Miért kell 40 èvesen vagy afölött szülni de most komolyan?
Ja, meg "öreganyuka" cimke.
De biztos véletlenül írtad így ki, ja.
Azért, mert a világ változik. Ma már egy nő előbb karriert épít, utazgat, tapasztalatot szerez férfiak terén is. Vagy mint ahogy itt is olvashattad, a külső megjelenésük a legfontosabb. És ha mindez megvolt, akkor jut eszébe (40 körül) hogy most már jó lenne egy gyerek is. Soknak persze nem is jön össze könnyen, vagy csak orvosi segítséggel, mert ugye a nőknél a korral csökken a fogamzóképesség. Így, aki mondjuk 40 évesen kap észbe, hogy már van lakás, autó, kutya, vezető beosztás, bejárta a fél világot, most már jöhet a gyerek, meglehet hogy újabb éveket veszít, mire sikerül teherbeesnie.
Amúgy ez mindenkinek a saját döntése, hogy mikor akar gyereket vállalni. Én például most vagyok 33. Még két évet adtam magamnak a teherbeesésre. 35 fölött nem próbálkozunk tovább.
Kedves utolsó, nem a médiából szedem, hanem ezt látom magam körül.
"Még nem szülök, mert előbb bedolgozom magam" "Felmerült a baba, de most léptetnek elő és nem mindegy milyen pozícióból megyek gyedre"
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy sokan a gyerek egy éves kora körül szaladnak vissza dolgozni. Nem azért mert kell a pénz, hiszen két éves koráig ugyanazt kapod, amit fél éves kora óta. Azért mert addigra lesz unalmas a babázás. "Jó lesz végre felnőtt dolgokkal foglalkozni" "Hiányzik, hogy felnőttek közt legyek" "Hiányzik a munkám" Ezeket babás csoportokban olvasom, nem a hasamra ütöttem.
Igen, átalakult a társadalom, de a legtöbb nő már nem építhet a férjére. Semmi nem garantálja, hogy az vele marad. Ha az apuka rájön, hogy neki nem kell a családi csomag, akkor fogja magát és ott hagyja anyukát terhesen. Már az én nagymamám is csak ingatja a fejét egy fiatal anyukára, mert "felelőtlen".
A másik pedig, egy mai anyukával szemben magasabbak az elvárások mint akár csak anyu idejébe. Kezdve a terhesvitaminnal (ha nem a drágábat nyeled szar anya vagy), az orvosi ellátás megválasztásával (ha sztkba jarsz veszélyezteted az életetek) és bejutunk a szülőszobára (ha hagyod az oxit, és a gátmetszést és nem tört benne össze a leleked, akkor egy utolsó vagy aki azt hirdeti, hogy jó dolog, ha a testét megerőszakolják), aztán jön a szoptatás (ahol a csecsemősök szaroznak le, mert miért nem néztél utána a neten a szoptatás művészetének, miért tőlük kérdezed ezt hogyan kell csinálni???), és aztán jönnek az egyéb finomságok (használt vs új babaholmik, pelenka vs ruhapelenka, bilire szoktatás, nevelés, hozzátáplálás, a szex beiktatása, alak visszanyerése stb). Bármit csinálsz, bárhogy igyekszel megoldani a dolgokat mindig lesz valaki aki szerint egy szardarab vagy és nem anyának való. És mivel a fiatalok rendszerint nagyszülőktől távok telepednek le így anyukának egyedül kell mindent megoldania. Csoda ha fellélegeznek a nők amikor a munkahelyükön csinálhatják azt amiben jók, amihez értenek?
Kedves utolso!
Aki ennyire kenyszeresen meg akar felelelmi a tarsadalommak az valobam igen csak nagy bajban lesz, es lehet hogy azert szul 40 evesen. Karrier egzisztencia pipa, 40 evesen szulni divat pipa
Nekem mondjuk már van két gyerekem, de pont nem érdekelt soha, hogy mások szerint milyen vitamint kéne szednem (mivel mindet kihánytam, nem szedtem semmilyet), vagy hogy ciki sztk-ba járni. Bár az ismerősi körömben ez nem is nagyon volt beszédtéma. Ha kérdezték ki az orvosom, megmondtam, de hogy magánrendelésre járok-e, senkit nem érdekelt.
Ugyanígy nem foglalkoztam azzal sem, hogy mások szerint gáz a használt (1-2 alkalommal viselt) ruha, vagy az olcsóbb pelenka.
Felnőtt nő vagyok, van saját véleményem, saját döntéseim, és ezeket a magam elhatározása alapján hozom meg, nem az alapján, hogy Katika a HR osztályról vagy Julika a játszótérről mit fog gondolni. De ezt már így gondoltam 25 évesen is, amikor az első gyerekem szültem. Aki azonban 40 évesen érzi magát elég felnőttnek ahhoz, hogy merje vállalni, amit helyesnek tart, az valóban ne kapkodja el a gyerekvállalást, mert soha nem fog tudni mindenkinek megfelelni és akkor majd bekattant. Legyen 18 vagy 48 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!