Megéri évekig küzdeni a gyerekért annak akinek nem jön össze?
"Mi lenne, ha az válaszolna, aki érintett?
Aki éveket küzdött a gyerekért, majd sikerült. Megszületett.
Mesélje el Ő, hogy megérte-e."
Gondolom jól rágörcsölt. Az a baj az ilyen nőkkel, akik sokat vártak, hogy folyamatosan tervezgettek évekig, betáblázták a szexet, az egész életüket. Ezért az egész terhességet meg szülést agyból meg könyvekből csinálják végig. A gyerekneveléssel is ez a helyzet.
Ha valamire sokáig kell várj, azt jobban megbecsülöd. Rátelepszenek a gyerekre, nem hagyják felnőni, lelkileg zsarolják ("De hát én mindent megtettem érted..." és társai...).
5: az, hogy valakinek biológiailag nehezen jön össze, az nem jelenti az, hogy az illető szar szülő lenne. Persze értem a genetikai vonatkozásodat is.
6: nagyszerűen leírtál egy adag hülyeséget. Nekem meg mondjuk rólad van meg a véleményem, de nem azért, mert nem szeretnél gyereket, hanem a stílusod miatt.
4: köszönjük szépen, boldogan élünk, jól megvagyunk :-) ettől független nem vagyok az a típus, aki könnyen feladja az álmait.
Szumma: láthatod, mindenkinek más az értékrendje: valaki nem akar gyereket, valaki úgy van vele, hogy nem baj ha lesz, de az se ha nem, míg mások nagyon szeretnének. Biztosan van a te életedben is olyan, amit nagyon szeretnél és amiért küzdesz.
"Az a baj az ilyen nőkkel, akik sokat vártak, hogy folyamatosan tervezgettek évekig, betáblázták a szexet, az egész életüket."
Mivel nem vagyok agyhalott ösztönlény, tervezem az életemet. Épp ezért nem lépünk és nem veszünk házat, mert nem mindegy hogy lesz-e benne +1 szoba vagy sem. Teljesen más opciók vannak. Tervezem a karrieremet is, és nem mindegy vállalok-e új feladatot, váltok-e munkahelyet, mert ezeket i tervezni KELL.
Nem veszek új autót, mert hátha az a pénz jobban kll majd a babára.
A görcsölés szót meg azok találták ki, akik pikkpakk szültek pár gyereket és ez a maximum, amit az életben fel tudnak mutatni.
Ha nem jön össze a baba, mi akkor sem válunk el, mert együtt akarunk megöregedni, DE: amíg reális esély van a babára, addig megyünk és próbálunk mindent megtenni - míg mindketten úgy érezzük, képesek vagyunk rá.
6-os, te egy beteg vagy, de nagyon! Hogy beszélhetsz így más nőkről? Annyira sajnálom, hogy ilyen megsavanyodott szar életed van. Borzasztó lehet így élni. Ilyen undorító stílusban ír/beszél, akkor mindent elárul a jelleméről. Sajnálom a körülötted élőket. Nem tudom elképzelni, hogyan tudnak elviselni egyáltalán.
Kérdező:
2 évig szépen türelmesen vártunk. 1 éve kerültünk a Kaáliba és 3 sikertelen inszemünk volt, valamint most 1 lombik, aminek várom az eredményét.
Ez az 1 év olyan gyorsan eltelt és annyi élménnyel lettünk gazdagabbak, hogy hihetetlen. Ha újra kezdhetném sem csinálnám másképp. Ha egyszer létezik egy csodálatos lehetőség (inszem,lombik), akkor miért ne próbálnánk meg. :)
Ha az első lombik nem sikerül, akkor megyünk tovább.
Mielőtt ezt elkezdtük, átbeszéltük a párommal, hogy ugyan úgy beszélgetünk arról is, hogy mi lesz akkor ha nem sikerül... soha. És amióta időnként ez is szóba jön és téma, egyáltalán nem esünk kétségbe. Ha így alakul, akkor elfogadjuk és nyugtázzuk, hogy mi mindent megtettünk. Ez alatt az idő alatt sokkal szorosabb lett a kapcsolatunk és ezért is hálás vagyok.
