Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 37 évesen teherbeesés mennyire...

37 évesen teherbeesés mennyire valószínű? Most lettem 37 és sajnos most értünk el abba a szakaszba, hogy gyermekünk szülessen (anyagiak, saját lakás hiánya volt eddig). Ami miatt viszont félek, hogy esetleg nem sikerül, az az alábbi:

Figyelt kérdés

Áprilisban volt egy furcsa menstruációm, a menstruációt követő 5. naptól ugyanúgy megjött, nem fájt semmi, nem görcsölt, mint egy normális menstruáció. Hozzáteszem home office-ban voltam, sajnos nagyon sok volt a munka, nagyon keveset mozdultunk ki, nem napi szinten, így lehet, hgoy a bezártság/sötétség/stressz bezavart.

Elmentem a Covid lecsengése után dokihoz, aki nem talált semmit. Ez azóta (lekopogom) nem ismétlődött meg. Utána újra beállt a menstruációm 26 napra 3 hónapra (átlagban 25-27 nap között ingadozik, mióta az eszemet tudom). Múlt hónapban 24. napra jött meg, most 23. napra, ma. Most a Covid miatt nem tudom kivizsgáltatni magam, mert nem szeretném elkapni, viszont így próbálkozni se szeretnék még, mert egy esetleges vetélést (ha egyáltalán sikerülne) nem szeretnék kockáztatni, ha esetleg valamilyen hormonhiányom van.

A menstruációm egyébként egyáltalán nem fájdalmas, picit érzem az alhasam, normálisan piros a színe, egyből megjön, nem barnázok előtte. Az utolsó nap 5. nap szoktam barnázni (4 napig piros), de arra azt mondják, hogy normális, mert akkor már annyira kevés a menstruáció és amiatt néz így ki.

Szerintetek milyen probléma lehet? Volt valakinek hasonló?

Már elkezdődött volna a klimax? Nem izzadok, nincs semmi tünetem.

Anyukámnak olyan 44-45 évesen kezdődött és 49 volt, amikor elmúlt neki, nagymamám 43 évesen még szült, de utána ő is klimaxolt nem sokkal

Ovulációt néha szoktam érezni, van amikor van jele is (nyák), amikor nem érzem, akkor nincs is jele.

2020. okt. 12. 13:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Lett volna egy csomó időd mikor letisztázhattad volna a terhességgel kapcsolatos aggodalmaid, még azelőtt hogy ti tervbe veszitek.Ill ne legyél már ennyire parás.Már annyi a covidos hogy akárhova mész, ha csak melózni vagy boltba akkor is simán összeszedheted.:D

37 évesen szültem.Ha nem jött volna össze biztos, hogy nem vakaróznék mindenféle 30-40 éves sztorikra alapozva(rengeteget fejlődött már az orvostudomány ennyi idő alatt), plussz a covidra mutogatva, hanem utána járnék hogy oké e minden, aztán belekezdenék.Fiatalabb biztos nem leszel.De valószínűleg nem akarod eléggé.Talán még mégsem tartasz ott lelkileg, mert aki nagyon akar gyereket az teszi amit tenni kell:)

