Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most szemét vagyok, amiért...

Most szemét vagyok, amiért nem akarok belevágni a babaprojektbe?

Figyelt kérdés

2 éves 1 hónapos a fiunk, kb. 3 év korkülönbséggel terveztük a kistesót. Beszéltünk róla, hogy 2 éves kora után már lehet elkezdünk próbálkozni, én akkor (januárban) azt mondtam, hogy várjunk még kicsit,beszéljünk róla februárban, de akkor már talán elkezdhetjük.

Én még várnék 2 hónapot, hogy 2020-as baba legyen (2020. januárban lesz 3 éves a kisfiunk). Nehéz megmagyarázni, hiszen nem nagy dolgok múlnak 2 hónapon, de az idei évben még előttünk áll egy költözés, munkahelyen is most kerültem új területre, ami sok időmet és energiámat leköti, illetve most kezdem élvezni azt is, hogy végre nem picike a kisfiunk, hanem lehet vele programokat csinálni, kirándulni, játszani. Valahogy én ezt a saját lelkemben helyretettem, hogy a 2019 még hagy szóljon ezekről, és 2020-ban jöhet a második baba (akár már az elején is megszülethet). Tudom, hogy nem feltétlenül jön össze elsőre, de még relatíve fiatalok vagyunk (idán 30 évesek), és a fiunk is elsőre összejött, tehát azért nem kizárt.

Ezért én most mondtam,hogy kezdjük áprilisban a próbálkozást. Addig sem védekezünk komolyabban, de azért mondjuk ovulációkor kiszállok a vége előtt. Nem fogok összetörni, ha előbb összejön, de még várnék kicsit, ha lehet.

A feleségem most sír, szemétnek gondol, azt mondja, hogy hazudozok, meg hogy megint az van amit én akarok. És hogy áprilisban is ugyanezt fogom mondani,csak húzom az időt állandóan. Nekem tényleg nem ez a tervem, ahogy írtam én ezt lerendeztem magammal, hogy a jövő év már szólhat a baba érkezéséről. De ő ezt nem érti, hogy mi múlik 2 hónapon, hiába magyarázom el így. Most meg is zsarolt, hogy nem szexel velem akkor.

Én jófejségből felajánlottam, hogy egyezzünk ki egy márciusi kezdésben mint kompromisszum, de ezt is elutasította.

Azt gondolom, hogy egy párnak akkor kell vállalnia a gyereket, amikor mindkét fél egyöntetűen akarja már (nem mondom, hogy teljesen késznek kell lenni, meg 100%-osan akarni,mert az kb. sosincs, de azért nagyjából legyen meg a szándék). És inkább legyen kicsit később úgy hogy én is boldogon várom, mint korábban úgy, hogy tüske van bennem.

Mit gondoltok, szemét vagyok?

2019. febr. 17. 22:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagy szemét.

Ha azzal zsarol, hogy nem szexel veled két hónapig, nevess rajta jó nagyot. Ha szül, akkor is ki fog esni ennél jóval több idő. Ha akkor kibírnád, most is ki fogod.

Az sokkal nagyobb baj, hogy ilyen hisztérika a feleséged. Én emiatt húznám be a kéziféket és megmondanám neki (akár eléggé keresetlen stílusban), hogy ha hisztizik és zsarol, akkor nem vagyok benne biztos, hogy hosszú távon együtt maradunk, úgyhogy elég, ha egyetlen válási sérült gyerekünk lesz, nem kettő.

2019. febr. 17. 23:40
 12/20 anonim ***** válasza:
66%
Helyetekbe se most se márciusba nem csinálnnék gyereket,ti is azok vagytok!
2019. febr. 17. 23:46
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagy szemét szerintem, de az asszony szemébe lehet hogy igen.

Ahogy írták, 10 nap és március. Nem igazán értem, minek ezen vitázni. Keresni kell egy vita témát vagy mi?

A lényeg az, hogy hamarosan neki vágtok a másodiknak, hogy ez most 1 vagy 2 hónap, nem mindegy?! Irigylem problémátokat, hogy ilyeneken veszekedtek.

