Endokrinoligus után?

Figyelt kérdés
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy januárban voltam nőgyógyásznal kiderult cisztam van, azt írta a papiromra hogy panasz esetén menjek vissza illetve 3 hónap múlva rakszures, mert gyulladásom volt. Norculutot kaptam, mert előtte 2 hónapig nem jott meg. Most endokrinoligiara járok, pontosabban volt egy vérvételem, alacsony D vitamin szint, magas cukor érték Ir-es vagyok. Jovohet pénteken megyek vérvételre megint, ahol azt mondta a doki hogy a hornonjaimat fogja nézni ill. hogy van e peteérésem. A kérdésem az lenne, hogy mikor menjek vissza a nőgyógyászhoz, mi ennek az egésznek a menete, mi után mi jon, ha valakinek van tapasztalata kerlek titeket írjatok. Babát szeretnenk, valszeg pco-s vagyok. Tanácsokat, tapasztalatokat szívesen olvasnék, köszönöm előre is
2021. febr. 5. 00:14
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

Egy ilyenhez semmikor. Láthatóan nem érdekli a pcosed.

Majd keress egy újat és akkor keresd fel, ha az ired rendbe van már.

2021. febr. 5. 02:01
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Nőgyógyászok jellemzően nem foglalkoznak a hormonokkal, csak fogamzásgátlót vagy Norcolutot írnak fel vagy kaparnak. Szokj le a pékárukról meg a magas glikémiás indexű köretekről (rizs, krumpli, tészta...) meg cukros italokról és ilyesmik (nézz utána a 160ch diétának vagy menj el egy dietetikushoz, ha profi akarsz lenni), legyen heti 3x 1 óra a kezdő minimum, amikor intenzíven mozogsz (azaz meg is izzadsz), de ha ülő munkát végzel, akkor is szánj rá időt, hogy óránként 10 percet felállj, és reggel-este sétálj kilépőseket, meg kiránduljatok hétvégén (mert hiába szeded a D-vitamint, ha nem mész napra). Csak a mozgás és a diéta fog rendbe tenni, az összes nőgyógyászati problémád csak tünete az IR-nek (a fertőzésre való hajlam is). Rákszűrésre meg sztk is mehetsz ingyen bármikor évente egyszer, néha még hamarabb is adnak időpontot, és jó eséllyel a magándoki is ugyanaz alá a mikroszkóp alá küldené a mintát.
2021. febr. 5. 07:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A 2-es jól összefoglalta.A nőgyógyászhoz 3 hónap múlva menj. P3 lett az előző szűrés ezt érted gyulladás alatt? Én akkor mentem vissza endokrinológushoz amikor már meg volt az összes leletem, a hormon panel, az ir. szűres, D vitamin, a progeszteron szűres. A hormon panelnél figyelj, hogy a ciklus 3-5 napján menj, de a 21-23 napi nincs kőbevésve, mert az egy 28 napos ciklusra van kitalálva és ha Tiéd nem ennyi vagy máskor van ovuláció akkor nem lesz jó az eredmény.Meg kell figyelned az ovulációt és attól számítva egy hét, ekkor kell menned. Ja és egy ciklusban legyen a hormon vérvétel. Nem tudsz esetleg olyan dokit keresni, aki nőgyógyász és endokrinológus egyben?
2021. febr. 5. 07:59
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Én is azt tanácsolnám, hogy keress olyan dokit, aki nőgyógyász és endokrinológus is. Vele jobban jársz, mert egyben látja az egész rendszert, és tudja, hogy hogyan alakulnak az összefüggések. Nekem is egy ilyen doki tette rendbe az IR-em, 7 hónapja megy a kezelés és már teljesen rendben vannak az inzulin értékeim.
2021. febr. 5. 09:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt ajánlanám hogy most az endo dokira koncentrálj, ott valószínű kapsz metformint (ez egy inzulinérzékenyítő gyógyszer, gondolom a doki elmagyarázta az inzulin-vércukor kapcsolatát), illetve más étrendkiegészítőket (halolaj, D-vitamin, vas, myo-inozitol, folsav stb. szokott az átlag ajánlás lenni). Általában erre adnak 3 hónap kontrollt az endokrinológusok, hogy hasson a terápia.

Ez idő alatt, ahogy írták, a 160 grammos diétának érdemes utánanézni, a mediterrán diétából is lehet hozzá ihletet meríteni. A metformin egyébként eléggé elveszi az ember kedvét a cukortól (amúgy is, mert nem ingadozik a vércukrod, meg hát nem épp kellemes hatása van egy kis édességgel bevenni :D).

Olyan sportot válassz, amit szeretsz, ez lehet eleinte tempós(!) séta 1 óra hosszáig, én például táncfitnesszt szeretek otthon csinálni.

Fontos még a stressz szabályozása is, nekem ehhez munkahelyet kellett váltanom, és a jelenleginél is nagyon szigorú keretek közé szabom a munkám, nem idegeskedek rajta.

Endokrinológusokból azok a legjobbak, akik jártasak tényleg a meddőség témakörében. Ha valamiért kételkednél a dokidban, akkor írj és szívesen ajánlok ilyet. De a leírásodból ítélve az endokrin doki egy rálátást akar a dologra, ami jó.

Rengeteg sztori van a neten hogy magasabb dózisú (1000-1500 mg) metformin után spontán peteérés, teherbeesés következett be 3-6 hónapon belül. Én is most várom a saját kis csodánkat.

2021. febr. 5. 09:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!