Van itt olyan, aki végül feladta a lombikot, és elfogadta, hogy nem lesz (több) gyermeke?

Figyelt kérdés

Sorstársakkal szeretnék beszélgetni.

Hogyan tudtok együtt élni a döntésetek súlyával?

Ha van már gyermeketek; mit mondtok; neki miért nincs testvére?

2020. aug. 20. 00:05
 1/4 anonim ***** válasza:
87%

Mi 4 lombik után feladtuk.

Férjemnek sperma gondjai vannak nekem pedig immunológiai.

Orvosokra,infuziókra,gyógyszerekre több, mint 3 milliót költöttünk 6 év alatt.

Csehországot is megjártuk.

2020. aug. 20. 09:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Mi 12 beültetésen vagyunk túl. Még lenne pár évem (a koromat tekintve), hogy reális esélyünk lehessen még egy gyermekre (a 6.-ból született egy gyermekünk); de most úgy érzem, hogy 'elfogytam' ebben az egészben. Nincs hitem, és reményem sem már ebben.

Nekünk is benne van ez az egész 5-6 milliónkba. Mindent megtettünk amit csak tudtunk. Sokmindent magánúton végeztettünk (műtétet is), hogy gyorsabban menjenek a dolgok.

De most úgy érzem, hogy képtelen vagyok ezt tovább csinálni. Orvostól orvosig járni, reménykedni, padlótfogni, aztán összekaparni magam; újra, és újra.

Időközben árnyéka sem vagyok már az egykori önmagamnak. Beszűkültem teljesen a gyermekért való küzdelemre.

Nagyon rosszul vagyok a saját döntésemtől, mert még soha, semmit sem adtam fel; de úgy vagyok vele, hogy ebből a mélypontból már csak egyszer kell feltápászkodnom. Ha folytatnánk, akkor meg ki tudja hányszor még...

A legfájóbb pont ebben az, hogy tudom, egyszer meg fogom kapni a kérdést a kislányomtól, hogy neki miért nincs testvére... nem tudom, hogy mit fogok neki majd mondani... Hogy "mert feladtam"?!

2020. aug. 21. 10:04
 3/4 kikkina88 ***** válasza:
100%
Kerdezo, sztem siman valaszolhatod azt, hogy sajnos nem lehetett. Meg fogja érteni, ugy ahogy en is megertettem annak idejen mikor ezt a választ kaptam. Ezen ne idegeskedj. Fontosabb h lelkileg rendben legy.
2020. aug. 21. 17:30
 4/4 KLAR80 ***** válasza:
100%
Én is feladtam. Februárban leszek 40. Decemberben spontán összejött a baba, és megállt a fejlődésben. A műtét után amikor kivették, 20 kg híztam. Minden hónapbanvárom hogy most megint ujra siketult. Már nem isvagyok ember, nincs is életem' együttérzésem!
2020. aug. 21. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!