Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mi a következő lépés kivizsgál...

Mi a következő lépés kivizsgálás tekintetében?

Figyelt kérdés

Akik már hosszú ideje próbálkoznak kisbabával, és kivizsgáltatták magukat, azoktól kérdezném, hogy most mi lesz a következő lépés?

Én hormonvizsgálaton voltam eddig, ahol kiderült, hogy magas a prolaktin szintem. A norprolac gyógyszert szedem már 3 hónapja, de még semmi. Párom volt sperma vizsgálaton, vele minden rendben.

2 ciklus óta hőmérőzök, az ovuláció előtti pár tizedes hőmérséklet esést nem látom a görbén, de az emelkedést azt egyértelműen igen. 28 naposak a ciklusaim, azzal nincs gond.

Most ha bejelentkezek nőgyógyászhoz mit tud még csinálni? Vagy csak várjunk türelemmel?

2021. febr. 13. 10:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Átjárhatósái vizsgálat.
2021. febr. 13. 10:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is átjárhatósági vizsgálat, PCT. Esetleg különböző immunológiai vizsgálatok. Párodnál lehet esteleg (ha még nem nézték) kiegészítő spermavizsgálat (HBA teszt, DNS fragmentáció, ilyenek).
2021. febr. 13. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kb. így ment:

- próbálkozás előtt 4 hónappal már életmódváltás (multivitamin, több mozgás, kevesebb ch, fogyás)

- úgy kb a 4-5. próbálkozós hónapban cukorterhelés, általános vékép

- nőgyógyászati UH (ő akkor sokat nem mondott a laborra)

- utána hónapokig hőmérőzés + ovuteszt

- 5 hónappal később elmentem hormonsorra, férjem spermavizsgálatra, nála normálértékek voltak, nekem kicsit alacsony a progim és IR-em van.

- ezekkel ezután elmentem egy endokrin dokihoz, ő végre kiértékelte a laborokat, metformint írt elő nagy adagban és táplálékkiegészítőket 3-6 hónapig

- megmondta azt is hogy 3 hónap után Closty + UH-zás irányába érdemes továbbmenni. Ezt már nem feltétlen akarom magánban, ezért most jelentkeztünk a meddőségi klinikára. Átjárhatósági vizsgálatot márciusra tervezem (meddőségibe amúgy is kérik).

2021. febr. 13. 15:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. febr. 13. 20:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen átjárhatósági vízsgálat. Nekem eggyik petevezetékem le volt tapadva. Március közepén volt a beavatkozás április elején + teszt. Már 10 éves.
2021. febr. 13. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, úgy ahogy az előttem lévők írták. Nálunk párommal van gond. Valamint a PCT lett pozitív, amit a vizsgálatok legvégén csináltak meg. 3 inszem volt, de sikertelen és 1 lombik, az is sikertelen. Lehet a PCT miatt lombikkal sem lehet babánk. Nagyon csalódottak vagyunk :(
2021. febr. 14. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!