Veszélyeztetett terhesként, táppénz alatt kirúgrak, innentől kezdve hova mehetek?
Figyelt kérdés
Ma jelentettem be a főnökömnek a 8.hetes terhességem, mire Ő azonnal kirúgott. A tappenzes papírom az orvosnál van, orvosi dokumentumok vannak róla, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, így most kihez forduljak? Azt mondta jobban járok így, mert ha megindokoltan Ő mond fel, és nem közös megegyezéssel történik, a következő munkahelyem rosszabbul járok...
Kérlek segítsetek!
2019. jún. 11. 13:00
21/21 anonim válasza:
A jelenlegi helyzet az, hogy nincs bejelentési kötelezettsége hagyományos értelemben a kismamáknak, hogy hogyan jelentik be, az az ő dolguk. Viszont a jelenleg hatályos jogszabályok szerint akkor is védett, ha ő még nem tud a terhességről (Pl kirúgják, aztán egy héttel később kiderül, hogy 6 hetes terhes), esetleg lombikos, és kezelés alatt áll, viszont ez a védettség maximum hat hónapig tart a kezelés elkezdésétől. Az más kérdés, hogy a munkáltató (akit ebben az esetben nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel tudnék csak illetni) mennyire lehetetlenítené el később a munkádat, ha esetleg visszamennél. Az viszont tuti, hogy a terhességed alatt és a gyes ideje alatt érdemes lenne visszaállítani a dolgokat, aztán majd felmondasz, ha megint dolgozni akarsz. Ha ő ilyen alattomos, akkor te is lehetsz ilyen. Mondjuk azt nem tudom, hogy nem neked kellene-e bizonyítani, hogy kvázi kényszerített a közös megegyezésre... Hát, azért sok sikert kívánok, remélem, hogy sikerül megfogni ezt a mocskot, megérdemeli (mondom ezt úgy, hogy saját váltakozásban hat embert foglalkoztatunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!