Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A nagyon korai,kezdődő cukorbe...

A nagyon korai,kezdődő cukorbetegség is okozhatja,hogy nem esek teherbe?

Figyelt kérdés
határértéken van, azt írják erre,hogy még nem vagyok cukorbeteg de ha nem lesz kezelés az leszek. Már ekkor is előfordulhat,hogy nem esek teherbe emiatt? Illetve jó táplálkozással még visszafordítható?

2021. máj. 5. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Sokan már inzulinrezisztenciával sem esnek teherbe, úgyhogy a válasz az, hogy igen, előfordulhat, hogy ez miatt nem esel teherbe. Mi van határértéken pontosan? Glükózterhelés volt, vagy simán az éhomi cukrot nézték?
2021. máj. 5. 13:42
 2/10 A kérdező kommentje:
3. És 21. Napi vérvétel volt,a 3.napin az éhgyomri volt a határértéken. Az összes hormon jó volt.
2021. máj. 5. 16:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Mondják, hogy egy mérés nem mérés. Vennék a helyedben egy otthoni cukormérőt, nem egy nagy beruházás :) Lehet, hogy nincs semmi gond, illetve szinte biztos vagyok benne, hogy az elején megfelelő diétával még kezelhető a probléma. Apósom 6 feletti éhomi cukrát teljesen normalizálta az alacsony szénhidrát diéta, de persze a kilengéseknél ugyanúgy magasabb a cukra. És egyre gyakoribbak a kilengések... Mindegy, a lényeg, hogy megfelelő táplálkozás mellett tudod kímélni a hasnyálmirigyedet és a cukor sem lesz magas. Akár gyógyszer nélkül is, ha tényleg annyira kezdeti a dolog.
2021. máj. 5. 16:44
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez esetben a magas zsír tartalmú étrendek sem jók ugye? A hasnyálmirigy miatt.
2021. máj. 5. 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem IRem volt, abból se a legdurvább mert volt szép görbém, mégis 1 év után úgy lettem terhes hogy az endokrinológus felírt egy lórúgásnyi metformint, és szinte azonnal terhes lettem - szóval igen, cukor- és inzulinszint is befolyásolhatja.
2021. máj. 5. 18:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha a hasnyálmirigyednek problémája van az inzulin termeléssel, még nem biztos, hogy a zsírokkal is gondja van.
2021. máj. 5. 19:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Menj el egy 3 pontos terheléses vércukor és inzulin vizsgálatra, hogy kiderüljön, mennyire durva a helyzet. Persze, okozhat terméketlenséget, sokaknál így derül ki a gond.
2021. máj. 6. 14:13
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
13 éve cukorbeteg vagyok (gyerekkori) és elsőre teherbe estem,pedig nem volt rendben tartva a cukrom (3,0-18,0 közt minden volt😅) terhessegem alatt lett rendbe téve.
2021. máj. 6. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki. Azért ne legyen követendő példa elhanyagolni meg félvállról venni a cukorbetegséget.
2021. máj. 7. 08:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Örülök neki és nem mondtam h követendő leírtam a tapasztalatom mivel tudtommal ez az oldal lényege 😀 gondolom te nem vagy cukros igaz? Vagy legalábbis nem gyermekkorodtol
2021. máj. 7. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!