Vajon mi lehet a baj? Mit kellene tennem a babáért?

Figyelt kérdés

2019áprilisban született a fiam. Ő a második hónapban összejött, pedig elötte 9évig fogamzásgátlót szedtem (doki javaslatára nem hagytunk ki, egyből próbálkoztunk)

Szülés után újra a fogamzásgátló mellett döntöttünk, több okból is. Ám ez a gyógyszer nem vált be valószínűleg, mivel 3hónapig megállás nélkül véreztem mellette. A doki új gyógyszerre váltott. Ami mint kiderült összetevőit tekintve ugyan az, mint az előző, csak más cég gyártja. Emellett, illetve mivel szoptattam is, nem volt vérzésem egyáltalán.

1éves volt a fiunk, mikor abbahagytam a szoptatást, letettem a gyógyszert. 4hónap alatt estem teherbe. Üres petezsák....

8.hétig vártak, akkor írtak ki műtétre. 9.héten meg is műtöttek.

A doki érdemben nem tudott semmit mondani, mitől lehetett. Azt tanácsolta, várjuk meg az első mensit, utána álljunk neki próbálkozni, nagyobb a valószínűsége az elején a teherbeesésnek.

3.mensim jött ma meg.

Ami nekem iszonyú fura, hogy eddig egyből véreztem, most a műtét óta az első 2 nap csak barnázás. A dokit kérdeztem, mit szedjek. Vitamint? Gyógyszert? Bármit, ami segíthet.

Annyi volt a válasz, hogy egyedül a folsav fontos, meg a C-D vitamin. Ezeket szedem a műtét óta.

Szerintetek elég ez? Illetve hogy tudnám pozitívabb iranyba befolyásolni a dolgot vajon? 2-3naponta szeretkezünk (mondjuk nálunk ez az alap, nem a baba miatt) de kezdek bepánikolni, rástresszelni, ami érzem, hogy nem fog segíteni.

8hónapja határoztuk el a babát.

2020. dec. 27. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
Ne stresszelj rá
2020. dec. 27. 12:18
 2/9 A kérdező kommentje:
8 hónapig nem stresszeltem. Most kezdem csak "feladni"... :(
2020. dec. 27. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk egy teljes női nemi hormonpanel és pajzsmirigy értékek nem ártanának, ha néznének. Így abból amit leírtál, semmire nem lehet következtetni.
2020. dec. 27. 21:45
 4/9 A kérdező kommentje:

A pajzsmirigyem jó, ezt más okból nézték.

Hormonpanel nézést pedig nem indokolta semmi a dokim szerint...

2020. dec. 27. 22:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ennyi. Várjál türelemmel.

Megjegyzem a barnázás nekem progeszteronhiányt jelzett...

2020. dec. 27. 22:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Én is emiatt félek :( de erre az orvos semmit nem mondott.

2020. dec. 27. 22:32
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

Hormonpanel nélkül nem is fog.

Ha én maradok a régi dokimnál, biztos nem lenne gyerekem...

2020. dec. 27. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez részletkérdés, de elég fontos: nem az első két napod a barnázás, hanem az utolsó kettő. A mensi és a ciklus ugyanis az első "piros" nappal kezdődik. Emiatt érdekes lenne azt is tudni, hogy változott-e a ciklusod hossza, vagy leginkább a luteális fázisod hossza (bár ez utóbbit csak hőmérőzéssel és/vagy ovuteszttel tudnád, nem tudom, ezekkel élsz-e?).

Ez szerintem is progreszteron problémára utal, és érdemes lenne magánban egy hormonsort csináltatnod és egy másik (magán) dokitól másodvéleményt kérni.

Terhesvitamin nem árt (valami értelmes összetételű, vanak összehasonlítások a neten) plusz magnézium, meg vas, D-vitamin és valami mozgás (ha nem futsz eleget az első gyerek után :)). De a progreszteronhiányra ez nem megoldás sajna.

Nekem ugyanilyen, sőt durvább barnázásra is legyintett a doki, de fél év után most megelégeltem és én is hormonpanellal kérek másodvéleményt, mert szerintem ez a ludas...

2020. dec. 28. 14:35
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem hőmérőzök, és nem is ovutesztelek. Sosem csináltam. Érdekes, mert amúgy hogy gondolkodok, fiamnál is volt ez a barnázás. Emiatt volt az eltérés a kiírt nap miatt (én 4.ét számoltam, a doki 5ét. 4én született végül) mert nekem a doki az első vérzéses nappal számolt, ahogy te is írod, én meg az elötte nappal, akkor barnáztam. Most ugrott be. (Egyébként egyszer 28 maskor 30 napra jön meg. 1max 2 nap barnázás, 3-4nap vérzés. De a 2együtt általában mindig 5 nap)

D vitamint szedek, meg vasat is. Folsavat úgy 3 hónapja, magnéziumot pedig ma kezdtem. Egész nap megyek itthon, a +mozgás mar nem fér bele, sok is lenne (vagyis úgy értem pl egy konditerem vagy ilyesmi.) 😅 viszont itthon heti 2x jógára akarom rávenni magam.

A januárt még megvárom, azt ha januárban is megjön, onnan új doki lesz azt hiszem. Most az ünnepek miatt, évkezdés, meg ez az új oltás miatt a januárt még jegelem.

2020. dec. 28. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!