Alacsonyabb progreszteronszint - nődokihoz vagy meddőségben jártas endokrinológushoz menjek?
11. hónapja próbálkozunk, már be is akarunk jelentkezni lassan a meddőségibe, de tudom hogy ott is van várólista, így előtte gondoltam csináltatok hormonsort.
Meglepő módon minden eredményem nagyon szép lett (1.5 éve PCOS-el küzdöttem, ami megfelelő életmódváltás miatt teljesen elmúlt, de azért ilyen szép középértékekre nem számítottam). Egyedül a progreszteronom lett kicsit alacsonyabb: 26.56 nmol/L.
7-8. DPOn voltam, ovuteszttel és hőmérőzéssel követem (illetve már fél éve célzottan is együtt vagyunk).
Utánanézve több helyen is min. 30-34 nmol/L feletti értéket javasolnak, én meg mindig 2-3, néha 4 nappal menzesz előtt barnázok, de általában elég keveset.
A lényeg, hogy futnék még egy kört a leleteimmel egy dokinál hogy érdemes-e progreszteronpótlást kipróbálni, de nem tudom, hogy ezzel nőgyógyászhoz érdemes-e menni, vagy olyan endokrinológushoz, aki meddőségi kérdésekben is jártas. (Fél éve közeli magán nődokinál voltam, de őt nem hatotta meg a barnázással kapcsolatos aggodalmam, félek ez lenne másnál is...)
Köszi a válaszokat előre is!
(Pár kiegészítő info: férjem spermatesztje abszolút jó, normálértékekkel. Általános vérképem nagyon jó, enyhe inzulinrezisztenciám van, amire tartom a kezelést, főleg életmóddal, de lehet oda se ártana egy másodvélemény. UH kivizsgálásom teljesen rendben volt. Vitaminokat multivitamin+D3+C, myo-inozitolt szedek régóta, nemrég kezdtem a CoQ10-et. Mindketten sportolunk, stresszmentes, egészséges életmódot élünk.)
Szerintem futhatsz még egy kört az endokrinológusnál. Amit nekem engedélyezett az endokrinológus, illetve a nőgyógyásszal is utólagosan egyeztettem.
Womens cream, természetes progeszteront tartalmaz, illetve málnalevél tea ovulációig, majd onnan palástfű tea. A legutóbbi ciklusomban baromi magas lett a progeszteron, nem tudom, hogy ezt a teáknak köszönhetem-e. A krémmel is kb. 47-es volt a progim, de az endokrinológus szerint kb. 7 egységet tud emelni az értéken a krém.
Igen, az EndoCare-t én is ajánlani tudom, nekem az endokrinológusom van ott.
1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!