Pannita kérdése:

Terhesség. Mindenáron?

Figyelt kérdés
A mi történetünk 5 éve kezdődött. Friss házasoként eldöntöttük, hogy jöhet a baba. Már 30 múltam, így irány a doki, aki azt tanácsolta, hogy legyünk sűrűn "szerelmesek", és jön majd. Mert nem látott semmi bajt. Igazolt peteérés, szép méh. Így is tettünk. Évekig. Mert közben munkahely váltás, diploma, stb. 2 éve kezdtünk hozzá a kivizsgálásoknak. Uh, pct teszt, alaphormon, hycosy... Mind jó eredmény. Közben a férjemnél kiderült, kevés a spermium (25 millió) és sok a lassú.. így inszeminació javasolt. Irány a meddőségi klinika. Ott elég gyorsan mentek a dolgok. Már az első konzultáció után jöhet az első stimuláció. Kiderült magas a prolaktin, így bromocriptin kellett. Napi 1*0,5 szem. De azt elfelejtették mondani, hogy először 1/4 szem és így kell felépíteni. Első este 1/2 bromo, 1 clostibegy, 1 bemfola. Másnap reggel epilepszias rohamra emlékeztető ájulás. Utoljára 9 éve ájultam el. Így nagy volt a pánik. Vissza a kórházba, ahol nem tartották vészesnek a dolgot. Így abbahagytam a gyógyszereket. 3 nagy tuszom lett. Jöhet az inszem. Persze a magas bromo miatt nem sikerült. 2. Inszem: 1/2 bromo, 10 bemfola. 3 tuszo. Sikertelen. 3. Inszem: 1/2 bromo, oveloep, clostibegy. 4 tuszo. Sikertelen. Utrogestantol 6 nap késés. A ciklusom felborult. Ez volt 2 hónapja. Azóta IR vizsgálat, jó eredmény, endokrinológus szerint minden ok. Lombik ajánlott. Gondolkodtunk a 4. Inszemen, mert közben a prolaktin tökéletes, Tsh 1,08. De nem, bejelentkeztünk a lombikra. Nem akarjuk húzni tovább. Reménykedtünk benne, hogy nem jutunk el idáig, de ez van. Tegnap reggel megjött. Este erős görcs, hajnalban ájulás. Mind ez a sok hormontol. Megérte? Remélem 🙏

#teherbeesés #lombik #inszemináció #Felborult hormonhaztartas
2019. nov. 2. 15:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hűha! Tényleg!? De jó! Köszönöm 🤗 Ezt megkérdezem!!! Az első inszemnel nem használtam semmit (vagyis első este bevettem egy 1/2 bromocriptint, 1 clostibegyt és 1 bemfolat, de másnap nagyon komoly ajulasom volt, így nem szedtem semmit tovább). 3 db tuszom volt. 2*16, 1*20as a 12.napom. Sajnos nem sikerült, mert magas volt a prolaktinom. A másik 2 inszemnel már kísérleteztem a gyógyszerekkel.. 3 és 4 db tuszom lett. Szóval nem több, mint alapjáraton. Nem tudom, hogy ez most jó e nekem, ha gyógyszerrel sincs több. Akkor mennyi és mekkora adag kellene a sok tuszohoz?? Nagyon szépen köszönöm a tanácsot!!
2019. nov. 7. 20:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk inszem nem volt, ugyanis nincs egy petevezetékem sem, így én arról én nem tudok beszélni, nem tudok tanácsot adni. Első körben bemfolát és gonapeptylt szúrtam, ez a rövid protokoll volt. Nagyon magas az ösztradiol szintem, ezektől még magasabbra szaladt, így le kellett állítani hiperstimulacio veszélye miatt.

Második ciklusinditásnál maradt a bemfola, mellé cetrotidét kaptam. Rengeteg fehérjét kellett innom, végül minden rendben lett.

Nagyon sok dologtól függ, mit írnak fel és mennyit. Sajnos van, hogy kísérletezni kell, míg megtalálják a megfelelő segítséget. Négy tüsző lett bal oldalon, hat a jobb oldalon, leszívás után 4 egészséges petesejtet tudtak megtermekenyiteni.

Az én tapasztalatom az, hogy sokkal bonyolultabbnak és nehezebbnek tűnik ez az egész, mint amilyen valójában. Ha az ember már benne van, megy minden a maga útján.

Ha engem kérdezel, megéri. Sikerült az első beültetés, de végül a babát elvesztettük. Januárban folytatjuk. Akárhányszor vegigcsinálnám újra! Érte mindent! 🙂

2019. nov. 7. 23:11
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Hasonló cipőben jàrok. Megkérdezhetem, hogy milyen magas volt a prolaktin értéked?
2020. jan. 9. 03:19
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

Szia! Remélem, hogy azóta sikerült, ha nem, én is borzasztóan szurkolok!!! Ettől függetlenül nagyon fájdalmas ezeket olvasni. Tényleg rámegy egy csomó pénz, idő és nem utolsó sorban az egészséged. A kérdés tudom nem ebbe az irányba ment, de (legalábbis számomra) nem, nem éri meg. Saját esetemre való tekintettel mondom ezt. Inkább elfogadom, hogy ez a helyzet, de számomra ez a kétségbeesett próbálkozás idegőrlő és felesleges. Akkor számomra más utat jelölt ki a mindenható.

Kívánom mindenkinek a legjobbakat.

2023. okt. 7. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!