Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Endometriosis miatti laparosco...

Endometriosis miatti laparoscopiás műtét után mi köze a munkahelyi kollégáknak ahhoz, hogy miért maradok 6 hétig táppénzen, miközben aki átesett közülük ugyanezen ők csak 1- 2 hétig nem dolgoztak?

Figyelt kérdés

Szerintem ezt én döntöm el, semmi közük hozzá!

Miért gondolják, hogy nemtettszésüket fejezhetik ki emiatt?

2020. jan. 25. 13:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mi a túrót akarsz kifeküdni három darab 2 centis vágáson HAT HÉTIG?! Nekem is volt lapar nőgyógyászati műtétem, még két császárom. A lapar után nincs semmi fizikai fájdalom, max. némi kellemetlen puffadás a gázfeltöltés miatt. Az 1-2 hét pihenés a reális egy ilyen műtét után. Császár után - ami nagy hasi műtét - legkésőbb 24 órával el kell látni a babát, a lőtéri papírkutyát nem érdekli, hogy félbe vagy vágva. Azt amúgy megsúgom, minél többet henyélsz bármilyen hasi műtét után, az csak arra jó, hogy tele legyél összenövésekkel. Ezt minden műtét után elmondják amúgy.
2020. jan. 25. 21:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nekem mindegyik lapar.-os zárójelentésemen az szerepelt, hogy '1 hét kímélő életmód'. Ezzel a javaslattal még a háziorvos sem tarthat táppénzen 6 hétig, max. ha valami szövődmény van. Az meg, hogy 6 hét után van egy kontroll vizsgálat; egy dolog, de nem táppénz indok addig.
2020. jan. 25. 23:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg indokolatlanul sok a 6 hét.

2-szer volt laparom. Az első után olyan fájdalmaim voltak, hogy fájdalom csillapítón éltem 1 hétig. Utána rohamosan jobban lettem. 2 hét után éreztem hogy tudnék már dolgozni, de 3 hétig voltam otthon, mert előtte annyit javasoltak max.

A 2-nál szinte minimális fájdalmam volt. A párom nem hitte el hogy ez hogy lehet és én sem. A gázt az elsőnél kinyomták jól azt nem éreztem. Na de a másodiknál párszor azt hittem kést állítottak a kulcscsontomba. :(

Szerintem 3 hét maximum bőven elég lesz. Persze nem mindegy mit csinálnak majd. Szobatársamnak a beléből vágtak ki egy nagyobb darabot... na az nem 2-3 hét szerintem. Az azért több...

2020. jan. 26. 07:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az endometriózis egy szemét jószág, általában meglepetés, hogyha felnyitnak, mit találnak. Én szerencsés voltam, mert úgy mentem be a műtőbe, hogy "csak" méhen belül van, a többi majd kiderül, de a kismedencém tiszta volt. Barátnőm viszont szintén így ment be, de neki tele volt szóródva a kismedencéje, a beleiről, a húgyvezetékről kellett lefejteni, végigszóródott a hashártyán, érintette a hólyagot stb... Megoldották neki laparoszkóppal, de kegyetlenül szenvedett, sokkal tovább is, mint 6 hét. Én "csak" a levegőtől szenvedtem, mert nem szívták le teljesen. Szóval önmagában az, hogy laparoszkópos műtét lesz, még nem jelenti azt, hogy feltétlenül gyorsabb a gyógyulás sajnos (nyilván más, ha eleve megvan a pontos probléma pl. vakbélműtét vagy sérvműtét).

Kérdező, inkább annyit kellene mondanod, hogy még meglátod, mennyi időt kell táppénzen lenned, mert ez előre nem kiszámítható.

2020. jan. 26. 09:06
 15/15 anonim ***** válasza:
6# Ne haragudj, de otthon ellátni egy babát, azért nem ugyanaz mint pattogni egy munkahelyen, megjelenni, mosolyogni, topon lenni. Tudom, nem kis feladat babát gondozni, kettőt felneveltem én is, de ha nincs jól a kismama, akkor is slamposan pizsibe sokmindent meg tud csinálni ha nem súlyosan beteg, de ugyanezt nem teheti meg egy munkahelyen.
2020. jan. 28. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!