Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 35 évesen baj ha még elutasíto...

35 évesen baj ha még elutasítom a lombikot?

Figyelt kérdés

Most töltöttem be a 35. életévem az eredményeim rendben vannak, annyi hogy az egyik oldalon van egy endometriózisra utaló csokoládéciszta, viszont panaszom nincs.

Ma volt a konzultációnk és rögtön lombikot javasolt, és azonnal kaptam időpontot márciusra méhtükrözésre (altatásos műtét).

Nagyon gáz vagyok, ha én ezzel még várnék egy fél évet?

Mit tegyek?

Minden porcikám tiltakozik ez ellen.

Azt hittem talán kapok gyógyszert vagy valami, nekem nem tűnik úgy hogy beteg vagyok, hiszen nincs semmi olyan panaszom.

A párom spermaeredménye jó, viszont elküldte Dns fregmentációt is megnézni, amihez annyit fűzött hozzá, hogy ha az nem jó, akkor legalább megbarátkozhatunk a gondolattal, hogy nem lehet gyerekünk..

hát köszönöm...

ki hogy viselte az első konzultációt?

2021. febr. 22. 15:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sajnos másoktól is hallottam , hogy eléggé nyers stílusa van. :)

Meg az az igazság, hogy annyira görcsösek vagyunk mindeketten a párommal, hogy nem csoda ha nem jön össze, és most ebben az amúgy is stresszel teli időszakban most még egy plusz stresszforrás nekem úgy érzem, hogy nem tenne jót lelkileg. Lehet ostobán hangzik, de nem szeretném hogy ilyen körülmények között foganjon az a gyermek , ennyi stresszel teli procedúra árán. Most még nem ...biztos eljön az az idő amikor már elvállalom, de így hirtelen miközben ara számítottam, hogy talán csak valami gond van a hormonokkal stb stb. Illetve hát igen amit utolsó te is írtál, hogy el sem tudom képzelni, hogy ekkora stressz mellett sikerülhetne egy lombik, amit amúgy is mindig elutasítottam és csak nagyon nagyon legvégső esetben megoldásnak gondoltam rá. És amúgy midnenkinek nagyon nagyon szépen köszönöm a megértő szavakat.

2021. febr. 23. 15:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Jól látod, az első az lenne, hogy lenyugodjatok, pihenjetek. Fókuszáljatok inkább egymásra és a mindennapi harmóniára, mint egy távoli célra. Lassuljatok le, élvezzétek ki a tavaszt és próbáljatok kicsit távolabb kerülni a stresszforrásoktól, a lombikot is beleértve. Csináljatok gyertyafényes vacsorát, nézzetek együtt filmeket, sétáljatok vagy ami jól esik.

Simán lehet, hogy az egészségügyi problémád sem független a stressztől. Próbáld meg feltárni, hogy Te valójában mit szeretnél és próbáld felismerni, hogy milyen kimondott-kimondatlan elvárások vannak feléd a külvilág részéről. Ezekről próbáld meg leválasztani azt, amit a jövőtől várnál. Azaz különböztesd meg a saját kívánságaidat attól, amit a külvilág vár tőled - akár a párodat is beleértve. Figyelj a belső hangodra és tudatosítsd, hogy semmi nem sürget. Aztán ha megint úgy érzed, hogy felvennéd a fonalat, én a helyedben más orvoshoz mennék vissza, akiről jókat mondanak emberileg.

Közben pedig érdemes lenne elkezdened szedni egy jó minőségű D+K-vitamint (pl. GAL vagy WTN vagy Yiya) és nagy dózisú Q10-et (pl. NOW 400 mg), meg valami jó felszívódású magnéziumot (pl. magnézium-biszglicinát) B6-vitaminnal, ami segít a stresszben is.

