Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lépjek túl rajta? Lehet...

Hogy lépjek túl rajta? Lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés

21 hetes terhes voltam, de elfolyt a magzatvíz és 10 nap kórházi kezelés után meg kellett szülnöm. Kisfiú volt.

Teljesen befordultam , ingerült vagyok, minden nap sírok nem akarok gyermeket úgy néz ki nem is lehet . Szívem szerint meghalnék, de még ahhoz is gyáva vagyok. Mit tegyek? ?? Hogy lehet ezt túl élni? Úgy érzem meghalt belőlem a jó. Megkeseredtem. Élő gyermek nincs. Párom egy agyal imádom, csak érte élek még, de fáj hogy nem tudtam gyermekkel megajándékozni körülöttem mindenkinek lesz vagy van, és félek hogy egy nap megbánja hogy nem egy egészséges nővel kezdett.

2015. nov. 27. 14:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Keress egy szihómokust és csak nyugodtan sird ki magad ... Ehhez idő kell, de talpra lehet állni ha tényleg akarod

Sok sikert hozzá

2015. nov. 27. 15:06
 2/10 anonim ***** válasza:

Először is fogadd kérlek részvétemet! Ez mindig nagyon borzalmas, ha egy élet meghal, mielőtt világra jönne...

Természetes, hogy összeomlottál és így érzed magad. Ez a gyász része, amibe a düh is beletartozik. Nem kell elfojtani és pláne szégyelni magad miatta.

Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül, rengeteg nő átesik ezen a világon sajnos...

Hova tovább? Kiút és megoldás mindig van! Ha sikerül a saját gyermek, akkor idővl ez az, ami enyhülést okoz. Ha esetleg nem sikerül, akkor sincsen veszve minden, mert van lehetőség az örökbefogadásra is. Ez csak elsőre tűnik lehetetlennek és ijesztőnek. Több édesanyát ismerek, akik örökbefogadtak gyermeket. Az egyikükkel minden nyáron együtt nyaralunk. Csodálatos, boldog család egy gyönyörű kislánnyal.

Most első lépésnekfel kell épülnöd fizikailag és lelkileg. Javaslom, ha egyedül nehezen megy, akkor keress segítséget! ( [link]

Ha jobban leszel, akkor ki fognak nyílni kapuk, melyek most még zárva vannak. Az ember boldogsága egyáltalán nem csak a gyermekvállalástól függ. Számtalan dolog van még ezen kívül!

2015. nov. 27. 15:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!

Igen az angyalok szülei című oldalon én is fent vagyok. A legrosszabb az egészben az hogy mindenki a környezetemben azt mondja majd lesz másik, nincsenek tekintettel rám. Volt olyan unokatestvérem aki rá egy hétre megkeresett hogy adjam neki a babaruháim mert nekem minek. Nem tudtam magam türtőztetni nagyon leteremtettem. Pszichológusok voltam ,de csak nyugtatót adott.. Elmenekültem másik országba jó távol mindenkitől. Minden közösségi oldalról letöröltem magam, hogy ne zaklassanak egyéb okokból. Azt hittem jobb lesz de francokat. :(

2015. nov. 27. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor csakis arra kell koncentrálnod, hogy idővel jobb lesz. nem engedheted meg magadnak a sok, elmélyülő bánatot, mert magadnak teszel rosszal. Fontos a pozitív gondolkodás, és gondolj arra, hogy rosszabb is lehetett volna. Egészséges vagy, előtted az élet. Gondold át, hogy szerencsés vagy te is, hiába hogy ezt nem látod talán. Nem arról van szó, hogy másnak ha rossz akkor neked is miért kéne rossz legyen, de nézzél szét a világban hány nyomorúság van, és te nem vagy egyike sem. Nem kell harcolj egy betegséggel amit nem tudod, hogy le tudsz-e győzni stb. Tehát a fájdalmad persze aktuális, de magadat kell felerősítened, mert más nem fog tudni segíteni, csak ha te is akarod. Légy erős és segítsd ki magad ebből. remélem, hogy sikerülni fog. Én nem éltem át ilyesmit, de csakis így tudom elképzelni, hogy sikerülne. Alapból minden tragédiát így oldok meg, mert tudom, hogy VISSZAFORDíTANI MÁR NEM TUDOM!!! Tehát a jelen és a jövő marad, ami rajtam áll, hogy hogyan telik el, és azt nem engedhetem meg magamnak, hogy sokáig felemésszen, mert az én életem és ha rajtam múlik akkor mindent megteszek, hogy helyre pattanjak, hiába rágódok azon ami elmúlt sajnos. Minden jót.Remélem, hogy idővel enyhülnek fájdalmaid.
2015. nov. 27. 17:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem a baba miatt.

Nagyon értelmeset én sem tudok írni, velem majdnem ugyanez történt meg 7 hete. 33 hetes babám szíve egyszer csak megállt, és meg kellett szülnöm a halott kislányomat. Túllépni soha nem lehet rajta azt hiszem. Én ismerős javaslatára elmentem egy gyászfeldolgozó csoportba, ahol legalább tabuk nélkül beszélhetek a fájdalmamról.

