Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » S. O. S.! Baj lehet? Vagy...

S. O. S.! Baj lehet? Vagy nincs okom aggódni?

Figyelt kérdés

Ma voltam orvosnál, szokásos éves kivizsgáláson. Mikor az öltözőben voltam, észrevettem, hogy az alsóneműmön egy nagyobb barnás rózsaszínes színű folt, fehér folyással keveredve. Rögtön szóltam, hogy hagyjuk, visszajövök máskor, mert úgy néz ki megjött. Mondta, hogy nem gond, megvizsgál, nem kell emiatt szégyenlősködni. Csütörtökön nem kéne megjönnie, ma viszont voltak apró kis görcseim, enyhék, kicsit érezhetőek. Az orvos azt mondta, hogy a méhszáj krémes, zárt, magasan van. Tehát ha nem nyílik ki holnapig, akkor a folyás ellenére is lehet baba, hiszen nem véres. Azt mondta, hogy vastagabb méhnyálkahártyát lát, de babát nem, de ilyenkor még nem is láthat semmit, ez normális. De én nem tudom. Nagyon megijedtem. Félek, hogyha ez terhesség, akkor ez a folt bajt jelenthet, esetleg vetélést. Járt már valaki így? Tudnátok segíteni? Nagyon megrémültem, bevallom, az orvos sem tudott megnyugtatni, pedig bízom benne. Egyébként egészséges vagyok, 28 napos ciklusaim vannak, első próbálkozós hónap, gyógyszer nélkül. Kérlek, meséljetek a tapasztalataitokról! Honnan tudnám meg, hogy ha ne adj' Isten elvetélnék? (Már ha van baba!) Görcsölnék? Komolyabban fájna? Ha baba, akkor meg mi ez a "valami"?

Annyi kérdésem lenne, de alig jutnak eszembe! Nagyon-nagyon megrémültem!

Köszönöm a segítséget és a tapasztalatokat!

2010. júl. 6. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
nekem az elején 2napig elég erős barnázásom volt,majd úgy begörcsöltem,hogy négykézláb alig bírtam magam kivonszolni a fürdőből.kaptam utrogestant,meg magne b6-ot,pihentem.most már 7 hónapos a kisfiam.
2010. júl. 6. 16:35
 2/9 A kérdező kommentje:

A lényeg, hogy hála Istennek, jól vagytok. Gondolom, te is megijedtél akkoriban.

Én azért gyanakszom, hogy talán baba, mert más az illata és állaga a folyásnak. Lehet, hogy nem, mert ez az első próba-hónap gyogyi nélkül és csak bezavarja a mensesem. Már ha van ilyen.

2010. júl. 6. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam mensi előtt 3-4 nappal volt ilyen barna pötty a bugyimon és görcsölt is a hasam rendesen,na mondtam is,hogy szép hamarabb jön meg el is voltam kenődve!Persze nem!Baba lett belőle! :))

Pihenj amennyit csak tudsz,szedj esetleg magnéziumot és fő a pozitív gondolkodás!

Az jó,ha a méhszáj zárt és magasan van+a nyálkahártya is vastag,ez is jó!

Én drukkolok neked!

2010. júl. 6. 17:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy még folyamatban van a beágyazódás és azért volt ez a barnás folyás. Beágyazódáskor előfordulhat.

Nyugi, nem szabad ennyire beparázni. Ha baba van nem tesz jót neki sem.

Meglátod rendben lesz minden :)

2010. júl. 6. 17:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem furcsa világosabb barna folyásom volt erős vizes folyással keveredve.Akkor jött csak belőlem amikor kifárasztottam magam.Volt,hogy ültettem a paprikát egész nap,bicikliztem,vagy megmásztam egy várat.Nagyon furcsának találtam,de azt hittem a mensim előjele,mert pár nap kellett csak,hogy megjöjjön.4 nap késés után teszteltem és szerencsére pozitív lett.Azóta nagyon vigyázok magunkra és nem is jött belőlem semmi.

Pihenj sokat és ha késik tesztelj!

Minden jót!

11 hetes km.

2010. júl. 6. 17:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
én most pénteken vetéltem el!5 hetesen amit az orvos ultrahangon még nem látott!kicsit véreztem majd kicsit jobban és sajnos nekem nem maradt meg!de nem bizos hogy te is igy jársz ezt csak példának írtam hogy van ilyen is!csak ne idegeskedj!
2010. júl. 6. 18:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Remélem, nem jön meg. Bár azt felismerem, ha megjön, hiszen más az állaga, kinézete és illata a menstruációs vérzésnek. Most kicsit hányingerem lett, meg a hasam olyan, mintha valaki ránehezedne. De ez egész, nem csak a méhem tájékánál. Bár tampon-párti vagyok, most inkább egy betétet raktam be, ha netán mégis... Holnapra vagy estére kiderül. Ha megjött, akkor úgyis hamarosan egyértelmű lesz. Ha nem változik a helyzet és holnap is ilyen folyásom van, veszek egy tesztet. Gondolom, ilyenkor már mutatna valamit, még egy 25-ös is.
2010. júl. 6. 19:10
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Szívből sajnálom. Remélem, hamarosan enyhül majd a fájdalom, emiatt a szörnyű élmény miatt és hamarosan egy gyönyörű, egészséges gyermek édesanyja leszel. Szívből kívánom Neked a legjobbakat, kitartást és sok-sok örömöt! Köszönöm, hogy írtál. Biztos, nem lehet egyszerű Neked erről írni, de külön köszönöm, hogy a történtek ellenére válaszoltál! Kívánom, hogy a következő hónap, amikor próbálkoztok eredményes legyen és minden rendben menjen!

2010. júl. 6. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Valóőszínűleg ez lehetett a beágyazódás, nekem is ilyemi volt, a mens előtt pár nappal, sőt 4 napon át! NE aggódj, teljesen normális. Hogyha viszont a mennyisége nő vagy barnás lesz a színe, vagy napokon át nem marad abba, akkor érdemes orvoshoz menned kivizsgálásra, mert általában felírnak vmi gyógyszert, hogy tutira megmaradjon a baba! Gratulálok és jó egészséget kívánok nektek!

10 hetes km.

2010. júl. 7. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!