Szerintetek nem butaság,hogy egy év próbálkozás után
vannak csak vizsgálatok és nem pedig a legelején?
Ha fizetsz az elején megcsinálják.
Tb alapon viszont mindenki fizethetné a sok felesleges vizsgálatot.
2020. nov. 7. 14:23
Én pár hónap után kezdtem el mert tudtam, hogy valami bibi lesz. Kérdezte az orvos, hogy mióta próbálkoznak azt mondta már egy éve... Ennyi.
2020. nov. 7. 14:31
Nem hülyeség, mert egészségeseknél is több hónap kell a teherbeeséshez általában, a vizsgálatok pénzbe kerülnek és 10 nőből 9-et feleslegesen vizsgálnának. Magánrendelésen mindent meg tudsz nézetni.
2020. nov. 7. 14:34
4/18 A kérdező kommentje:
Fizetnék én, a dokihoz is magánrendelésre mennék. Vagy lehet azt hiszi h a városi szülészetre akarok menni hozzá ahol nem kell fizetni? De az első lányommal is hozzá jártam,nem hiheti azt. Még mi is pár hónapnál tartunk,de nem akarok többet várni.
Biztos lehet fizetősen hormonpanelt kérni, synlab, vagy, ami a közeletekben van. Pajzsmirigyet évekig így nézettem két havonta.
2020. nov. 7. 15:03
Szerintem egyáltalán nem butaság. Azért a nők nagy százalékának nem jelent gondot teherbeesni. Őrültség lenne, ha pl. mindenki átjárhatósági vizsgálattal kezdené a gyermekvállalást. Szerintem erre nincs elegendő szakember, óriási várólisták alakulnának ki és elvenné a helyet azok elől a nők elől akik valóban régóta próbálkoznak már és szeretnének előre lépni.
Szerintem ha van egy rendszeres ciklusod, elmész a nőgyógyászhoz egy rákszűrésre, meg egy UH-ra és minden rendben, akkor babaproject előtt felesleges más vizsgálatnak alávetned magad.
Én amúgy 5 sikertelen hónap után mentem orvoshoz, azzal, hogy rendszertelen és hosszú ciklusaim vannak. NEm zavart el, sőt mondta, hogy jól tettem, hogy mentem ha baj van, ilyenkor felesleges kivárni az 1 évet.
2020. nov. 7. 15:49
En mindharom alkalommal elmentem elore kivizsgalasokra, nodoki, endokrinologus, altalanos vervetel. Magan uton mindent lehet es sok bosszusagtol megkimel.
2020. nov. 7. 16:32
Nyilván a tb beteg vagy jó eséllyel beteg embereknek van nem annak aki kiváncsi rá mi a szitu. Az fizesse ki magánban. Hidd el, ott meg is fogják csinálni. Ráadásul, ha kamuzgatsz olyanok elől veszed el a helyet meg jutnak később kezeléshez akik már tényleg próbálkoznak egy éve és tényleg betegek.
2020. nov. 7. 17:29
9/18 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondoltam h kötelező lenne de ez az h nekem van nődokim akihez magánba járok,szóval neki fizetnék.Kérdeztem is h ilyenkor el kell e menni endokrinológushoz mondta h nem majd ő.vagy van olyan h én csak beutaló minden nélkül elmegyek a synlab-ba kérek egy vérvétlet baba miatt,tudni fogják mit kell nézni?
Persze, synlabba elmehetsz, a honlapon találsz is ilyen babaváró csomagokat, direkt teherbeesés előtti kivizsgálásra.
De első körben érdemes alaplabort, ciklus 3-5. napi hormonsort nézetni. Esetleg egy terheléses cukorvizsgálatot, hogy van-e inzulinrezisztenciád.
2020. nov. 7. 19:14
Kapcsolódó kérdések: