Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Akinek ilyen baja volt,hogy...

Akinek ilyen baja volt,hogy lett megoldva?

Figyelt kérdés
Ovuláció nem a ciklus közepén van hanem a végén, 1-1,5héttel a menstruáció előtt. Illetve van olyan hogy ez csak az egyik hónapban fordul elő,de következőben már magától jó időben lesz?

2020. nov. 5. 12:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Szeretkeztünk, amikor jól esett, idővel pedig megfogantak a gyerekek. 2 héttel végig kisebbek voltak, később is születtek. 😊
2020. nov. 5. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, mikor van ovulációd? Követed ultrahanggal, teszttel, hőméréssel?

Még 28 napos tankönyvi cikluskor sem mindig a ciklus közepén (ergo a 14. napon) van a nőknek ovuja, minden más esetben meg eleve nem a ciklus közepén van.

A luteális fázis (ovu után) jobbára állandó egy nőnél, de egyénenként változó. Pld. egy 33 napos ciklussal rendelkező nőnek ha 14 napos a luteálisa, akkor ált. a 18-19. ciklusnapon ovulál, ez normális.

Nem a "középidő" a fontos, hanem hogy legyen elég a luteális fázis a beágyazódásra. Ha ez neked valóban kb 1 hét, az gond lehet. 10 nap (másfél hét), még szken elég lehet.

De tényleg nagyon nem mindegy, hogy méred.

Ilyenkor sokszor progreszteronpótlást írnak elő. Beszélni kellene a nőgyógyásszal, ha tényleg így van.

2020. nov. 5. 19:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen teszteltem minden egyes nap nap,már azt hittem h egyszer sem lesz pozitív. Ma jött meg, ( 11.05.) A teszt 25. délután és 26. reggel volt pozitív. Ha 7 napig vándorol,5napig ágyazódik akkor így nem elég. Holnap fel is hívom megkérdezem,h szte ez így jó-e csak kíváncsi voltam megoldható e a probléma. A ciklusom 30-32 napos, nem egyforma.
2020. nov. 5. 20:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Így már okés, de lehet majd kéri a doki hogy több ciklust is nézz.

Legjobb dolog valóban ha dokihoz fordulsz, vannak természetes módok is (pld. Aviva torna, megfelelő étrendkiegészítők), de doki is be tudja állítani hormonokkal.

2020. nov. 6. 19:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Beszéltem ma vele,nem rázta meg a dolog,azt mondta h ez nem feltétlen baj, köv hónapban már lehet nem így lesz. Kb azt mondta ha van rendszeres menstruáció akkor minden oké🤨 abban maradtunk ha decemberben se sikerül akkor januárban vérvétel. Elég lerázós volt, pedig az egyik legjobb dokinak számít,elsö babámmal is hozzá jártam.
2020. nov. 6. 21:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen ez elég lerázós... januárban a vérvétel segíthet, alacsony hormonszint lehet az oka a dolognak. Egyelőre ne görcsölj rá, de ha tudod, azért csekkold a következő ciklusokat, ugyanakkor van-e ovud.
2020. nov. 8. 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!