Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 35 évesen baj ha még elutasíto...

35 évesen baj ha még elutasítom a lombikot?

Figyelt kérdés

Most töltöttem be a 35. életévem az eredményeim rendben vannak, annyi hogy az egyik oldalon van egy endometriózisra utaló csokoládéciszta, viszont panaszom nincs.

Ma volt a konzultációnk és rögtön lombikot javasolt, és azonnal kaptam időpontot márciusra méhtükrözésre (altatásos műtét).

Nagyon gáz vagyok, ha én ezzel még várnék egy fél évet?

Mit tegyek?

Minden porcikám tiltakozik ez ellen.

Azt hittem talán kapok gyógyszert vagy valami, nekem nem tűnik úgy hogy beteg vagyok, hiszen nincs semmi olyan panaszom.

A párom spermaeredménye jó, viszont elküldte Dns fregmentációt is megnézni, amihez annyit fűzött hozzá, hogy ha az nem jó, akkor legalább megbarátkozhatunk a gondolattal, hogy nem lehet gyerekünk..

hát köszönöm...

ki hogy viselte az első konzultációt?

2021. febr. 22. 15:42
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Szia! Nem és egyre távolabb érzem magam a lombiktól, főleg hogy novemberben volt egy kémiai terhességem 2 szép pozitív teszttel. Az egyik orvos azt mondta, hogy 0% esélyem van, hogy természetes úton teherbe essek és így még nehezebben tudom elhinni, hogy ez valóban így van, hiszen pozitív teszt csak a beágyazódás után jöhet létre, legalábbis muszáj volt elkezdődnie a beágyazódásának ahhoz hogy érzékeljék a tesztek. Hogy miért nem maradt meg az rejtély, de igazából ebből is nekem csak az jön le, hogy ha lombikkal próbálkozunk akkor hiába kapom meg az embriót ha nem tud beágyazódni, akkor a lombik is sikertelen lesz. Szóval...azóta már betöltöttem a 37-et. Nyilván tudom hogy még egy évem van és utána vége, hiszen 38 felett már kb 1% esélyem lesz a teherbeesésre , de valahogy nem tudom elhinni hogy attól fog sikerülni a teherbeesés hogy a szervezetemet jól legyengítem és tönkreteszem a hormonokkal és a sok stressszel ami ezzel jár, merthogy épp azon vagyok hogy minél egészségesebb legyek és hogy minél hálásabban bánjak a testemmel és a lelkemmel. Számomra a lombik egy végső elkeseredés lenne csak....
2023. febr. 15. 17:41
 22/22 anonim ***** válasza:

Agyamra mennek ezek a százalékokkal dobálózó orvosok. És egyébként teljesen légből kapottak a “statisztikáik”, mert amikor én teherbe estem spontán úgy, hogy az orvos pár % esélyét látta, meg se kérdezte az előzményeit. Legalábbis szerintem normális lenne ilyenkor jobban megvizsgálni az adott esetet, mert lehetne tanulni belőle, pl.nem elkaszálni nőket az ilyen pesszimista becslésekkel. Mert lehet azt mondani, hogy én voltam az a százból egyetlen szerencsés, csak valahogy sokkal több az ilyen százból egy… de akkor mit mondasz rám, nekem 42 évesen jött össze, akkor negatív esélyem volt rá? ;)

Egyébként teszel érte valamit az általános egészségre törekvésen túl? Q10, torna, étrend, utánajárás stb.?

2023. febr. 15. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!