Endometriosis miatti laparoscopiás műtét után mi köze a munkahelyi kollégáknak ahhoz, hogy miért maradok 6 hétig táppénzen, miközben aki átesett közülük ugyanezen ők csak 1- 2 hétig nem dolgoztak?
Szerintem ezt én döntöm el, semmi közük hozzá!
Miért gondolják, hogy nemtettszésüket fejezhetik ki emiatt?
Tényleg indokolatlanul sok a 6 hét.
2-szer volt laparom. Az első után olyan fájdalmaim voltak, hogy fájdalom csillapítón éltem 1 hétig. Utána rohamosan jobban lettem. 2 hét után éreztem hogy tudnék már dolgozni, de 3 hétig voltam otthon, mert előtte annyit javasoltak max.
A 2-nál szinte minimális fájdalmam volt. A párom nem hitte el hogy ez hogy lehet és én sem. A gázt az elsőnél kinyomták jól azt nem éreztem. Na de a másodiknál párszor azt hittem kést állítottak a kulcscsontomba. :(
Szerintem 3 hét maximum bőven elég lesz. Persze nem mindegy mit csinálnak majd. Szobatársamnak a beléből vágtak ki egy nagyobb darabot... na az nem 2-3 hét szerintem. Az azért több...
Az endometriózis egy szemét jószág, általában meglepetés, hogyha felnyitnak, mit találnak. Én szerencsés voltam, mert úgy mentem be a műtőbe, hogy "csak" méhen belül van, a többi majd kiderül, de a kismedencém tiszta volt. Barátnőm viszont szintén így ment be, de neki tele volt szóródva a kismedencéje, a beleiről, a húgyvezetékről kellett lefejteni, végigszóródott a hashártyán, érintette a hólyagot stb... Megoldották neki laparoszkóppal, de kegyetlenül szenvedett, sokkal tovább is, mint 6 hét. Én "csak" a levegőtől szenvedtem, mert nem szívták le teljesen. Szóval önmagában az, hogy laparoszkópos műtét lesz, még nem jelenti azt, hogy feltétlenül gyorsabb a gyógyulás sajnos (nyilván más, ha eleve megvan a pontos probléma pl. vakbélműtét vagy sérvműtét).
Kérdező, inkább annyit kellene mondanod, hogy még meglátod, mennyi időt kell táppénzen lenned, mert ez előre nem kiszámítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!