6oska én inkább azért kérnék elnézést, hogy ekkora fhostalicska életem van, hogy ilyen topikokban kell lesben állnom, hogy mikor alázhatok szénné idegen embereket, mert azok nem úgy élnek mint én.
Ez a frusztrált köpködés baromi sokat elárul àm rólad, meg az itt lebzselő kisbarátaidról. Pedig nektek olyan "tartalmas" klassz életetek van ám a szipiszupi férjeitekkel, a szipiszupi gyerekmentes életetekkel. Azért esz folyton itt titeket a fene. Neked se első ideokádásod már ez.
Geatulálok az irigylésreméltó életedhez.....jaaa nem🙂🙂🙂
Itt az én sztorim, remélem, hogy meglátja mindenki a magának való tanulságot.
Mi négy éve próbálkozunk, egy éve járok orvoshoz. Közben kiderült, hogy IR-em és pajzsmirigy alulműködésem van. A kezelésnek hála lefogytam 17 kilót, összességében sokkal jobb a közérzetem, sokat javult a kedélyem is. Ha nem mentem volna orvoshoz, SOSEM derültek volna ki olyan betegségeim, amik az én életminőségemet elég komolyan befolyásolják. Már ezért megérte orvoshoz menni. És ettől nem vagyok genetikailag alkalmatlan arra, hogy gyerekem legyen.
Mindenkinek van egy határ, ameddig elmegy a gyerekért. Mi szeretnénk családot, és nekünk a lombik lesz a megoldás. Nem értem, hogy miért írja valaki, hogy neki így nem kellene gyerek, mert természetellenes. Ugyanúgy, ahogy az, aki ezt mondja, nem érti, hogy mit jelent az, amikor csak ez a megoldás a járható út. De nem várom el, hogy megértése, mert akinek gyorsan sikerül, nem fogja megérteni és nem azért, mert buta, hanem azért, mert nem tapasztalta.
Júniusra tervezzük az első lombikot. Az életünk nem csak erről szól, nincs betáblázva a szex és nem csinálok minden héten tesztet. Nem haragszom azokra, akiknek van gyereke vagy terhesek. Ezt mindenkinek magában kell lerendeznie, és értékelnie, hogy meddig bírja lelkileg és pénzügyileg.
Nagyon sok ismerősöm van akiknek sajnos sehogy sem sikerült saját gyermek , csak örökbefogadás vagy az sem , volt aki talpon ,maradt volt aki összeomlott de a cél közös volt szerettek volna mindent átadni szeretni felnevelni egy kisembert .
Mivel akkor meg a fejemben meg sem fordult hogy ez velem is megtörténhet , nem értettem miért vágynak olyanra ami egyértelműen nem lehet az övek .
De most hogy én is átélem a küzdelmet és látom milyen nehéz és hányan meg sem érdemlik hogy szülők legyenek és mégis azok van hogy kiskorúak ..,egyszerűen elfogadhatatlannak tartom azt hogy akik fel tudnának nevelni tisztességgel becsülettel egy gyermeket egyszerűen le kene mondani erről az álomrol mert azt dobta a gép ?
Azt dobta hogy küzdenünk kell talán majd jobban értékeljük .
De kötelességemnek tartom hogy ne adjuk fel ha megtehetjük , és ez van akiket meg inkább összekovácsol és nem szétszakít .
Én mióta az eszemet tudom családról álmodom igy nekem sem opció elfogadni hogy ezt dobta a gép .
Én pl azt nem értem, amikor valaki azt írja, hogy ő nem akar gyereket, inkább utazgat. Nekem annyira unalmasnak tűnik, én pl utálok csomagolni, a reptéren várakozni, a szálláson kipakolni, a többi embert akik tömörülnek az ilyen nyaralohelyeken. A gyerekeim legalább elterelik a figyelmemet róluk mikor pl Balatonon vagyunk.
Nekem is volt a fejemben B terv, ha nem lehetett volna gyerekem, de azért ennél valami szerintem tartalmasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!