Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mi történik a meddőségi...

Mi történik a meddőségi központban?

Figyelt kérdés

Tavaly nyár óta próbálkozunk, az elején volt egy korai vetélésem, de közel egy éve semmi. Nemrégiben voltam hormonvizsgálaton, minden rendben, a férjem is volt vizsgálaton, nála is minden rendben. Megyek a héten ismét nőgyógyászhoz, kikérem az ő véleményét is, csak szeretnék kicsit előre tájékozódni. Ilyenkor meddőségi klinikára "kell" menni? Ott mi fog történni? Megcsinálják ugyanazokat a vizsgálatokat, amiket az elmúlt hetekben már megcsináltattunk, vagy vihetjük a saját eredményeinket is? Feltételezem, nem úgy működik, hogy bemegyünk, hogy nem jön össze a gyerek, és következő hétre kapunk egy időpontot beültetésre... Mennyi idővel kell számolni egyáltalán? Ha most kérünk időpontot, és minden a tankönyv szerint halad, akkor mennyi idő múlva lehet belőle terhesség? Egy barátnőm szerint simán kell egy év is, és akkor még szerencsések voltunk, ez tényleg így van?

Minden infót előre is köszönök!

2020. okt. 5. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Előírják teljes kivizsgálást. Ha vannak friss eredmények azt elfogadják. Az, hogy mennyi idő rengeteg mindenen múlik, a problémától is. Pár hónaptól több évig bármi előfordulhat sajnos. Mi évek óta várjuk, mostanra jutottunk el a lombikig, mert nem találtak olyan okot, hogy lombik kelljen elsőre. Stimuláció volt sokáig, több inszemináció. Velünk egyidőben másoknak sikerült. Bízni kell, nem feladni és csinálni, amit az orvos előír. Remélem, hogy nektek gyorsan sikerül a baba.
2020. okt. 5. 13:33
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tehát akkor nem úgy van, hogy "kérünk egy lombikot", hanem előtte még stimulálnak/egyebeket csinálnak, és majd ha úgy látják, akkor jöhet csak a lombik? Én kis naiv, azt hittem, egy év sikertelen próbálkozás után már "orvosilag meddők" vagyunk, és csak kell egy időpontot kérni, mintha fogorvoshoz mennél. Nyilván most túlzok, de nem is gondoltam, hogy ha évekig nem esel teherbe, akkor még külön okot kell keresni. Kitartást nektek!

2020. okt. 5. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Köszönjük! Sajnos nem eszik forrón a kását. A doki javasolja a lombikot, ha a kivizsgálásnál találnak komoly problémát, de amíg van esély máshogyan, addig meg fogják próbálni. Ennek egyik fő oka, hogy a lombik eléggé megterheli a szervezetet. Fölöslegesen nem tesznek ki ennek. Az inszemináció például egyszerűbb, csak sokkal kisebb az esély a babára. Nekünk a harmadik inszemináció után jött a lombik, de a doki mondta, hogy próbálkozhatunk még, mi már nem akartunk. A legrosszabb, dolog a meddőség kezelésében, hogy telik az idő és mindig újra kell kezdeni az alap vizsgálatokat. Rengeteg idő, pénz és idegőrlő többedszer ugyanazt a kört futni. Erre figyeljetek nagyon, hogy ne hagyjátok az időt elhúzódni, mindig időben kérhetek új időpontokat stb.
2020. okt. 5. 14:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha már említetted, megkérdezhetem, pénzben nagyjából hol tartotok? Van bármi, amit fedez a tb, vagy mindent csak magánban lehet? Igaz, hogy milliós nagyságrendekben kell gondolkodni?
2020. okt. 5. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi már millióknál igen, de mi magánban csináltuk egyrészt, másrészt akkor még nem volt ingyenes sokmindenen, mint most. Harmadrészt azóta külföld élünk és itt fizetni kell, de hasonló árak vannak, mint otthon.

Az egészségpénztár használatát javaslom nagyon, ha befizették, akkor Szja 20%-át visszafizeti az állam a számlátokra. Ennek nézz utána! Orvos, gyógyszer is finanszírozható belőle, sőt babaszületésre 1 millió kivehető számlák alá támasztása nélkül.

2020. okt. 5. 14:52
 6/7 anonim ***** válasza:
A budapesti Kaáliban elég gyorsan mennek a dolgok. Júliusban telefonáltam, 3 héten belül kaptam telefonos konzultációra időpontot. Utána vizsgálatok, hormon panel, spermiogram, átjárhatósági vizsgálat, ultrahang, rakszures, kenet. Ezt mind helyben csinálták, kivéve a vérvételt. Egy hete megvolt az első inszem. Most már csak az izgulás van. Ha nem jön össze, egyből indulhat újra a következő inszem.
2020. okt. 5. 21:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is, ez elég jól hangzik. Sok sikert!
2020. okt. 6. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!