Szerintetek ez most IR vagy nem IR?
Cukor:
0 perces: 5,1
60 perces: 8,8
120 perces: 6,2
Inzulin:
0 perces: 4,9
60 perces: 43,3
120 perces: 31,1
HOMA: 1,1
3 hét múlva megyek vissza endokrinológushoz, de ő az alapján amit nekem a múltkor mondott tuti azt fogja mondani hogy nem IR (Homa index 2 alatti, és a 120 perces inzulinom a 60 perces alatt van), de nem tudom bízhatok-e benne.
Inzulinod jó. Cukor picit magas
Szigorú szabályok szerint 0 perce 5 alatt legyen, 60 perces ne menjen 7 fölé, 120 perces menjen vissza kezdőre.
Gyógyszert erre én nem szednek, diéta, mozgás legyen
3 hét múlvára van időpontom.
Az előző laboromnál, amit még a nőgyógyász írt ki csak 0 perces értékeket néztek, akkor a Homa indexe 1,8 volt. (2 hónapja)
Erre már kijelentette az endokrinológus, hogy inzulinrezisztenciám nincs, de érdemes lenne 3 pontos terhelés csináltatni, mert ha 60 perc után az inzulin tovább nő, akkor hiperinzulanemia-m lehet.
Most megcsináltattam a terhelés, az alapján amit korábban mondott nincs probléma, de az interneten keringő különböző határértékek nagyrészénél magasabbak az értékeim. A városban a többi endokrinológushoz 2 hónapot kell várni a magánrendelésre is.
Esetleg ha valaki később ide téved hasznos lehet.
Hyperinzulinaemia lett a diagnózis, gyógyszert nem kaptam, diétáznom kell.
Inofolicot már a terhelés előtt is szedtem, azt is folytatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!