Csak őszintén, volt valaki aki rágyújtott terhesen?
Én végig dohányoztam mindhárom terhességem alatt. Napi 15 szálat szívtam kb.
Mindhárom babát túlhordtam, mindhárom 4.5kg körüli súllyal született.
Mindhárom makk egészséges.
20,13,2 évesek.
Én ezt nem értem. Most az itt válaszolók kb. felénél (pontozás alapján) az a teljesen természetes, ha dohányoznak a kismamák?
"Természetesen nem. 35%"
"Nem, próbálkozás előtt hónapokkal abbahagytam. Azóta sem, soha többé. 44%"
Értem én, hogy az is le lett pontozva, aki dohányzott, de ez továbbra is azt jelenti, hogy baromira sokan vannak mindkét oldalon.
Pedig egyértelmű, nem vita tárgya, hogy a dohányzás káros, komoly egészségügyi kockázata van, haszna pedig teljesen nulla (persze sokan belemagyarázzák, hogy feszültséget csökkent, de csak a saját maga által gerjesztett igény kielégítése miatt, tehát ha valaki nem lenne függő, akkor nem csökkentené a nikotinhiány miatti feszültséget. Merthogy más problémát nem old meg, az biztos).
Szóval a terhesen dohányzásnál a kérdés annyi, hogy tojok magasról mindenféle kockázatra, remélem, hogy a gyerek így is egészséges lesz, mert fontosabb a saját kedvtelésem, vagy mindent megteszek azért, hogy csökkentsem bármilyen betegség kialakulását. Ezt hogy nem lehet felfogni? 10 évig dohányoztam, tudtam, hogy káros, tudtam, hogy kialakulhat bármilyen légzőszervi vagy rákos megbetegedés, tudtam, hogy hamarabb halhatok. Ez az én életemről szólt, amihez senkinek semmi köze. De ha nem tudtam volna letenni, akkor nem vállaltam volna gyereket, mert baromira semmi jogom a még meg sem kezdett életét kockáztatni.
Továbbra is tudom, hogy nem 1-1 szál cigin fog múlni az élet. De aki ennyiről sem mond le a gyerekéért, az hogy fogja meghozni a felneveléséért szükséges számtalan áldozatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!