Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan lépjek túl rajta?

Hogyan lépjek túl rajta?

Figyelt kérdés
1,5éves kisfiamnak tesót szeretnénk,több mint fél éve próbálkozunk és még nem jött össze sajnos. A terhességem előtt kicsit magas volt a prolaktin szintem, barátcserjét szedtem rá azzal lejjebb ment. A kisfiam még mindig szopizik így nagy valószínűséggel megint magas a prolaktinom. Megrendeltem a barátcserjét, aminek a mellékhatása a tej elapadása, de most olyan furán érzem magam hogy vége szakadhat a szoptatásnak,pedig már nagyfiú,nem is igazán kellene neki,meg szenvedtünk is az elején a szopizással,most mégis olyan lelkiismeret furdalásom van hogy "gyógyszer" miatt kell elvennem tőle, de kistesót is szeretnék mindennél jobban neki. Imádtam terhes lenni, a pici babás korszakot. Volt még valaki így esetleg?
2019. febr. 14. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a szoptatás miatt nem fogan meg a kicsi, gondolom nem szopizik már olyan sűrűn, max 1-2 alkalommal naponta. Ez már szinte semmi a teherbeesés szempontjából. Próbálj megnyugodni, adj időt magatoknak és várd a csodát. Gyógyszert, vagy annak minősülő készítményt pedig ne szedj se szoptatás alatt, se anélkül, amíg orvos nem igazolja, hogy szükséged van rá.
2019. febr. 14. 18:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam elmúlt másfél éves és éjjel is többször felébredt szopizni. Amíg nem választottam le, addig nem tudtam teherbe esni. Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Örülj neki hogy ennyi ideig tudtad szoptatni.
2019. febr. 14. 18:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Alvások előtt még kéri (nappal kétszer+esti elalvás előtt) plusz éjjel is kétszer ébred minimum,abból egyszer kell neki, félek hogy ez még túl sok alkalom ahhoz hogy sikerüljön a baba. Plusz ahogy telik az idő az agyam is kattog egyfolytába, próbálom most elengedni a dolgot kicsit, de úgy érzem nekünk is lehet csak a teljes leválasztás segíthet. :/
2019. febr. 14. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a nagylányom 4 hónapos korában lettem terhes, 2 óránként szopizott, semmi mást nem kapott. 😊 Nem lehetetlen szoptatás mellett sem.
2019. febr. 14. 19:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Pont ezen kattogok mindig, hogy annyian teherbe esnek szoptatás mellett simán, hogy nekünk ez a pár alkalom ennyire befolyásolná még?
2019. febr. 14. 19:41
 6/6 anonim ***** válasza:
A baratcserje magas kockazatu szernek minosul a szoptatas szempontjabol, es nemcsak a tejapaszto hatasa miatt. Ajanlom az aviva tornat, az nem apasztja a tejet, megis helyrerakja a hormonokat.
2019. febr. 14. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!