Milyen vitamint kezdjek el szedni? Progeszteron hiány? Tudnátok tanácsot adni kérlek?
Sziasztok,
Most kezdtünk próbálkozni a párommal, még csak 1 sikertelen hónap van mögöttünk, viszont nem szeretném halogatni a dolgot miután a párom egyszer már átesett egy nagyon hosszú kivizsgáláson a létező összes vizsgálattal az előző kapcsolatában.
Annak idején (10 éve) amikor fogamzásgátlót szerettem volna, akkor a doki azt mondta, hogy csak egy komponensű gyógyszert javasol, mert ösztrogén dominanciám van. Legalábbis, ha jól emlékszem, akkor ez volt a magyarázata rá.
Június közepére tudtam csak időpontot foglalni a nődokihoz, akinek majd elmondom mindezt, viszont addig is szeretnék vitamint szedni, hátha az segít valamit a szervezetemnek.
3 éve figyelem a ciklusomat, rendszeres egyébként, 30-31 napra szokott megjönni. 14-15 nappal előtte szoktam érezni a szurkálást, a nyákot kb 2 napig, illetve a barnázás nagyon ritkán fordul elő, a vérzésem is normális szokott lenni 2-3 nap erősebb, 2 nap gyengébb.
Viszont így az első sikertelen után, a 30. nap tisztán barna vizes volt, a 31., 32. nap meg nagyon darabos erős vérzés, a 34. meg nagyon nagyon minimális barna.
Hát nem lettem nyugodtabb tőle.. Ezt is elmondom majd az orvosnak.
Rágörcsölni nem szeretnék, viszont bizonyos vizsgálatokat szeretnék mihamarabb megejteni, hogyha kiderül, hogy baj van, akkor ne 1 év múlva fussunk neki. A párom eleget szenvedett ezzel.
Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen fogadok! Köszönöm!
Az átlag egészséges pároknál 30 év alatt 3 hónap, 35 év alatt 4, 40 év alatt 8 hónap, ha jól emlékszem. És a legtöbb nőnek borul a ciklusa, amint élesben kezdenek "próbálkozni", mivel figyelik magukat, amit a szervezet stresszként él meg. Szóval egy sikertelen hónap miatt ne dőlj a kardodba, inkább számolj eleve ezzel. Hogy 10 éve mit mondott a dokid a hormonjaidról meg kb. mindegy, mert ennyi idő alatt nagyon sokat változhat egy nő hormonháztartása akár jobb, akár rosszabb irányba még magától is, de pláne ha közben még fogamzásgátlót is szedett, de elég annyi is, hogy öregszik, kevesebbet-többet mozog, másképp táplálkozik (ösztrogén-dominanciánál a sok húst, kevés zöldséget szokták hibáztatni), vagy más környezeti hatások érik.
Folsavat mindenképp érdemes szedni már 3 hónappal előtte javasolják. De vehetsz bármilyen multivitamint mellé, ártani nem fog.
Rendben, nagyon köszönöm!
Arra valóban nem gondoltam, hogy 10 év alatt rengeteg dolog változhatott, ezért nem sok értelme van ezzel a résszel foglalkozni.
Szia!
A 10 évvel ezelőtti állapotot tényleg nem kell/szabad figyelembe venni. (saját tapasztalat: nekem a 8 év fogamzásgátló szedése után lett 27-32 napos a cikluson, előtte 21-46 naposak voltak, kész káosz...)
Nekem is azt tanácsolták, csak a gyógyszer elhagyása utáni állapotot/ciklusokat vegyem figyelembe.
Én most Elevitet szedek, de gondolkozom más vitaminban, illetve olyat keresek, amiben szerves formában vannak a különböző hatóanyagok, állítólag ezek jobban hasznosulnak a szervezetben.
Folsavat már 2 hónapja szedek, most foláttal egészítettem ki, állítólag ez is jobban hasznosul, mint a sima folsav.
Amúgy mi most kezdtünk próbálkozni, igaz ovu után, úgyhogy a kövi ciklusom lesz az első igazi próbálkozós hónap.
Esetleg vehetsz ovutesztet, azzal jobban be tudjátok lőni mikor van nagyobb esélyetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!