult ki hogy gond van a spermiumok mozgekonysagaval. Elkezdtuk a lombikot amikor kiderult hogy nem vagyok telkesen atjarhato, valamint pajzsmirigy alulmukodesem van. Nalam inkabb levette a terhet hogy nem csak parom "hibas".
De ezen hamar tullendultunk szerencsere es teljes optimizmussal nézünk a jövőre. Fel a fejjel igy vagy ugy biztos ossze fog jonni es te leszel a legboldogabb ember a földön ❤️
Férjem előző feleségével 13 evig voltak együtt, s nem született gyermek.. azt mondták, hogy a férjemnek nem lehet természetes úton gyermeke, a nőnek pedig kissé nehezen járható at a petevezetek, de nem vészes.
Elváltak. Megismert a férjem, 1 éven belül várandós lettem, majd most várjuk a második babánkat. S 3 eve leszünk együtt, de 1 eve házasok.
Barátnőm is hasonló cipőben járt, o is part váltott es 2x lett méhen kívüli terhes, de neki el kellett távolítani a petevezetekeit. Neki csak a lombik volt az egyetlen út.
Ötödjére sikerült, de mondták is az orvosok, hogy kb.a 4.körül szokott sikerülni a lombik, nem gyakori, hogy elsőre vagy másodjára összejön.
Ő nagyon vágyott mar gyermekre, őszintén nem is kérdeztem, hogy milyen érzés neki, higy természetes úton nem lehet gyermeke.
De a lombik próbálkozások nagyon lesújtották, pszichológushoz is járt,hogy segítsen neki a feldolgozásban. Mikor végre megtapadt, eleinte nem nagyon engedte at magát az érzésnek. Már a 30.héthez közelített mire elhitte, hogy végre sikerült.
Szóval nagy ero kell hozzá , kitartás, de meghozza gyümölcsét.<3
Szia,remélem megadatik egy gyerek neked!
Szerintem van amit nem lehet elfogadni... Ez ilyen. Elterelheted a figyelmed, elhetsz tartalmas életet, hiányozhat egyre kevesebbszer... De időről időre elont majd a hitetlenkedes hogy miért pont én... Aztán talán idővel már nem is tudod érezni, mert tulcsordulsz...
Mi az oka, hogy lombikkal lehet csak?
Mert ha nincsenek petevezetékeid, akkor próbálj úgy hozzáállni, hogy legalább beültetéssel van esélyed vérszerinti gyermekre.
De ha más miatt, akkor ne add fel, még természetes úton is jöhet.
Minket is lombikra akartak küldeni - 30 év felett kezdtünk próbálkozni, tehát már rá lehetett fogni, hogy másképp kifutunk az időből. Egy sor problémára fény derült a kivizsgálások közben mindkét oldalon, de mégsem akartunk a beültetéssel kezdeni. Végül 3,5 év után spontán megfogant a babánk, és napokon belül megszületik.
34n/38 hkm
Köszönöm mindenkinek a biztatást! :)
Vannak petevezetékeim (átjárhatóak), szóval elméletileg lehetne természetes úton baba, de régóta nem jön össze, és a nőgyógyászati problémáim miatt az idő nem a barátom,ezért javasolták a lombikot. Kicsit sokként ért, de igen, próbálom úgy felfogni, hogy mindegy hogy hogyan, csak jöjjön össze a baba.
Nekem endometriózisom van.
Tavaly műtöttek utána hormont szedtem és amikor abbahagytam kaptunk 3 hónapot. Nem jött össze a baba. Azt mondták csak lombikkal lehet.
Én úgy állok hozzá hogy a lombik a legutolsó dolog lesz amibe belekezdünk és arra gondolok hogy hány olyan nő van akinek azt mondták hogy meddő és mégis teherbe esett.
Nekünk is sikerülni fog kérdező!! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!