Hogyan tudnék teherbe esni?
Hát, ez így azért ezeregy dolog lehet.
Előbb a kérdésedre válaszolok: 1.5 éve komoly PCOS mellett ittam hónapokig az Inofolicot, nulla hatás. Legutóbb kb. 4.5 hónapig ittam a WTN Myo-inozitolt, 2g/nap. A végére már rosszul voltam az ízétől. Nekem semmit se segített. Jóval az abbahagyása után sikerült, de azért, mert egy lórúgásnyi Metformint írt fel az endokrin doki, meg mindenféle peteminőség-javítót, Q10, adott ideig barátcserje, nagy adag halolaj, D3, rezveratrol.
Utolsó 2 hónapban, mivel több napot pecsételtem menzesz előtt, ittam a palástfű teát is, nekem így kombinálva (na meg persze mediterrán diéta, sport, fogyás) jöhetett össze.
Ilyen rövid időn belül kettő sikertelen terhesség azért már aggodalomra ad okot. TBs kereteket én nem ajánlom, a jelenlegi helyzetben pláne (kevés orvos, lefárasztva). Hormonsor kellene, terhelt cukor/inzulin 3 pontos, és azzal felkeresni egy endokrinológust. Ha kiír kezelést, csak 3 hónap múlva kell általában megint menni, szóval azért annyira nem drága, mint amennyire megéri hosszú távon.
Egyetértek a 2.hozzászólóval. Mi nemrég kezdtük el a meddőségi kivizsgálást több okból is. A hormonpanelem jó lett van peteérésem, viszont baba nem akar összejönni. Elküldtek terheléses cukorvizsgálatra, amiről én teljes mértékig megvoltam győződve, hogy jó lesz az eredmény. Hát nem lett.. Sőt elég magasak lettek a cukorértékeim, az inzulin nem volt vészes, de a cukron eléggé meglepődtem, főleg, hogy 50kg vagyok és más okból kifolyólag már egy ideje csináltam egy fajta diétát. Most ezen a diétán 180fokos fordulatot kellett vennem +kaptam merckformin xr-t és asportot is vissza iktattam heti 3 alkalommal.
Persze ez nem jelenti azt, hogy neked is ilyen problémád van, de azzal is egyetértek, hogy egy mezei nőgyógyász nem nagyon fog ezzel foglalkozni. Tőlem csak a hormonpanelt kérte mwg egy éhgyomri vércukor-inzulint ami jó lett és ő akkor ennyiből azt gondolta, hogy nekem biztos nincs inzulinresztenciám. Közölte velem, hogy csináltassunk a férjemnek egy spermiogramot és ha annak jó az eredménye, akkor majd 1 év múlva találkozunk...
Na én ebbe nem nyugodtam bele tudtam, hogy valami biztos nincs rendbe és jól is gondoltam, már csak a terheléses cukor-inzulin eredmény miatt is és a meddőségibe is azt mondta a doki, hogy ilyen sperma eredménnyel és peteérés eredménnyel már össze kellett volna jönnie a babának. Nekünk mégsem sikerül. Kb 1 hónapja szedem a gyógyszert amit írt cukorra és még folynak a vizsgálatok jelenleg.
Először is endokrinológust javasoltok?
24 éves leszek, ez miatt nem gondoltam súlyosabb egészségügyi gondokra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!