Nekem van egy 3 évesem otthon, akinek az érdekében nem zakkanhatok meg, próbálok túlélni, ahogy lehet.

Az ismerősök, kollégák többsége ultra gáz. Legtöbben azt szajkózzák, hogy majd lesz másik. Meg hogy örüljek, hogy meghalt, biztos beteg lett volna. És hogy boldognak (!!!!!!) kell lennem, mert van egy egészséges gyerekem. BOLDOGNAK, ja, amikor éppen most temettük el a kisebbik lányomat.

Szerencsére van egy-két normális ember is, akik pozitívan állnak hozzám, nem osztják az észt, csak épp velem vannak, amikor szükség van rájuk.

Sokat olvasok ilyen fórumokat, az is segít valamelyest (pl. [link]

A tejemet nem hagytam elapasztani, hanem odaadom az anyatejgyűjtő állomásnak, hogy ezzel is segítsek a rászoruló kisbabáknak. Ez nekem némileg segít a gyászban, és megnyugvást ad egy kicsikét.

De az út hosszú lesz, a gyászfolyamat nehéz és gyötrelmes.

Azt jól teszed, ha kiszakadsz egy időre a megszokott környezetedből. Nekem az is segít, ha minden napra van valamilyen feladat, amit meg kell oldanom, és eltereli a figyelmemet a bánatomról.

Az okosok azt mondják, egyszer majd lesznek jobb napok is, még ha most nem is tűnik úgy, hogy ez megtörténhet.

Kitartást és megnyugvást kívánok.

2015. dec. 1. 10:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó.. Fogadd kérlek őszinte részvétem. Borzalmas tragédia ami veled történt.

Az emberek bunkók tudnak lenni sajnos, persze a legtöbben nem rossz indulatból csak egyszerűen nem tudnak mit kezdeni egy ilyen helyzettel. Ezt csak az tudja aki át élte..

Mikor ott feküdtem a szülő ágyon azt Üvöltöttem nincs Isten mert ha lenne ezt nem engedte volna meg. De most.. Hozzá fordultam. A benne való hitem érte el azt amit a pszichológusok, a nyugtatók, altatók, a családom de még a párom se tudott elérni. Betértem egy templomba egészen véletlenül, és ott úgy éreztem megnyugszom.. Egy idegen országban, távol mindenkitől hangosan magyarul zokogva borultam térdre, és most már napok óta oda járok. Nem beszélek pappal, vagy bármilyen más személlyel csak bemegyek és üldögélek ott.

Párom nem hívő, de látja hogy már nem örjöngök így örömmel fogadta.. Én nem akarlak semmire rá beszélni mert mindenki másképp dolgozza fel a gyászt.. Nekem ez segített. De jön a karácsony, haza kell menni a családhoz és már előre félek az ismerőseim szánakozó pillantásaitól vagy esetleg attól ami a múltkori otthon tartózkodásom alatt esett meg hogy egy illető megkérdezte mennyi idős a fiam.. Nem tudom hogy bírom majd ki megint ezt a nem törődöm rokonságot.. Közben a drága apósom tegnap szóba hozta hogy "Hát mikor lesz már unokája, aki tovább viszi a nevét?? " :( Érzéketlenség. Nálatok kedves utolsó ha szabad kérdeznem hogy viseli a család? Remélem tekintettel vannak Rád. Nagyon nagyon sok kitartást kívánok Neked!

2015. dec. 8. 14:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. A család vegyesen viselte. Anyósom volt a legnormálisabb, nagyon sokat segített a temetés intézésében és nem mondott közhelyeket csak velem sírt, ha kellett. A többiek leginkább szóba sem hozzák...Nekem már jóformám senkim sincs mert a szüleim rég meghaltak, a többi rokon javarészt külföldön van, vagy jó messze tőlem.

Nekem a vallás nem segít, én régen hívő voltam, de anyám elvesztése óta már kevésbé járok templomba. (Mondjuk a temetésen a pap nagyon szép beszédet mondott a kislányomért)

2015. dec. 10. 09:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Annak idején nagyon sok erőt adtatok nekem így gondoltam leírom hogy 13 hetes km vagyok. Kívánom mindenkinek a legjobbakat !! Még egyszer köszönöm !
2016. febr. 13. 15:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok, és minden jót a továbbiakban. Ne aggódj, még egyszer nem fog megtörténni, egészséges és gyönyörű babátok lesz!

Utolsó válaszoló voltam.

2016. febr. 18. 11:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok ! Gondoltam megírom hogy megszületett a kisfiam 2 hete makk egészségesen ! Ha valaki ilyen helyzetbe kerül és rá talál erre a kérdésre lássa hogy van kiút . Nem szabad feladni !! Még egyszer köszönöm hogy annak idején ismeretlenül is sok erőt adtatok nekem !! :)
2016. aug. 29. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!