Mi a következő lépés kivizsgálás tekintetében?
Akik már hosszú ideje próbálkoznak kisbabával, és kivizsgáltatták magukat, azoktól kérdezném, hogy most mi lesz a következő lépés?
Én hormonvizsgálaton voltam eddig, ahol kiderült, hogy magas a prolaktin szintem. A norprolac gyógyszert szedem már 3 hónapja, de még semmi. Párom volt sperma vizsgálaton, vele minden rendben.
2 ciklus óta hőmérőzök, az ovuláció előtti pár tizedes hőmérséklet esést nem látom a görbén, de az emelkedést azt egyértelműen igen. 28 naposak a ciklusaim, azzal nincs gond.
Most ha bejelentkezek nőgyógyászhoz mit tud még csinálni? Vagy csak várjunk türelemmel?
Nálunk kb. így ment:
- próbálkozás előtt 4 hónappal már életmódváltás (multivitamin, több mozgás, kevesebb ch, fogyás)
- úgy kb a 4-5. próbálkozós hónapban cukorterhelés, általános vékép
- nőgyógyászati UH (ő akkor sokat nem mondott a laborra)
- utána hónapokig hőmérőzés + ovuteszt
- 5 hónappal később elmentem hormonsorra, férjem spermavizsgálatra, nála normálértékek voltak, nekem kicsit alacsony a progim és IR-em van.
- ezekkel ezután elmentem egy endokrin dokihoz, ő végre kiértékelte a laborokat, metformint írt elő nagy adagban és táplálékkiegészítőket 3-6 hónapig
- megmondta azt is hogy 3 hónap után Closty + UH-zás irányába érdemes továbbmenni. Ezt már nem feltétlen akarom magánban, ezért most jelentkeztünk a meddőségi klinikára. Átjárhatósági vizsgálatot márciusra tervezem (meddőségibe amúgy is kérik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!