2019. febr. 18. 05:59
 14/20 anonim ***** válasza:
21%
Miért a feleség a köcsög a szemetekbe mikor mindjárt március és a pasas ezen problémázik??? Másrészt a pasi tologatja a dátumot... Szánalmas... Olyan mintha egyáltalán nem akarna gyereket és ez így is van..
2019. febr. 18. 08:26
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

Nincs igazad utolsó, mert a pasas is akar második gyereket. Azon vitázni a szánalmas február 18-án, hogy márciusba van áprilisban álljanak neki, az a szánalmas.

De még ha úgy is lenne, hogy a pasas tologatja a babaprojektet, nehogy ezért szánalmas legyen már. Ha egy nő dönthet róla hogy mikor akar terhes lenni, akkor dönthessen már a férfi is, mikor akar gyereket csinálni. Ráadásul itt már van egy gyerek, másodikat terveznek. Nem arról van szó, hogy az első gyerek bevállalásának idejét húzogatja!

2019. febr. 18. 08:39
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
Mindketten szánalmasak vagytok.
2019. febr. 18. 08:53
 17/20 anonim ***** válasza:
94%

Az indokaidat ismeri? Mert azert a munka meg a koltozes eleg nyomos indok, megha 2 honaprol van is szo. Kicsit szerintem is fura, hogy ennyit szamit a ket honap neked, en elhsiezm, hogy a felesegednek nehez, mert kellett varnom nekem is, hogy el kezdhessuk a babavallalast, es hidd el, meg 1 honap is nagyon nehez (munka miatt majdnem 1,5 evet kellett varnunk). Ez az ,,akkor nincs szex" hozzaallas is azt mutatja, hogy o mar nagyon szeretne, es hogy mar regebb ota keszenall. Ettol meg persze tenyleg nem eppen felnottes viselkedes, de valoszinuleg nem jutott eszebe jobb. Eloszor mondtad, hogy februar mar jo lehet, o mar teljesen beleelhette magat, kozben valoszinuleg az ujabb indokaidrol nem tajekoztattad idoben, igy most szerintem azert az o sertettsege is jogos. Babavallalasnal minden honap, amit varni kell nagyon hosszunak tunik, meg a napok is lassan telnek, amikor varja az ember, hogy vegre kideruljon, csinlhasson egy tesztet.

Most itt meg mi hiaba mondjuk, hogy par honap nem a vilag, es te is hiaba mondod, ha o viszont teljesen mas szemszogbol nezi. Mondd el neki az ervediet, vagy inkabb ird le, ha szoban nem megy neki a felnott kommunikacio, es alapbol atmenne a reszebol a beszelgetes tamadasba. Leirhatnad neki, hogy te is nagyon szeretned, hogy o boldog legyen, es elfelejtetted ot az ido kozben felmerulo ketsegeidbe beavatni, de szeretned megbeszelni, es megtalalni erre egy kozos megoldast.

2019. febr. 18. 10:54
 18/20 anonim ***** válasza:
36%
Amit amugy most kivetelesen az ido is megold, foleg, hogy 2 het mulva marcius, a no meg csak 6 napon at termekeny egy ciklusban. Mikor volt meg neki? Mert ha mar elmultak a termekeny napjai, akkor mondd neki, hogy hajra, mehet megis elobb :D
2019. febr. 18. 10:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát ebből a kérdésből nekem bocsi, de az jön le, hogy nagyon nem illetek össze, másrészt meg hogy némiképp infantilisek is lehettek. Ha képesek vagytok ilyen kis hülyeségeken szívni egymás vérét, akkor gyerekvállalás helyett inkább el kéne gondolkozni, hová tart a kapcsolat így.

"Azt gondolom, hogy egy párnak akkor kell vállalnia a gyereket, amikor mindkét fél egyöntetűen akarja"

Ja, ezzel mondjuk egyet tudok érteni.

2019. ápr. 1. 08:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azota?
2019. ápr. 1. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!