2021. febr. 23. 17:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem ördögtől való a lombik, utána kell olvasni. Nekem lombikos gyerekeim vannak. En sem várnék főleg fél évnek mi értelme? Kezdheted elölről az összes vizsgálatot mert lejár. Mire mindent megcsináltatsz hónapok, arról nem is beszélve mikor juttok majd be. Lesz e egyáltalán akár az első leszíváskor megfelelő petesejt vagy embrió? Minél idősebb vagy annál jobban csökken a lombik sikeressége. Az endometriózis komoyl betegség, sajnos semmit nem jelent hogy tünet mentes.
2021. febr. 24. 18:31
 14/22 A kérdező kommentje:

köszönöm 12-es ..:) nagyon jól esett olvasni amit írsz..:) Voltam már családállításon, ami eléggé hatásosnak bizonyult, utána úgy éreztem, hogy végre egy kicsit megnyugodtam, hogy végre ki tudom mondani, hogy nekem még időre van szükségem és úgy ahogy írtad az elejétől kezdve mint egy kipipálandó feladatra tekintettem rá, és nem egy mély őszinte tiszta vágyként tört rám az érzés, hogy anya szeretnék lenni.

Ez inkább egy amolyan 33 és fél éves vagyok, bár úgy érzem nem állok rá készen, de kell projekt volt....

Érdekes, mert most jött el az a pont amikor azt érzem, hogy igen tényleg kezdek megérni erre a feladatra és valamiért nagyon mélyen és határozottan azt érzem, hogy most nem szabad erőszakot tenni magam ellen (mind testileg mind lelkileg) mert az most én úgy érzem, hogy nem vezetne sehová..

2021. febr. 24. 19:55
 15/22 A kérdező kommentje:

utolsó neked is köszönöm szépen a válaszod, tudom hogy nem ördögtől való és tényleg tisztelem becsülöm azokat a nőket, akik még ezt is bevállalják csak hogy gyermekük szülessen, de én az gondolom , hogy ez is akkor jó, ha a nő őszintén tiszta szívből vágyik már gyermekre és akkor tényleg mindent mindent megtenne, csak hogy babája szülessen.

Sajnos ezt én még ilyen formában nem érzem...talán ki is csúszok majd az időből, de én most a lombikot meg a méhtükrözést tényleg úgy élném meg, hogy megerőszakolom a testem és a lelkem és én ennek így most még nem látom értelmét...

2021. febr. 24. 19:58
 16/22 anonim ***** válasza:
59%
Én 35 éves voltam, amikor próbálkozni kezdtünk, 2 évig egyáltalán nem estem teherbe. Aztán volt két korai vetélésem. Nálam minden rendben volt, a férjem spermaeredménye nem a legjobb volt (kevés, lassú, de ami volt, az jó minőségű). Aztán a következő terhességem megmaradt, lett egy fiam. Utána pedig lett egy ikerterhességem (az is spontán), így 3 gyerekünk van. Én mondjuk nem tudtam volna lombikba belemenni, nekem az súlyos erkölcsi dilemmát okozott volna.
2021. febr. 26. 15:46
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Ha gyereket szeretnél akkor ne várj túl sokat mert telik az idő és utána egyre nehezebb lesz teherbeesni.Én 34 vagyok túl 4 inszemináción sikertelenül és már megyek is az első lombikra hamarosan mert nem akarok kicsúszni az időből és utána bánni hogy nem próbáltunk meg mindent.Más azért ha így nem sikerül mintha nem is próbálnám meg a maximumot szerintem.Félek a hiperstimulációtól és még pár dologtól de meg akarom próbálni és bízom benne hogy sikerül.
2021. márc. 11. 15:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Szurkolok 17!
2021. márc. 11. 16:12
 19/22 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen!Aranyos vagy #18-as😍😍

2021. márc. 11. 16:17
 20/22 anonim válasza:
Kedves kérdező! Régebbi a kérdés,ezért kérdezek most én. Hogy alakultak végül a dolgok? Lett lombik? Nagyon hasonló dilemmában vagyok most, a vizsgálatok megtörténtek (már csak azt várjuk, hogy a cisztám elmúljon), de most úgy érzem lelkileg nem menne. Emiatt alvászavar, szorongás is van bennem. Bár én még csak 30 éves vagyok, de azon agyalok, az időhúzással csak rontok az esélyeimen.
2023. febr. 15. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!