Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy éltétek meg/ dolgoztátok...

Hogy éltétek meg/ dolgoztátok fel, hogy érintett az, hogy nem lehetett gyermeketek? Mert vagy kifutottatok a korból vagy egészségügyi probléma akadályozta meg.

Figyelt kérdés
Nekem a kettő együtt jött össze. Pont az utolsó pillanatban közbeszólt egy betegség ami miatt már nem lehetett. Annyira nem zavar, hogy nem jött össze. De ha a jövőbe tekintek akor egy végeláthatatlan nagy falat látok ami elzárja a jövőképem. Nincs ott semmi csak egy nagy üresség. :(

2020. jún. 17. 19:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%
6 évet vártunk az elsőre. Mi örökbe szerettünk volna fogadni, abban a hónapban fogant meg végül a nagylány, amikor eldöntöttük, hogy belevágunk. 😊 Ez nálatok nem játszik? Annyi gyerkőc vár rendes szülőkre.
2020. jún. 17. 20:44
 2/20 anonim ***** válasza:
98%
Én éppen kifutok az időből és sehogy nem tudom feldolgozni. Kamaszkorom óta minden egyes nap akarok.
2020. jún. 17. 20:53
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk "mi". Egyedül nem tudnám megoldani, végig gondoltam. Senki nincs aki akár 1 órára vigyázna rá és ha valami bajom esne mehetne vissza a rendszerbe nem számíthatnék senkire :( Ez így önzőség és felelőtlenség lenne. De a kérdés nem az hogyan lett gyermeked mikor már semmi remény nem volt.
2020. jún. 17. 20:54
 4/20 anonim ***** válasza:
75%

Szia.

Én jelenleg 36 éves vagyok.

Férjemmel 4 éve vagyunk házasok,2 éve bizonyos tüneteim miatt vizsgálatra küldtek,ahol kiderült,cukorbeteg lettem. Ráadásul inzulint kell használjak. Azóta próbálkozunk,de nem sikerül. Ezt az évet adtuk még magunknak,ha nem jön a baba akkor feladjuk. Hisz a korom és az inzulin nem a legjobb lenne már babavárásra.

Reménykedem,néha feladom legbelül mondván oké hát majd lesz valami..aztán leül bennem a sose lesz gyerekem-unokám stb érzés,sírok félek stb.

Nem könnyű.

2020. jún. 17. 22:15
 5/20 A kérdező kommentje:
Igazából az érdeklne, hogy akinél ez már vegleg lezárul hogy eli meg és hogy áll a jövőhöz. Hátha inspirál.
2020. jún. 17. 22:22
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

Engem nem érint de nővéremet igen. Ő már kifutott az idöből.

Berendezkedett egy másik életre, munka utazások barátok család négyesből áll. Jól érzi magát így már . Ha gyerekezni akar eljön az unokahugához .

2020. jún. 17. 23:13
 7/20 anonim ***** válasza:
38%
Az első válaszoló volt az egyetlen segítő szándékú, aki ötletet is adott, nem értem az értékelést. Én is örökbe fogadnék, nem bírom elképzelni az életemet gyerekek nélkül.
2020. jún. 18. 01:00
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem érted, hogy azt sem lehet egyedülállónak bizonyos kor után!!!! Másrészt leírtam miért nem tenném. Aki egyedülállóként mégis megteszi 0 hátérrel azt inkább nem minősítem. Az első válaszoló más élethelyzetben van. Lepontozva pedig valószínűleg azért lett mások által is mert nem a kérdesre válaszolt, ahogy te sem.
2020. jún. 18. 09:08
 9/20 anonim ***** válasza:
86%

Én 14 évesen tudtam meg, hogy semmi esélyem a vér szerinti gyerekre, mert egy genetikai rendellenesség miatt nem fejlődtek ki a petefészkeim, és a méhem is elég "csökevényes". Eltelt 16 év, azóta sem sikerült teljesen elfogadnom a helyzetet. Hasonló ürességet látok a jövőm helyén, mint te, így csak azzal tudok védekezni, hogy amennyire tudok, a jelenre koncentrálok (és a múlton rágódom :/), és a hétvégénél nem tervezek tovább (esetleg jövő évi nyaralásig, karácsonyig, stb.), és próbálok véletlenül sem a jövőre gondolni. Sokat segít még a terhes és kisgyerekes ismerősök követésének leállítása a Facebookon.

Szeretnék valami értelmes célt találni az életemnek, ha már a családalapítás nem lehet az, de egyelőre nem sikerült. Nem vágyom nagy karrierre, elégedett vagyok a jelenlegi munkámmal, extra különleges-időigényes hobbim nincsen (írogatok a fióknak, de ennyi),a jótékonykodás-önkénteskedés nagyon nem az én világom; vagyis nincs semmi olyasmi, amit gyerek helyett, és nem mellette szeretnék csinálni. Szóval sodródom az árral minden-mindegy alapon.

Az örökbefogadást fontolgattam egy időben, böngészgettem az orokbe.hu-t, de rendesen elvette a kedvem. Házassági papír nélkül pláne nem látom értelmét belevágni.

2020. jún. 18. 09:33
 10/20 A kérdező kommentje:
Utolsó majd nézz utána az örökbefogadasnak és akkor nem fogsz úgy beszelni róla, mint a világ leg egyszerűbb dolga. A gyerek nem kiskutya akit majd visszaviszel ha nem jól alakultak a dolgok. Hatalmas felelősség. De ha nem tudnád leírom. Egyedülállóként rossz esélyekkel indulsz nekem az egeszségi allapotom sem tökéletes. Gyakorlatilag egészséges kisbabára nincs sok eselyed maximum nagyobb gyermekre aki vagy nem egeszséges vagy minimum etnikum. Én már nagyon régóta egy roma kislanyt akartam örölbefogadni. Csakhogy a családom sajnos nem kedveli a romákat. Senkire nem számithatnék.....senkire. Gondolj bele. Csak egy hétre megbetegszem mi lesz vele? Ki vigyáz rá? Ráadasul a gyermek és a szülő között kell lennie x év korkülönbségnek. 45 felettieknek már nem adnak örökbe gyermeket. Itt is van korhatár és sokat kell várni a gyerekre éveket én már ennek is a határan vagyok. Azt hiszed nem jutott az eszembe az örökbefogadás?!!! 10 évig gondolkoztam rajta és latolgattam mit hogy tudnek megoldani egyedül. Aztán beismertem, hogy ezt nem tehetem meg egy gyerekkel, hogy ilyen helyzetbe hozzam. Teljesen más egy fiatalabb pár ahol mindkét fél ezt szeretné! Légyszi több örökbefogadós valaszt ne írjatok!
2020. jún. 18. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!