2020. okt. 12. 15:16
 12/29 A kérdező kommentje:
11/11 igen, igazatok van, sajnos az van, hogy bár én szeretnék, párom az anyagiak miatt nagyon parázik, hogy 20 évig gondoskodni kell róla, mennyi pénz stb., hogy fogunk megélni, biztos, hogy lesz mindig munkánk 20 éven át (sajnos szülői segítség nulla, se pénzügyileg, se lelkileg nincs segítségünk, ezért is tartott eddig míg albi mellett összehoztunk egy lakást és vmi létbiztonságot), így engem is el tud bizonytalanítani. Mert tény, úgy, hogy csak egymásra számíthatunk, nem lesz segítség az unokánál (max. majd vihetjük, megnézik, de cuki, köszi, hogy megnézhettünk, de ennyi).
2020. okt. 12. 15:21
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát ti kell érezzétek, hogy mi a fontosabb.A tuti létbiztonság vagy, hogy legyen egy közös gyereketek.Nem akarlak meggyőzni.Tudom milyen nehéz segítség nélkül mert nekünk sem nagyon van.Messze laknak a szülők, de bennünket ez nem akadályozott.Amíg egészség van ,addig van munkánk is.Az élet egy abszolút bizonytalanság, mert csak az biztos ami már elmúlt.Lehet holnap meghalok, de lehet csak 81 évesen és tényleg lehetne sorolni.Beszélgessetek róla.Csak nehogy úgy járj mint egy ismerősöm, ott a férje végig hasonlót fújt aztán mikor a felesége 45 éves lett, akkor meg otthagyta egy 30 éves csajért aki szült neki 2 gyereket hirtelen.
2020. okt. 12. 16:19
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Minél idősebbek vagytok annál rosszabbak lesznek ezek a kétségek. Csak szólok. A nagymamám idején meg nem volt olyan fejlett az orvostudomány. Tudom, mert az en mamam is 0 neg és a tesoja is. Mamanak így egy gyereke lett a tesojanak meg egy sem, mert az elsőt elvetelte. De ez ma már nem így működik. Az meg, hogy sárgaság miatt halt meg anno csecsemő nem is ertem, de ez megint egy olyan dolog, ami veled nem fog előfordulni, mert erre fel vannak készülve a kórházak.
2020. okt. 12. 16:31
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
Olyan, hogy 100%-ban optimális körülmények, sohasem lesz. Csak szólok 😊
2020. okt. 12. 21:46
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Tulmatekolod. Egy hormonos vervetel covid alatt is megoldhato es legfontosabb hormonok rogton kiderulnek. Emelle szedj terhesvitamint folsavat es kezdjetek el szexelni. 38evesen elsore osszejott a 3.gyermekem. Igaz kellett progipotlas, de mar rutinos progeszteronhianyoskent kisirtam a nogyogyaszomnal az elso pecsetelesnel es halistennek megmaradt a baba.

Sok sikert!

2020. okt. 12. 23:37
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért vagy ennyire ráparázva a vetélésre. Ez bárkivel megeshet, bármikor, akkor most senki ne akarjon gyereket? Kolléganőm a húszas éveiben vetélt el többször, én a harmincas legelején egyszer, meg van még más millió ember aki így járt, de van ismerősöm aki 38 és 40 évesen szült problémamentes terhességből.

A covid meg....férjem kollégájának a felesége úgy lett covidos, hogy tök sokat dolgozik otthonról. Lám, mégis elkapta. Ahogy előttem írták, elég ha elmész a boltba.

Nektek kell tudni, akarjátok-e ezt, de ha igen, akkor fölösleges tovább tologatni, mert az idő megy.

2020. okt. 13. 08:28
 18/29 anonim ***** válasza:
10%

38 és fél éves vagyok.

Az elmúlt évben 2szer estem teherbe fél év különbséggel ...

A férjemmel eléggé passzolunk ilyen téren, viszont nem tartottuk meg anyagi okok és párkapcsolati problémák miatt. Ez van.

2020. okt. 13. 22:17
 19/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok ab ellenes de 18 ez már abnormális... eget még értek. Kettő már felelőtlen surmóság.
2020. okt. 14. 10:34
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Túlaggódód. Szerintem az a gond, hogy egyáltalán nem vagytok biztosak abban pároddal, hogy szeretnétek-e gyereket. Először ezt döntsétek el és ha úgy döntötök, hogy akartok, akkor szerintem kezdjetek el próbálkozni, mindemellett elmehetsz pár orvosi vizsgálatra. Pld. alap hormon vizsgálatot reggel leveszik, délben már van eredmény (kell egy 3. napi és 21. napi). Utána javaslom neked az AMH hormont (úgy tudom nem TB támogatott, nekem 13e volt). Persze doki elmond mindent, menj el egy nőgyógyászhoz.
2020. okt. 15. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!