Inszemináció után lombik?

Figyelt kérdés

Most volt a 3. inszeminációnk.

30 évesek vagyunk és az inszem után az orvos azt mondta, hogy ha most nem sikerül, akkor felajánlja a lombikot. Iszonyú volt ezt hallani...

Olyan kérdésem lenne, hogy akik inszemről léptek lombikba, nektek mi volt a folyamat?

Következő ciklusban mehetett is a stimulálás? Vagy lesznek újra vizsgálatok vérvételek és hosszabb folyamat előzi meg? (Kaáli)

2020. szept. 14. 21:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

3 inszem után nekünk is lombik jött (én 36, férjem 40 volt). Mi magunk szerettünk volna tartani egy hosszabb szünetet. Így a 3. inszem februárban nem sikerült és júniusban kezdtük csak a lombikot. Mi magunk csináltattunk még extra vizsgálatokat, amúgy nem kértek volna. Szerintem az, hogy nektek mi lesz a protokoll, az függ a meddőség okától.

Nekünk az első lombik sikerült. 6 hónapos már a nagylány :)

2020. szept. 14. 22:05
 2/18 anonim ***** válasza:
68%
Bocsáss meg, de nem értem, hogy miért lenne rosszabb a lombik az inszemnél. Nekünk az volt nehéz, mire elmentünk meddőségibe. Utána, hogy inszem vagy lombik, nekünk mindegy is volt, hiszen a leghosszabb része már megvolt: segítséget kérni és szembenézni a problémával. Nekünk egyébként egyből lombik lesz.
2020. szept. 15. 08:07
 3/18 anonim ***** válasza:
Nekünk 5 inszemináció után mondta a doki, hogy menjünk lombikra. Én is rosszul éltem ezt meg, hazajöttem és nagyon sokáig sírtam. Megértelek, én is gonoldtam akkor sok mindenre: ez az utolsó lehetőség, miyen lesz a gyógyszeres kezelés, meg az egész lombik folyamat milyen lesz. Nem szörnyű a lombik kezelés, inkább a sikertelenség a rosszabb. Nekünk eddig 3 lombik volt. A folyamat tavaly nálunk annyi volt, hogy márciusban irányított a doki a Kaáliba, márciusban mehetünk is első konzultációra. Ott megbeszéltük milyen vizsgálatok kellenek, és várólista miatt októberben tudtunk menni a stimulációra. Ez idén valószínűleg már rövidebb idő, hogy idén már jobban támogatják. Vizsgálatokat viszont meg kell majd csinálni előtte. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan. Sok sikert kívánok!
2020. szept. 15. 08:58
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
#3: jelenleg nincs várólista TB alapon sem. Hajrá kérdező, nem tartom problémának a lombikot. Ha ez kell a babához, akkor csináljuk. Mi októberben megyünk első konzira.
2020. szept. 15. 09:09
 5/18 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy a régi vizsgálatok érvényesek-e még. Van ami 1 évig jó, de van amiből friss vizsgálat kell. Szóval valamennyi időt ez igényel. Mi is most vagyunk 3 után és inszem közben. Nem ültette be a leszívás után, mert kicsit túlstimulálódtam, regenerálódok most.
2020. szept. 15. 15:53
 6/18 anonim ***** válasza:
*lombik közben
2020. szept. 15. 15:54
 7/18 A kérdező kommentje:

Sajnos ma negatívat teszteltem, így mennünk kell sajnos tovàbb. Próbáltam párommal beszélni erről a napokban, de nagyon elzárkózott. Most hogy 100% hogy nem sikerült ismét így kénytelen lesz megbeszélni, hogy hogyan tovább.

Jelenleg legszívesebben abba hagynám az egészet, annyira elegem van már, de tudom, hogy lelkiismeretfurdalásom lenne, hogy nem tettem meg mindent a cél érdekében. :(

2020. szept. 20. 07:37
 8/18 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: Sajnálom, hogy nem sikerült. Miért zárkózik el párod, nem akar lombikot? Lehet csak csalódott most, hogy nem sikerült az enszem. Várjatok pár hónapot, hogy lelkileg túl tegyétek ezen most magatokat. Amíg azt érzed, hogy lelkiismeretfurdalásod lenne, addig próbáld nem feladni. Tudom nagyon nehéz. Hátha a lombik hozza meg a sikert nektek. Kitartást kívánok, és sok sikert!
2020. szept. 20. 08:07
 9/18 anonim ***** válasza:
48%
Ne zarkozz el, elofordul hogy a covid miatt megint leall minden es lehet varni tavaszig :(
2020. szept. 20. 11:48
 10/18 anonim ***** válasza:

Kiderült, hogy mi a probléma nálatok? Kezelték valahogy, vagy csak megpróbálják kikerülni a lombikkal?

Minket is lombikra küldtek, még az inszem se jött szóba (30 éves voltam akkor), de szerencsére 4 év után most spontán sikerült. Lehet, hogy úgy gyorsabb lett volna a folyamat, de nekem jobb így a tudat, hogy helyreállt a termékenységem.

2020. szept. 21. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!