Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Csak őszintén, volt valaki...

Csak őszintén, volt valaki aki rágyújtott terhesen?

Figyelt kérdés
Érdekelne egy anonim felmérés... mert mindenki azt mondja, hogy szuperegészségesen él, de mostanában annyi dohányos kismamát látok.... Amúgy B. Kérdés: a férfiaknál károsan hat a sparmára, ez oké... a nőknél teherbeeséskor hogyan hat?
2019. febr. 17. 18:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
37%

Én végig dohányoztam mindhárom terhességem alatt. Napi 15 szálat szívtam kb.

Mindhárom babát túlhordtam, mindhárom 4.5kg körüli súllyal született.

Mindhárom makk egészséges.

20,13,2 évesek.

2019. febr. 17. 21:53
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Amig nem tudtam, hogy terhes vagyok, a pozitiv tesztig cigiztem napi fel dobozt kb. Megcsinaltam a tesztet a keses utani 1. nap reggel, es pozitiv lett. Annyira izgatott lettem, tudtam, hogy ezentul nem cigizhetek, de aznap meg nem gyujtottam ra, igy kimentem, hogy „ na ez lesz az utolso cigim“. Meggyujtottam, 3 slukk utan elnyomtam, nem volt szivem elszivni. Azota mar szultem,5 hos a babam, nem cigizem. De borzasztoan hianyzott a terhesseg alatt is, meg most is.
2019. febr. 17. 23:53
 13/28 anonim ***** válasza:
50%
Én nem tette le minimum 3honappal a gyerekcsinalas elott ahogy azt a nagykonyv írja, mivel nem direkt tervezetten jott ossze, hanem veletlenul. Termeszetesen nem volt kerdes hogy megtartjuk. Illetve amikor pozitív lett a teszt, annyira nem akartam elhinni, es kisebbfajta sokkot kaptam, hogy (most kövezzetek meg) de elszívtam pár szálat azzal a fogadalommal hogy ez az utolsó. Masnap csinálta még egy tesztet mert még mindig olyan hihetetlen volt, eros pozitív lett persze, akkor egésznap nem ggujtottam rá, majd nagyon hiányzott, es egyet elszívtam. Azóta 3napja nem. És nem is fogok! És nagyon bűntudatom van, hogy AZ eddigiekeg is elszívtam, és remélem hogy ez nem lesz baj, és Minden rendben lesz. Bár azt nem értem, hogy anyám mindünkkel majdnem végig dohányzott, még sincs semmi bajunk
2019. febr. 18. 00:35
 14/28 anonim ***** válasza:
61%
Kedves 9es! Köszönöm,hogy kioktattál és a hozzászólásod a témához. Válaszod igen hasznos számomra. 5ös voltam
2019. febr. 18. 05:03
 15/28 A kérdező kommentje:
Hát igen... valaki végig dohányzik és látszólag nincs baj. De ki tudja... lehet 30éves korában fog jelentkezni. Vagy tényleg semmi baj, de ezt ekőre nyilván nem tudhatod. Ha mégis valami problémával születik nem tudom az anya hogy tudja azt feldolgozni hogy ez vajon miatta történt e vagy így is úgyis ez történt volna. A most 40-60as korosztály általában végigicigizte a terhességeket, és érdekes módon a most 20-30as korosztály között igen nagy a meddőség aránya.
2019. febr. 18. 07:08
 16/28 anonim ***** válasza:
90%

Én ezt nem értem. Most az itt válaszolók kb. felénél (pontozás alapján) az a teljesen természetes, ha dohányoznak a kismamák?

"Természetesen nem. 35%"

"Nem, próbálkozás előtt hónapokkal abbahagytam. Azóta sem, soha többé. 44%"

Értem én, hogy az is le lett pontozva, aki dohányzott, de ez továbbra is azt jelenti, hogy baromira sokan vannak mindkét oldalon.

