Hogy érint titeket ha a környezetetekben valaki terhes?

Figyelt kérdés
Régóta próbálkozunk sikertelenül... Ha valaki bejelenti, hogy babát vár borzasztóan érzem magam napokig. Nem tudom meg magyarázni ezt az érzést. Örülök neki, hogy másnak sikerül de közben azon rágódok, hogy nekünk miért nem?! Aztán rosszul érzem magam emiatt az érzés miatt is. Természetesen nem mutatom csak a férjem látja rajtam. Mit kezdjek ezzel?? Másnak is vannak ilyen érzései?
2021. ápr. 13. 11:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%

5ös vagyok

Tudom nehéz, de próbáld terelni a figyelmed másra. Munkahely, párkapcsolat, hobbi hogyha van. Nálunk az örökbefogadás is szóba jöhetett volna. Mivel én magam is örökbefogadott vagyok, így tudom milyen érzés amikor valaki felkarol, és úgy szeret amilyen vagyok, sajátjaként szeret. Én egy örökbefogadott babát is tudnám úgy szeretni ahogy a sajátot. De mind ez távoli volt, hiszen fiatalok vagyunk (26 éves én is és párom is) így ez is lebegett a szemünk előtt , ha nem saját, akkor majd másét szivesen. Hisz igazságtalan az élet mert rengeteg gyereket hagynak ott a kórházakba,rengeteg gyereket adnak be az intézetbe vagy éppen elveszik mert olyan körülmények között élt szegényke. Nyilván nem mindenki akarná más gyerekét nevelni, de aki családra vágyik, és nem lehet semmilyen úton, az így is lehet szülő. Mi így voltunk vele. Bár mindenkinek más és más a véleménye erről. Nekem ez. :) fel a fejjel. A ti babátok is jönni fog, hisz esély van rá. Főleg ha már egy sikerült. És tényleg, így a méhen kívüli terhességed miatt volt valami műtéted? Vagy hallottam olyat hogy gyógyszerrel megszakíthatják a terhességet, ez igaz?!

2021. ápr. 13. 14:13
 12/14 A kérdező kommentje:

Hiába próbálom elterelni a figyelmem, valahol mégis mindig ott motoszkál a fejemben ez a téma. 🙂 Tudom hülyeség, és lehet valaki könnyen el tudja engedni nekem nem megy sajnos. Aztan lehet eljon annak is az ideje, hogy nem fogok vele a foglalkozni..

Engem műteni kellett, már 6 hetes voltam amikor észrevették, hogy nem jó helyen van. A petevezetekemet össze kellett varrni, de meg tudták menteni.

2021. ápr. 13. 14:36
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez természetes érzés, minden embernek van ilyen témája, amit ő irigyel másoktól, mert ő nem kaphatja meg vagy csak nehezen. Nyilván a társadalom arra ösztönöz, hogy ne legyél önző, örülj más örömének, így aztán zsákutcába futunk ezeknél a tabu témáknál, mert lelkiismeret furdallást "kell" érezned egy természetes vágy miatt. Közben te nem más emberektől sajnálod az örömöt, hanem csak hiányérzeted van.

Teljesen megértelek, hisz így elengedni is nehéz, mert nem azt akarod elengedni, hogy másra ne legyél féltékeny, hanem a saját vágyaidat a gyermek iránt. Ezt pedig szerintem nagyon nehéz, még akkor is ha nagyon tudatos vagy. Hisz az elengedés is arról szólna, hogy azért engeded el, hogy aztán mégis csoda történjen és sikerüljön. Kitartást, én remélem jól alakul az életed, és ne ostorozd magad az érzéseid miatt.

2021. ápr. 13. 14:59
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megoszthattam ezt veletek és, hogy meg is értitek. Így ismeretlenül is szuperek vagytok! ❤️
2021. ápr. 13. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!