Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha szerettük volna a babát és...

Ha szerettük volna a babát és minden körülmény adott, akkor most, hogy teherbe estem, miért érzem magam kétségbeesve? Volt még valaki így?

Figyelt kérdés

Már fél éve szerettünk volna kisbabát, de nemrég jött csak össze, 8 hetes terhes vagyok, de egyre több a kétségem, hogy tényleg jókor jön-e? Mitől van ez? :( amúgy minden rendben a párommal és az életemmel is, a kicsire is már régóta vágyok. Tegnap is sírtam és nagyon nagy bűntudatom van emiatt.

24/nő

2019. júl. 10. 14:54
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Mindenki kétségbe esik.
2019. júl. 10. 14:56
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Hormonok miatt. Sokan érzik ezt. Én pl állandóan sírtam totál depressziósnak éreztem magam. Okom nem volt rá. De elmúlt, úgyhogy kitartás :)
2019. júl. 10. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Mindenkinél van ilyen, teljesen normális. Rajtam kb havonta jött ki a pánik a terhesség alatt. Utoljára akkor tojtam be egy kicsit mikor megszületett és az első estét végigsírta a kórházban. Azóta csend van és dúl a szerelem :)
2019. júl. 10. 15:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a hormonok szopatnak. Ilyenkor minden apró kis kétség előjön,majd elmúlik. Az egyik pillanatban te vagy a legboldogabb, aztán elkeseredsz, hogy biztos ezt akarod? Aztán rettegsz majd a szüléstől, masnap meg azt gondolod, meg tudod csinálni.
2019. júl. 10. 15:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hormonok miatt

Elsőre is így volt, tesóval is így van.

Elsőre a szülés előtt 1 hónappal sírtam, hogy nem lehet-e visszacsinálni

😂😂😂😶

És nem a szüléstől tartottam

2019. júl. 10. 15:57
 6/10 A kérdező kommentje:

A szüléstől én se tartok MÉG, leginkább azért, mert az van bennem, hogy majdnem az összes nő végig bírja csinálni, akkor én is..

Én attól félek, hogy lesz egy vldtelen kicsi gyrekem, akiről nekem kell gondoskodni majd, mert nem másé, hanem csakis a miénk. És már előre azon őrlődöm, hogy nem akarok rosszul bánni vele :(((

2019. júl. 10. 16:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig az mondom erre, hogyha nem érdekelne mi lesz, nem pánikolnál, az lenne a régen rossz, mert az azt jelenti, hogy letojod az egészet. Ezek normális érzések, minden jó anyuka így érez a terhesség alatt, nyugi :)
2019. júl. 10. 16:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mindenkinek előjön és a hormonok sem segítenek. Én pl 10 hetesen 2 órán keresztül azon bőgtem, hogy milyen szar anya leszek majd. 😂
2019. júl. 10. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is így voltam evvel. Nagyon megörültem a pozitív tesztnek, de ugyanakkor kétségeim támadtak. Belegondoltam, hogy gyökeresen meg fog változni az életem és kissé elkeseredetten is lettem. A munkámat is szerettem, nem pont ekkor akartam otthagyni. Nem értettem én sem magamat, azt gondoltam, ez természetes. De sajnos csak kémiai terhesség volt, így kár is volt ezen aggódom. Másodjára szerencsére összejött a baba és akkor viszont nem voltak ilyen aggályaim. Sőt, én voltam a legboldogabb a világon. :)
2019. júl. 10. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Én folyton azon gondolkodtam, hogy biztos képes vagyok egyedül ellatni egy csecsemőt? Hogy fogom nevelni? Mit csinálok, ha elkezd sírni? Hogy nyugtassam meg?

Aztán a tesónál, mi lesz velem egy ovissal és egy csecsemővel? Mi van, ha a nagy féltékeny lesz? Mi van, ha nem fogom szeretni a kicsit, mert meg egy kicsit nem tudnék ugy szeretni, mint a nagyot? Mi lesz, ha elrontok valamit? Hogy találjam meg az egyensúlyt?

Szóval millió kérdés, ketely volt bennem és mindket esetben a helyzetek adták magukat. A reakcióm természetes volt, és butaságokon agyaltam, mikor mondjuk azt gondoltam, nem fogom szeretni valamelyiküket.

2019. júl. 10. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!