Pedig egyértelmű, nem vita tárgya, hogy a dohányzás káros, komoly egészségügyi kockázata van, haszna pedig teljesen nulla (persze sokan belemagyarázzák, hogy feszültséget csökkent, de csak a saját maga által gerjesztett igény kielégítése miatt, tehát ha valaki nem lenne függő, akkor nem csökkentené a nikotinhiány miatti feszültséget. Merthogy más problémát nem old meg, az biztos).

Szóval a terhesen dohányzásnál a kérdés annyi, hogy tojok magasról mindenféle kockázatra, remélem, hogy a gyerek így is egészséges lesz, mert fontosabb a saját kedvtelésem, vagy mindent megteszek azért, hogy csökkentsem bármilyen betegség kialakulását. Ezt hogy nem lehet felfogni? 10 évig dohányoztam, tudtam, hogy káros, tudtam, hogy kialakulhat bármilyen légzőszervi vagy rákos megbetegedés, tudtam, hogy hamarabb halhatok. Ez az én életemről szólt, amihez senkinek semmi köze. De ha nem tudtam volna letenni, akkor nem vállaltam volna gyereket, mert baromira semmi jogom a még meg sem kezdett életét kockáztatni.

Továbbra is tudom, hogy nem 1-1 szál cigin fog múlni az élet. De aki ennyiről sem mond le a gyerekéért, az hogy fogja meghozni a felneveléséért szükséges számtalan áldozatot?

2019. febr. 18. 10:53
 17/28 anonim ***** válasza:
95%
Fokozatosan tettem le a 8. hétig, utána semennyit nem szívtam, ezért is undorodtam magamtól.
2019. febr. 18. 11:19
 18/28 anonim ***** válasza:
39%
Kedves kerdezo, elolvastam a feltevesedet arrol, hogy a most 20as generacio meddo stbstb. Cigi, stb. Siman lehet, tudom kellene errol egy tok uj kérdés de semmi kedvem hozzá, viszont en sokat gondolkozom azon h a ffimeddoseg is rohamosan megemelkedett abban a korcsoportban es ezeknek a babáknal mar altalaban nem textil hanem eldobhato pelenkat hasznaltak. En azon szoktam gondolkozni, h siman lehet h anyosom pl "megfozte" a ferjem golyoit. (egyebkent pl ő nem dohanyzott sose megis meddosegi problémás a ferjem es "csak" 24eves)
2019. febr. 18. 12:12
 19/28 anonim ***** válasza:
Utolso, ettol nagyobb butasagot meg az eletben nem hallottam.
2019. febr. 18. 12:29
 20/28 A kérdező kommentje:
Hát... a golyómegfőzést talán nem tartom logikusnak, de ki tudja miket használtak azokban a pelenkákban (is). Nyilván nem csak a dohányzás okolható a mostani generáció nagyarányú meddőségéért. Emlékszem, régen nagymamám kondta, hogy gyerekkorában mennyire finomabb volt a krumpli. Felnőttként örülök, hogy nem azt eszem, hisz mint kiderült abban az időben boldog, boldogtalan ddt-t használt krumplibogár ellen, ellenőrizetlenül.... ismerve hatásait, és azon tulajdonságát, hogy generációkon átívelő hatása is van, így nyilván ez is benne van ebben. De ezzel meg azért nem értek egyet, mert pl a fejlődő országokban még mindig használják, mivel ez a “legjobb” rovorölő, (mármint legolcsóbb) és úgy vannak vele inkább ddt mint malária. Na és pont ezekben az országokban a legmagasabb a születések száma, úgyhogy ez is fura😂 de visszatérve a kérdésemre: én rettentően elítélek minden dohányzó kismamát. 7 évig dohányoztam, ma már undorodom tőle. 3néve sikertelenül próbálkozunk, de szinte a sírógörcs jön rám, amikor látok egy terhes kismamát, babakocsit tolva, és cigi lóg a szájából. És nem, nem csak egy bozonyos népcsoport. Egyik ismerősöm is dohányzott a terhessége alatt, elküldtem neki egy videót arról, amikor magzat szívverését figyelik miközben dohányzik a kismama. Az 5. Hónapban szerencsére ettől abbahagyta.
2019. febr. 18. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!