Mi a véleményetek az alábbi hő görbéről? Többi lent...
A ciklusaim 30-31 naposak a 3.napi vérkép jó nagyjából annyi hogy a FSH 7,7 az LH pedig 3,6 uh alapján PCO gyanús most voltam a 22.napon is vérvételen Progeszteron 2,55nmo/L lett
Ösztradiol 394 Kortizol 331 reggel
Ez alapján és hő görbe alapján úgy tűnt nem volt pete érés majd a 24-25 napon elkezdett fájni baloldalt a pete fészkem aztán 26-27 napra el is múlt de a hőm meg megy felfele azóta. Késői pete érés lehetett? Illetve van esélye, így beágyazódni?
Magas az ösztrogénszinted, ez is magyarázhatja hogy nehezebb volt a peteérés, meg azt is, hogy nem olyan magas az ovu utáni hőd (még a 36.6-ot se éri el így egy hét után, ami azt jelenti hogy nem teng túl benned valószínű a progreszteron még ovu után se - lehet ösztrogéndominancia a ludas (de ezt további tesztekkel egy doki tudja majd megmondani).
Gondolom ez az első ciklusod, ezért nem tudod, mennyi idő a luteális fázisod (ami jobbára állandó, +/- 1 nap, stressz befolyásolhatja jobban).
A peteérés előtti szakasz változik jelentősen, emiatt változik a ciklushossz.
A 22. napi progreszteroneredményed nem releváns, mert akkor még nem volt peteérésed. Következő ciklusban ha hőmérőzöl, már tudni fogod mikor volt és utána 1 héttel tudsz menni ismételni a vérvételt.
Több dolog is történhet ciklus szempontjából:
- ha megjön most hétvégén a menstruációd, akkor kórosan rövid a luteális fázisod (9 nap vagy kevesebb), ezzel dokihoz kell menni és progreszteronpótlást kapsz (de azért nem ártana még 1 hónapot hőmérőzni hogy bebizonyosodjon).
- másik lehetőség, hogy 10-12-14 napra jön meg az ovutól, tehát egy kicsit hosszabb ciklusod lesz mint máskor (lsd fentebb, hogy miért).
Terhesség viszont sajnos ki van zárva. Én a görbéből úgy olvasom, 9-én, a 24. ciklusnapon volt ovud. Utána nagyon maximum 24 óráig él a petesejt, de a hímivarsejtnek is kell idő, hogy feljusson oda, ezért sokszor már ovu napján is késő, ti meg 2 nappal utána voltatok együtt.
Következő hónapban érdemes lehet kiegészíteni ovulációs teszttel a hőmérőzést, mert a hő előre nem "mondja meg", mikor van ovud, és az ovu előtt 2-3 nap a legtermékenyebb amúgy is. A hő meg segít, hogy a tényleges ovut lásd, és utána 7. napon elmehess a progreszteronod megnézetni.
Nagyon köszönöm a válaszod :)
Nem gondoltam volna hogy ösztrogén dominanciám van mert a ciklus 4.napján TSH 1,6
Ösztradiol 73pmol/l
Ref: 82,2-422
Progeszteron 1,8 nmol/l
Prolaktin 243 miu/l
Azt hittem még alacsony is az ösztradiol :(
13-as vagyok, ha jól emlékszem ez a 3. Napi ösztradiol refrenciaérték alsó sávjában van, szerintem nem gond, mert nem a 14-15. napon ovulálsz.
Valóban, az ösztrogénproblémát egy jól időzített 2. vérvételből lehet megmondani, hogy van-e egyáltalán. A progreszteronhiány esélyesebb.
Prolaktin kicsit magas (tudom, ref. tartományon belül van), ez is okozhatja a későbbi peteérést, de lehet csak alkati kérdés.
Köszönöm ma is okosabb lettem :) még annyi kérdésem lenne, hogy szemezgetek a barátcserjével( ösztrogén,progi miatt) illetve az infolical a folsav miatt tudok rosszat tenni ezekkel a hormonokra nézve?
Méhpempőt próbáltam menstruáció utolsó napjàtól ,de barna folyásom lett tőle 6-10 nap után abba hagytam de maradt is a folyás amíg meg nem jött azóta se fordult ilyen elő és előtt se soha még mensszesz előtt se barnázok soha. Úgy , hogy az nem vált be akkor kicsit kezdtem gyanakodni az ösztrogén dominenciára mert akkor csinál ilyet elvileg olvasmányaim alapján. Ezért érdekelne a barátcserje hátha az segítene próbálnék természetesen segíteni a dolgokon.
Esetleg egy természetgyógyászt érdemes megkérdezni a barátcserjéről, főleg adagolás, stb. miatt, de nagyon lutri hogy mennyire borítja fel a hormonjaid. És azelőtt semmiképp nem kezdeném el szedni mielőtt beigazolódik hogy tényleg valami gond van mert meg is kavarhatja a dolgokat. Orvos által jóváhagyott és általa felügyelt hormonkezeléstől (ha tényleg szükséges) kevesebb bajod lesz. Mondom ezt úgy hogy egyébként a fitoterápia bizonyítottan hasznos, de nem minden esetben az a legjobb terápia.
Az inofolic is jó lehet, bár az olcsóbb verziók (WTN myo-inozitol) ajánlottabbak, de ez se csodaszer. Ha gondod van az inzulinoddal, akkor ajánlott napi 2g. De önmagában kevés, kell mellé a szénhidrátok visszaszorítása és a mozgás (a mozgás egyébként is jót tesz, nem csak inzulingondok esetén).
Kifejezetten hormontorna pld. az Aviva torna, de ahhoz betanítás szükséges.
Ma reggeli hő 36,6 de tegnap görcsölt a hasam mindjárt megjön érzéssel illetve most kicsit fájogat a mellem minimálisan.
Hogy, hogy át tette az ovulációt tegnapra? 😒
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!