Endokrinoligus után?
Egy ilyenhez semmikor. Láthatóan nem érdekli a pcosed.
Majd keress egy újat és akkor keresd fel, ha az ired rendbe van már.
Én is azt ajánlanám hogy most az endo dokira koncentrálj, ott valószínű kapsz metformint (ez egy inzulinérzékenyítő gyógyszer, gondolom a doki elmagyarázta az inzulin-vércukor kapcsolatát), illetve más étrendkiegészítőket (halolaj, D-vitamin, vas, myo-inozitol, folsav stb. szokott az átlag ajánlás lenni). Általában erre adnak 3 hónap kontrollt az endokrinológusok, hogy hasson a terápia.
Ez idő alatt, ahogy írták, a 160 grammos diétának érdemes utánanézni, a mediterrán diétából is lehet hozzá ihletet meríteni. A metformin egyébként eléggé elveszi az ember kedvét a cukortól (amúgy is, mert nem ingadozik a vércukrod, meg hát nem épp kellemes hatása van egy kis édességgel bevenni :D).
Olyan sportot válassz, amit szeretsz, ez lehet eleinte tempós(!) séta 1 óra hosszáig, én például táncfitnesszt szeretek otthon csinálni.
Fontos még a stressz szabályozása is, nekem ehhez munkahelyet kellett váltanom, és a jelenleginél is nagyon szigorú keretek közé szabom a munkám, nem idegeskedek rajta.
Endokrinológusokból azok a legjobbak, akik jártasak tényleg a meddőség témakörében. Ha valamiért kételkednél a dokidban, akkor írj és szívesen ajánlok ilyet. De a leírásodból ítélve az endokrin doki egy rálátást akar a dologra, ami jó.
Rengeteg sztori van a neten hogy magasabb dózisú (1000-1500 mg) metformin után spontán peteérés, teherbeesés következett be 3-6 hónapon belül. Én is most várom a saját kis csodánkat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!