Tsh 4,5! Gyógyszerrel mennyi idő alatt lehet levinni? Hetek vagy hónapok?
Figyelt kérdés
A nőgyógyászom azt mondta, hogy a TSH-a magas. Bár pont a felső érték határát súrolja,de azt javasolta menjek el endokrinológushoz,mert erre gyógyszer kell és 2,5-re le kell vinni. Utána lehet a baba projectet elkezdeni? Ez valóban annyira magas érték? Mi a tapasztalat?2019. aug. 11. 18:20
11/15 anonim válasza:
Nekem mikor terhes lettem még genetikai tanácsadásra is mennem kellett. Az elhanyagolt, nem kezelt pajzsmirigy probléma kreténizmust okozhat. Debreceni genetikus mondta ezt a saját szájával.
12/15 anonim válasza:
"4,5 egy nagyon minimális alulmüködés, kapsz rá gyógyszert, kb. 2 hét alatt rendeződik, inkább az lesz vele a gond, hogy esetleg túl alacsonyra viszi le a gyógyszer, nehéz lesz beállítani egy ilyen minimális mennyiséget"
Nos, én is pont 4,5-el kezdtem 3 hónap múlva lement kerek 4,0-ra. Most emelt a doki az adagomon. Van ilyen is, meg olyan is, akinek 1 hét alatt rendeződik. Szerintem ezen kár így összeveszni. Kérdező, te is tedd amit az orvosod tanácsol, ne itt várj megerősítést.
13/15 anonim válasza:
12 persze, van ilyen, túl kevés gyógyszert kaptál, nekem is így lett 20 a tsh, hogy 0,02-röl indultunk, az túlműködés, kaptam rá gyógyszert, csak kicsit túladagolták, így lett 20, 2 helyett, de mivel havonta nézték nem baj, korrigálták. Nyilván ezt az idötartamot, ami a rossz adagolásból fakad, nem számoltam bele. De ekkora hisztériát nem kell amúgy csapni a tsh körül. 4,5 a felső határérték, nem ekkora értéknél van teherbeesési gond, én kb. ennyivel estem teherbe.
14/15 anonim válasza:
Én meg ezeregy olyat tudnék mondani, ahol 2 körülivel sem sikerült. Egyébként a magas tsh azért probléma, mert a teherbeesés után elkezd nőni és vetéléshez vezethet, ha nem kezelik. De biztos a hozzáértő endokrinológusok merő heccből adnak gyógyszert és van ajánlás arra nézve, hogy mennyinek érdemes lennie. Plusz mivel itt nem tudni a többi pajzsmirigy hormon eredményeket, illetve a pajzsmirigy alulműködéshez tartozó tünetekből mennyi van esetleg jelen, így ez az adat önmagában kevés a teljes képhez. Jah és pl az fT értékeknek sem elég határértéken belül lenniük, hanem mindkettő a felső határérték közelében ideális.
15/15 anonim válasza:
14 más gond is lehet teherbeesésnél nemcsak a pajzsmirigy érték!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!